Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗΟ Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης, αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό που παρουσίασε χθες ο Υπουργός Εργασίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν από δύο μήνες τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαβεβαίωναν τους συνταξιούχους Ναυτικούς ότι η κυβέρνηση “θα δώσει το φιλί της ζωής στο ΝΑΤ”, το οποίο και θα παραμείνει αυτόνομο. Τώρα οι μάσκες πέφτουν. Με την πρόταση που παρουσίασε ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το ΝΑΤ καταργείται οριστικά.
Η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε δέχθηκε να συζητήσει την προοπτική κατάργησης του ΝΑΤ, καθώς η διατήρησή του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ελληνική Ναυτιλία, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της εθνικής οικονομίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλει να σταματήσει τον εμπαιγμό των Ναυτικών. Οφείλει, έστω και τώρα, να αναγνωρίσει τις ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος και τις πολύ υψηλές εισφορές που καταβάλλουν οι ναυτικοί στο ασφαλιστικό τους ταμείο. Οι συνταξιούχοι ναυτικοί και οι εν ενεργεία ναυτικοί δεν πρέπει να πληρώσουν την ανικανότητα και τις λανθασμένες επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».