Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρου Φορτσάκη «Δεν πείθει για τον Εθνικό Διάλογο στην Παιδεία ο κ. Φίλης»

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αδυναμία του κ. Φίλη να μας πείσει ότι ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία δεν είναι προσχηματικός και ότι τα συμπεράσματά του δεν είναι προαποφασισμένα φαίνεται και από την αποτυχία των σχετικών δημόσιων συζητήσεων.

Την περασμένη Τρίτη η πρώτη σχετική συζήτηση ματαιώθηκε με επεισοδιακό τρόπο από τις έντονες διαμαρτυρίες συμμετεχόντων, μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Χθες, είχε την ίδια τύχη και η δεύτερη σχετική συζήτηση, για τους ίδιους πάλι λόγους.


Κάθε προσπάθεια αυταρχισμού και περιορισμού της ελευθερίας της γνώμης πρέπει να καταδικασθεί. Ας συνειδητοποιήσει, όμως, και ο κ. Φίλης το αυτονόητο: Ότι με τη διαρκή προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων, χωρίς καμία διαβούλευση, και με την εμμονή του για κομματικό έλεγχο της διοίκησης της εκπαίδευσης, όλοι, πλέον, δικαιολογημένα αμφισβητούν τον υποτιθέμενο Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία. Μόνο ο παραμερισμός αυτής της θλιβερής νοοτροπίας μπορεί να οδηγήσει σε έναν ειλικρινή διάλογο».