Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Bλάσιος Τσιώτος: η Ιστορία των σκουπιδιών

Βλάσης Τσιώτος
Απο τον κ. Βλάσιο Τσιώτο αρχηγό της "ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ" Μείζονας μειοψηφίας στο Δήμο και με αφορμή το κάλεσμα του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλου προς τους συνδημότες μας, για να υποστηρίξουν την αλληλεγγύη «των ανθρώπων» της Δημοτικής Αρχής Ξυλοκάστρου προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους του Δήμου Βέλου-Βόχας,.. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Χαράλαμπος Φίλης: "Ποιός θα έλεγε όχι σε συνεργασία των κοντινών δήμων στο μέγα θέμα των απορριμάτων..."

Labis FilisΟ Δημοτικός Σύμβουλος της "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ" κ. Χαράλαμπος Φίλης με αφορμή το κάλεσμα του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλου προς τους συνδημότες μας, για να υποστηρίξουν την αλληλεγγύη «των ανθρώπων» της Δημοτικής Αρχής Ξυλοκάστρου προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους του Δήμου Βέλου-Βόχας,.. σε σχετική  του δήλωσεη τονίζει τα ακόλουθα:
"Ποιός θα έλεγε όχι σε συνεργασία των κοντινών δήμων στο μέγα θέμα των απορριμάτων, ποιος θα έλεγε όχι στην αλληλεγγύη που πρέπει να επιδείξουν οι δήμοι και οι δημότες στο να βοηθήσουμε κοντινό δήμο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αν υπήρχε έστω και ένα βήμα προσέγγισης για συνεργασία, πριν το πρόβλημα φτάσει στο απροχώρητο!
Υπήρξαν τόσες αποφάσεις πάνω σε αυτό το θέμα (απορριμάτων) μέσα στο τελευταίο χρόνο, αποφάσεις ομόφωνες του δημοτικου συμβουλίου, αλλά δε φαίνεται να υλοποιείται κάτι!
Ας ελπίσουμε ότι αυτά που ακούστηκαν από πλευράς Δημάρχου Βέλου-Βόχας για συνεργασία, έστω και τώρα, να αρχίσουν να γίνονται πράξη και να μη παραμείνουν ευχολόγια. Πράγματι οι κρίσεις γεννούν ευκαιρίες!"


Εκτός κινδύνου 130.000 υποψήφιοι συνταξιούχοι – Δείτε ποιοι και πώς διασώζονται από τις ανατροπές στα όρια ηλικίας

Εκτός κινδύνου είναι 130.000 υποψήφιοι συνταξιούχοι που πρόλαβαν μέχρι και την ψήφιση του νόμου να πιάσουν τόσο τα έτη ασφάλισης όσο και το όριο ηλικίας.
Με βάση όσα έχουν συζητηθεί μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των εκπροσώπων των δανειστών, οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι διασώζονται από τις ανατροπές στα όρια ηλικίας.
Μια σειρά διατάξεων επιτρέπουν την έξοδο ακόμα και σε πενηντάρηδες, εφόσον βέβαια η κατοχύρωση έγινε μέχρι το τέλος του 2012.
Από 1ης Ιανουαρίου 2013 ισχύει ενιαίο όριο ηλικίας για όλους τους ασφαλισμένους, με την έξοδο να γίνεται στα 67 με πλήρη σύνταξη (ή στα 62 όπου προβλέπεται μειωμένη) ή εναλλακτικά με 40 έτη δουλειάς στα 62.
Δείτε αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ:

Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου

Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου Με γκολ του Γιάννου στο 53' ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στο τελευταίο τεστ των δύο ομάδων ενόψει της έναρξης της Super League το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο.
Το παιχνίδι μπορεί να μην είχε πολλές φάσεις, αλλά ήταν δυνατό και οι ποδοσφαιριστές των δύο αντιπάλων προσπάθησαν για το καλύτερο. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο πρώτο μέρος με τα δύο σουτ του Λανθαρότε στο 14΄ και 40΄, ενώ ενδιάμεσα (37΄) οι «κυανέρυθροι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Οικονόμου για να προηγηθούν.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Κοσίτσκι (66΄ Θεοδωρόπουλος), Ζησόπουλος, Γκοϊάν (66΄ Σανκαρέ), Τορμένα (71΄ Αλόκο), Γιαννούλης (71΄ Παντελιάδης), Χαμντανί (71΄ Γουάτο), Ιγκλέσιας (66΄ Ντουντού), Λανθαρότε (71΄ Φούντας), Μπερτόλιο (71΄ Σκούρτης), Μάσα (66΄ Τσοκάνης), Γιάννου (66΄ Μπαράλες)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Οικονόμου, Μπακασέτας, Κόρμπος (10΄ Σιώπης), Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Αργυρόπουλος, Ποζατζίδης, Χατζηισαίας, Ντουρμισάι, Βιγιάλμπα.

Η σημαία των ΗΠΑ στον ουρανό της Αβάνας, έπειτα από 54 χρόνια! (video & photos)


Η αστερόεσσα κυματίζει και πάλι στην Αβάνα
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Ιστορική επίσκεψη στην Κούβα πραγματοποιεί ο Τζον Κέρι, ο οποίος το απόγευμα της Παρασκευής έφτασε στην Αβάνα και έγινε ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, που επισκέπτεται τη χώρα του Φιντέλ Κάστρο, έπειτα από 70 χρόνια.
Ο Κέρι έδωσε το παρών στην εκδήλωση επαναλειτουργίας της Αμερικανής πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Κούβας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η ιστορική ανάρτηση της σημαίας των ΗΠΑ σε κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας της Κούβας. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αβάνα επαναλειτουργεί για πρώτη φορά έπειτα από 54 χρόνια. Τη σημαία ύψωσαν αμερικανοί πεζοναύτες σε μία τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι.
Η τελετή σηματοδότησε την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Αβάνα.
Τρεις απόστρατοι πεζοναύτες που είχαν υποστείλει τη σημαία το 1961 συμμετείχαν στην τελετή, παραδίδοντας μια νέα σημαία στη φρουρά των πεζοναυτών που έκανε στην έπαρση στο χώρο έξω από το κτίριο της πρεσβείας στην Αβάνα.
Σε ομιλία του πριν από την τελετή, ο Κέρι δήλωσε πως οι ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις δημοκρατικές αρχές και μεταρρυθμίσεις στην Κούβα, αλλά οι Κουβανοί θα πρέπει να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον της χώρας τους.
«Παραμένουμε πεπεισμένοι πως ο λαός της Κούβας θα ωφεληθεί περισσότερο από μια αυθεντική δημοκρατία, όπου οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επιλέγουν τους ηγέτες τους, να εκφράζουν τις ιδέες τους και να ασκούν τη θρησκευτική τους πίστη· όπου η δέσμευση στην οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη υλοποιείται πληρέστερα· όπου οι θεσμοί λογοδοτούν σ' αυτούς τους οποίους υπηρετούν· και όπου η κοινωνία των πολιτών είναι ανεξάρτητη και της επιτρέπεται να ανθίσει» είπε ο αμερικανός υπουργός σηματοδοτώντας την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο αντιπάλων του Ψυχρού Πολέμου.

Παρακολουθήστε την ιστορική τελετή:

Είναι δυνατόν να παραμένει Πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου;

Είναι δυνατόν να παραμένει Πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου; Η απορία κάθε άλλο παρά ρητορική είναι. Πώς είναι δυνατόν να παραμένει Πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά από το απίστευτο σόου τραγικότητας που μας χάρισε τις δυο τελευταίες μέρες; Ως… κερασάκι στην τούρτα μιας αντίστοιχα θυελλώδους διαδρομής, ως τρίτος “πολιτειακός θεσμός” του τόπου.
Και καλά, από τον Αλέξη Τσίπρα έχουμε παραιτηθεί προ πολλού. Ο Πρωθυπουργός ακολουθεί τη δική του διαδρομή, επιλέγοντας να αξιοποιεί και να χρησιμοποιεί τους πάντες, για να προστατεύσει το όποιο πολιτικό κεφάλαιο του έχει απομείνει.
Το ίδιο έκανε και με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αξιοποιώντας στο έπακρο τα… ντεσιμπέλ της ιδιοσυγκρασίας της, ώστε αυτό το διήμερο να ασχολούμαστε σχεδόν αποκλειστικά μαζί της, και ελάχιστα με το μαρτύριο που επιφέρει το νέο, 3ο Μνημόνιο.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου όμως; Τι ακριβώς περιμένει; Σε τι ελπίζει; Δεν καταλαβαίνει ότι… πιο κάτω δεν έχει; Πέραν της απαξίωσης που την χαρακτηρίζει πλέον, και όχι φυσικά μονάχα από τη… διαπλοκή, όπως έσπευσε να καταγγείλει, γνώρισε βαριές θεσμικές ήττες.
Ως Πρόεδρος της Βουλής, όλες οι εισηγήσεις της καταψηφίστηκαν. Με θόρυβο. Η δε εικόνα της να μαλώνει με τον Αλέξη Μητρόπουλο μετά τη σημερινή ψηφοφορία, ήταν η χαριστική βολή.
Αν και δεν προλαβαίνει πλέον, θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από μόνη της.

 Μαρίκα Λυσιάνθη / ysterografa.gr

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΤΣΙΠΡΑ

Πολιτικό παρελθόν αποτελεί για την Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας που δεν διαθέτει κόμμα και αναζητεί σανίδα σωτηρίας στα υπόλοιπα. Η πολιτική οντότητα του κομματικού σωλήνα με τη δήθεν επαναστατική ιδεολογία έκλεισε το σύντομο και επιζήμιο κύκλο της σφραγίζοντας οριστικά και αμετάκλητα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους εκπροσώπους του σαθρού μετώπου της Μεταπολίτευσης. 

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από την Πάρο για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας - «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη»

Μήνυμα του Προέδρου για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας 
Πάρος
Η αναγόρευση του σε επίτιμο δημότη της Πάρου, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής, έδωσε για μια ακόμα φορά της ευκαιρία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, να επισημάνει την ανάγκη η χώρα να συνεχίσει την Ευρωπαϊκή της πορεία.
Ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας στην τελετή που έγινε στο δημαρχείο του νησιού είπε χαρακτηριστικά:

Μουσική λαϊκή βραδιά από τον «ΑΣΤΕΡΑ Δερβενίου»


Σάββατο 15 Αυγούστου
ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΩΡΑ 22.00
Μουσική λαϊκή βραδιά από τον «ΑΣΤΕΡΑ Δερβενίου».
Θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!!

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ξενάκης

Θρήνος! `Έφυγε` ο εξαιρετικός συνάδελφος, Γιάννης Ξενάκης
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή μόλις στα 52 χρόνια του από έμφραγμα, ο αθλητικός δημοσιογράφος Γιάννης Ξενάκης.
 Ο Γιάννης Ξενάκης αισθάνθηκε μια αδιαθεσία το πρωί της Παρασκευής και μετέβη μόνος του στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου, περιοχή όπου διαμένει. Δυστυχώς μόλις τον ανέλαβε ο γιατρός ο Γιάννης έφυγε από την ζωή από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου!
 Ο Γιάννης Ξενάκης κάλυπτε εδώ και πολλά χρόνια το ρεπορτάζ της ΑΕΚ, όντας ένας εκ των παλαιότερων ενεργών ρεπόρτερ. Εργαζόταν στην Ελευθεροτυπία και στη LiveSport, ενώ είχε αρθρογραφία και στο idreamteam.gr.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Ανταίος Χρυσοστομίδης

Ηταν 63 χρόνων. Και ήταν όλα γεμάτα, δημιουργικά, αφοσιωμένα. Ο μεταφραστής και δημοσιογράφος Ανταίος Χρυσοστομίδης έφυγε τα ξημερώματα της Παρασκευής από τη ζωή, αφού αντιμετώπισε, με γενναιότητα, κουράγιο και αξιοπρέπεια, μια πολύ δύσκολη ασθένεια.

Ο Ανταίος Χρυσοστομίδης γεννήθηκε το 1952 στο Κάιρο, παιδί του επίσης δημοσιογράφου Σοφιανού Χρυσοστομίδη (που αποχαιρετίσαμε τον περασμένο Δεκέμβριο). Σπούδασε στην Ιταλία στα χρόνια της δικτατορίας και από τότε εντάχθηκε στις γραμμές της Ανανεωτικής Αριστεράς και του ευρωπαϊκού οράματος, στα οποία έμεινε πιστός και αταλάντευτος για πάντα. Από τότε ξεκίνησε να μεταφράζει από τα Ιταλικά, τομέα που υπηρέτησε με υψηλού επιπέδου αποτελέσμα, χαρίζοντάς μας στα ελληνικά τα βιβλία πολλών Ιταλών (ανάμεσά τους και όλα τα βιβλία του Αντόνιο Ταμπούκι).

Δεκαπενταύγουστος στο Δερβένι - ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ - Λιτανεία στο Δερβένι απόψε

Εν τη Γεννήσει, την παρθενία εφύλαξας,
εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε.
Μετέστης προς την ζωήν, Μήτηρ υπάρχουσα της ζωής,
και ταις πρεσβείες ταις σαις λυτρουμένη,
εκ θανάτου τας ψυχάς ημών.
Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης. Με κατάνυξη , σύνεση και αγάπη εορτάζουμε και φέτος τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τη γιορτή της Παναγίας, της Μητέρας όλων μας. Την Κοίμηση της Θεοτόκου ή το «ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ»
Η προετοιμασία των πιστών αρχίζει από την 1η Αυγούστου με τη νηστεία που διαρκεί έως τον Δεκαπενταύγουστο, αποτελώντας για τους Ορθόδοξους χριστιανούς το «Πάσχα του καλοκαιριού».

Στις 15 Αυγούστου χιλιάδες πιστών με την ψυχή γεμάτη ελπίδα και κατάνυξη, προστρέχουν στα αμέτρητα προσκυνήματα, όπου λιτανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας για να μαρτυρήσουν τη πίστη τους στο πρόσωπό της.
Η Παναγία, το ιερότερο από τα πρόσωπα της Ορθοδοξίας, δοξάζεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Δεκάδες οι εκκλησίες και τα μοναστήρια της Παναγίας που τιμούν τη μνήμη της και τα οποία αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους. Η λατρεία που έχουν οι πιστοί στη «μητέρα» του Θεού και των ανθρώπων αποδεικνύεται από τα πολλά ονόματα: Μεγαλόχαρη, Εκατονταπυλιανή, Φανερωμένη, Κοσμοσωτήρα, Χοζοβιώτισσα, Εικοσιφοίνισσα, Βρεφοκρατούσα, Ελεούσα, Θαλασσινή, Γιάτρισσα, Μυρτιδιώτισσα και πολλά ακόμη.
Και μπορεί το επίκεντρο των εκδηλώσεων να είναι η Παναγία της Τήνου και τη Παναγία Σουμελά, όμως, σε κάθε γωνιά της χώρας υπάρχει και μια ξεχωριστή Παναγιά.



Στην περιοχή μας πολλές εκκλησίες είναι αφιερωμένες στη Μνήμη Της όπως η Παναγία στο Ορεινό Χελυδόρι , η Παναγία στο Άνω Πιτσά , η Παναγία η Κορφιώτισσα στο Καμάρι, το μοναστήρι της Παναγίας των βράχων στο Φενεό , η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Δερβένι όπου απόψε παραμονή θα γίνει λιτανεία της Εικόνας Της και άλλες πολλές –πολλές ανοίγουν αυτές τις μέρες τις πύλες τους να δεχτούν τους χιλιάδες προσκυνητές που θα έρθουν να τιμήσουν τη Μνήμη Της…. 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ

Πάσχα του καλοκαιριού - Το πέρασμά μας

http://www.imkorinthou.org/index.php?option=com_datsogallery&view=sbox&catid=841&id=12762&format=raw

Είναι χιλιοειπωμένο και μυριογραμμένο ότι,η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ονομάζεται και ''Πάσχα του καλοκαιριού''.Γιατί όμως; έχει σιγουρα τις ομοιότητες της με αυτό που ζήσαμε προ μηνών.
Πάσχα σημαίνει (ως γνωστό) πέρασμα.Είναι δηλαδή η γιορτή, άλλη μια ευκαιρία να ανανεώσουμε τις πνευματικές μας δυνάμεις ,ώστε να τολμήσουμε την φυγή μας απο τα μίζερα και χαμερπή και να καταφύγουμε στα χαρούμενα και αισιόδοξα.Χωρίς αυτό να φέρει τον ωχαδελφισμό,την παραίτηση,την μοιρολατρεία η την απογοήτευση.

http://www.imkorinthou.org/index.php?option=com_datsogallery&view=sbox&catid=841&id=12767&format=raw
Δεν είμαστε οι χαζοχαρούμενοι της κοινωνίας,αλλά οι ελπιδοφόροι της Εκκλησίας. Ποιές είναι οι ομοιότητες των δύο περασμάτων;Και τα δύο έχουν ανάλογη νηστεία,ως μέσον εγκράτειας και ποτέ ως βασανιστήριο και αφορμή να καταστήσουμε πεινασμένους τους χριστιανούς.Το μέτρο στα φαγητά ,θα είναι αφορμή να βάλουμε μέτρο ,μέχρι εκμηδενισμού,στις αστοχίες ,μας και στις αδυναμιές μας,μία απ΄αυτές μπορεί να είναι και το φαγητό,πρώτα ως ποσότητα και ύστερα ως ποιότητα.

Έκθεση Χειροποίητων Δημιουργιών στο Πανταζοπούλειο Δερβενίου

Έκθεση Χειροποίητων Δημιουργιών

Ετοιμάζουν εκλογές για να εφαρμόσουν πολιτική που δεν πιστεύουν!




Δελτίο Τύπου


Η Δράση, από την ίδρυσή της σταθερά υποστηρίζει την άρση όλων των εμποδίων στο επιχειρείν και την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, την κατάργηση των αδικαιολόγητων πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και των φόρων υπέρ τρίτων, την βελτίωση της διαδικασίας απονομής της δικαιοσύνης και τον δραστικό περιορισμό του κρατικού παρεμβατισμού στην οικονομία: ρόλος του κράτους είναι να θέτει τους κανόνες, που θα ισχύουν για όλους ανεξαρτήτως μεγέθους και πολιτικών προσβάσεων, και να επιβλέπει την τήρησή τους, φροντίζοντας παράλληλα αποτελεσματικά για τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας. Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές του τρίτου μνημονίου είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου, η θεατρική ομάδα «ΚΑΡΥΑΤΗΣ» παρουσίασε έξι μονόπρακτα έργα στα πλαίσια των φετινών «Καλοκαιρινών εκδηλώσεων» του Δήμου.



Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου, η θεατρική ομάδα «ΚΑΡΥΑΤΗΣ» παρουσίασε έξι μονόπρακτα έργα στα πλαίσια των φετινών «Καλοκαιρινών εκδηλώσεων» του Δήμου.
H θεατρική ομάδα «ΚΑΡΥΑΤΗΣ», το βράδυ της Τετάρτης 12 Αυγούστου, στο ανοιχτό θέατρο «Β. Γεωργιάδης», στο Ξυλόκαστρο, παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία τα μονόπρακτα:

«Διακοπή ρεύματος» και «Συζήτησις περί ματαιότητος» του Κώστα Μουρσελά και
«Τα θρύψαλα», «Ο φαντάρος», «Υστερία» και «Ο άνεργος» του
Γ. Σκούρτη.

Τα έξι μονόπρακτα παρουσιάστηκαν εξαιρετικά από τους ηθοποιούς που ερμήνευσαν τους ρόλους, οι οποίοι και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.
Την παράσταση παρακολούθησαν πλήθος συμπολιτών μας και επισκεπτών, ενώ παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ.Ηλ. Ανδρικόπουλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ.Ανδρ. Ζάρρος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Π. Καλύβας, Αγγ. Κλειώση, Δ. Κάσσιος, Μ. Αλογογιάννης και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη θερμά τη θεατρική ομάδα «ΚΑΡΥΑΤΗΣ», ιδιαιτέρως το σκηνοθέτη κ. Κων/νο Αγγελίδη και όλους τους συντελεστές για την επιτυχία τους. Τους ευχαρίστησε για τη συμβολή τους, τα δέκα τελευταία χρόνια, στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, την προώθηση και προβολή της θεατρικής τέχνης, το μεράκι και την προσπάθεια που «μεταφράζεται» σε παραστάσεις υψηλής καλλιτεχνικής αξίας

ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ -ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: αλληλεγγύη της Δημοτικής Αρχής Ξυλοκάστρου προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους του Δήμου Βέλου-Βόχας,..καλούμε όλους τους συνδημότες μας, να υποστηρίξουν την αλληλεγγύη «των ανθρώπων» και όχι την αλληλεγγύη «των σκουπιδιών».



Από το Γραφείο του Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ανακοινώνονται τα παρακάτω :

Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι διακινητές ψευδών πληροφοριών και ειδήσεων, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους συνδημότες μας, παραπληροφορώντας τους, διαδίδοντας ότι η Δημοτική Αρχή έχει σαν σκοπό να μετατρέψει τον Δήμο μας σε σκουπιδότοπο της Κορινθίας.
            Η αλήθεια είναι ότι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 10 Αυγούστου 2015, αποφασίστηκε με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, να αποδεχθούμε το αίτημα του Δήμου Βέλου-Βόχας για μεταφορά ενός μέρους από τα παραγόμενα απορρίμματα έως 500 τόνους, στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2015.
            Η απόφαση αυτή έχει να κάνει με την αλληλεγγύη της Δημοτικής Αρχής Ξυλοκάστρου προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους του Δήμου Βέλου-Βόχας, από τη συσσώρευση σκουπιδιών, η οποία δημιουργεί κινδύνους στην υγεία των πολιτών, στο περιβάλλον και στην αισθητική, δίνοντας έτσι και το χρόνο στην Δημοτική Αρχή Βέλου-Βόχας, να λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών δηλώνοντας ωστόσο ότι, δεν πρόκειται να αποδεχθεί κανένα αίτημα στο μέλλον, από τον όμορο Δήμο, για μεταφορά απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.
            Το εν λόγω ζήτημα, έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες, λόγω του κλεισίματος του ΧΥΤΑ Κιάτου. Η συγκεκριμένη απόφαση επάρθη από τη στιγμή που η έλευση των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ, δεν δημιουργεί κανένα περιβαλλοντικό πρόβλημα σ’ αυτόν, γεγονός που αποδεικνύεται από τους όρους της άδειας λειτουργίας του, που μας επιτρέπει να διαχειριστούμε έως 12.500 τόνους απορριμμάτων το χρόνο, κι εμείς έως σήμερα, έχουμε εναποθέσει συνολικά 5.800 τόνους περίπου. Συνεπώς μας δίνεται η δυνατότητα να ανταποκριθούμε στο αγωνιώδες κάλεσμα των συνανθρώπων μας, ενέργεια που συνάδει και με το μήνυμα του Προέδρου της ΚΕΔΕ (10.08.2015) για ενότητα και αλληλεγγύη μεταξύ των Δήμων καθώς και με την προστασία της δημόσιας υγείας.
            Τελειώνοντας έχω να δηλώσω ότι, σε μια εποχή που η τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού αλλά και η πατρίδα μας διανύει περίοδο δύσκολη, κρίσιμη, αλλά και ιστορικά πρωτοφανή, καλούμε όλους τους συνδημότες μας, να υποστηρίξουν την αλληλεγγύη «των ανθρώπων» και όχι την αλληλεγγύη «των σκουπιδιών».


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μειώσεις συντάξεων και αύξηση ορίων ηλικίας και για το Δημόσιο – Τι προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο τρίτο Μνημόνιο (pdf)

Τροπολογία που αφορά το συνταξιοδοτικό των δημοσίων υπαλλήλων και των στρατιωτικών κατετέθη αιφνιδιαστικά από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης στις Επιτροπές της Βουλής του νομοσχεδίου: «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης».

Πιο κοντά από ποτέ οι εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου – Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας

Τα όποια προσχήματα τηρούνταν το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τελείωσαν από χθες και μεσα από ένα βασανιστικό 24ωρο και μια ψηφοφορία από την οποία το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα βγήκε βαθιά λαβωμένο.
Οι διαφωνούντες βγήκαν από τα χαρακώματα και οι μάχες που έγιναν στην Βουλή στον εμφύλιο που μαστίζει το κυβερνών κόμμα ήταν πλέον σώμα με σώμα.

Υπερψηφίστηκε το Μνημόνιο - Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν ήθελε να δεχτεί το αποτέλεσμα - Νέο σόου και καυγάς με Μητρόπουλο

Βουλή Live: Υπερψηφίστηκε το Μνημόνιο - Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν ήθελε να δεχτεί το αποτέλεσμα - Νέο σόου και καυγάς με Μητρόπουλο

Πέρασε το νέο Μνημόνιο αλλά με βαριές απώλειες για την κυβέρνηση.

Περισσότερα από την προηγούμενη φορά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε αρνητικά την πρόταση της κυβέρνησης, που έπεσε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 120 "Ναι". Οι θετικές ψήφοι από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι 116.
Το αποτέλεσμα: 222 ΝΑΙ, 64 ΟΧΙ, 11 ΠΑΡΩΝ
Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, διεμήνυσαν μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει, αφού "κλείσει" οριστικά η συμφωνία με τους δανειστές, ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ! Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνεχίζει να παίζει με τα νεύρα όλων και δεν δέχεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Τσακώθηκε με τον προεδρευοντα Αλέξη Μητρόπουλο, ζητώντας να κυρωθεί σε άλλη Ολομέλεια το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και στάθηκε στο ότι οι περισσότεροι βουλευτές απουσίαζαν από την αίθουσα.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει στυλώσει τα πόδια και δεν δέχεται να κατοχυρωθεί το αποτέλεσμα αν δεν γυρίσουν στην αίθουσα της Ολομέλειας οι βουλευτές των κομμάτων. Τσακώθηκε με τον Νίκο Φίλη, ανάγκασε τον Αλέξη Μητρόπουλο να την παρακαλάει (!) να τελειώσουν γιατί είναι 24 ώρες στη Βουλή, ενώ προκάλεσε και την παρέμβαση του πρώην προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη που της ζήτησε να μην επιμείνει αφού στην Ολομέλεια βρίσκονται οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι εισηγητές και άρα υπάρχει υπάρχει η δεδηλωμένη!
Θα λήξω τη συνεδρίαση και ας παρανομήσω" είπε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου απηυδισμένος ο Αλέξης Μητρόπουλος, παρακαλώντας την Πρόεδρο της Βουλής να μην τον φέρει περισσότερο σε δύσκολη θέση. Αλλά εκείνη συνέχισε να επιμένει!
Ο Αλέξης Μητρόπουλος έκλεισε τη συνεδρίαση της Ολομέλειας παρά το γεγονός πως μέχρι την τελευταία στιγμή εκείνη φώναζε από τα κυβερνητικά έδρανα!
 Ολοκληρώθηκε μια πραγματικά δύσκολη συνεδρίαση αλλά με ισχυρή πλειοψηφία εγκρίθηκε η συμφωνία και έγινε το πρώτο βήμα. Έπεται η εκταμίευση της πρώτης δόσης. Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να σταθεροποιηθεί η χώρα. Ακολουθεί ο δεύτερος στόχος, η συζήτηση για το χρέος. Μέχρι τότε η κυβέρνηση θα είναι σε διαρκή διαπραγμάτευση για όσα είναι ανοιχτά. Είχαμε αρκετούς βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, θα γίνουν όσα προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μετά το τέλος της συνεδρίασης στην Βουλή.

Τσίπρας: Δεν μετανιώνω για τη συμφωνία

Τσίπρας: Δεν μετανιώνω για τη συμφωνίαΣήμερα κλείνει ένας πρώτος κύκλος μιας σκληρής επίπονης, εξαντλητικής διαδικασίας που ξεκίνησε στις 25 Γενάρη με τη συγκρότηση αυτής της κυβέρνησης. Σήμερα έχουμε ένα εντελώς νέο οικονομικό και πολιτικό τοπίο και με βάση την πραγματικότητα οφείλουμε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα».

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στέλνοντας μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο διαπραγμάτευσης και κάθε περιθώριο ρευστότητας χωρίς δανεισμό και εφόσον οι μόνοι υπαρκτοί δανειστές της χώρας επέλεξαν να κλιμακώσουν την πίεση χωρίς προηγούμενο, «η συμφωνία αυτή ήταν μια αναγκαστική επιλογή». Τόνισε ότι «πήραμε επώδυνη επιλογή ευθύνης, κάναμε υποχώρηση, βγαίνοντας όμως όρθιοι από τον λάκκο των λεόντων» και πως δεν μετανιώνει που αποφάσισε τον συμβιβασμό έναντι του ηρωικού χορού του Ζαλόγγου για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το πραγματικό δίλημμα με το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπη η κυβέρνηση και η χώρα στη 17ωρη διαπραγμάτευση στη Σύνοδο Κορυφής δεν ήταν το «μνημόνιο ή άτακτη χρεοκοπία» αλλά ότι το ξεκάθαρο μήνυμα που τέθηκε ήταν «μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή», όπως εξακολουθεί, όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, να επιμένει ακόμα και σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, θέτοντας ξανά και ξανά προσχήματα για να μην επιτευχθεί η συμφωνία.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι άκουσε την πρόεδρο της Βουλής πριν και ότι είχε ζητήσει από τους συντρόφους του να του καταθέσουν μια εναλλακτική λύση, για να σχολιάσει: «Προφανώς αυτή δεν είναι να καταγγέλλουμε το χρέος και όσο περισσότερο το καταγγέλλουμε να σημαίνει ότι αυτομάτως θα μειωθεί». «Και ούτε αποτελεί λύση εναλλακτική», συνέχισε, «το να βροντοφωνάξουμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας στα διεθνή φόρα ότι η επιλογή εξώθησης μιας χώρας σε συνθήκες άτακτης χρεοκοπίας είναι πέρα από κάθε διεθνή νομιμότητα και κατάφορα άδικη. Εν τούτοις όμως και οι πόλεμοι είναι έξω και πέρα από τη διεθνή νομιμότητα και κατάφωρα άδικοι, όμως έχουν χιλιάδες θύματα όταν αποφασίσουν να τους διενεργήσουν».

Έχοντας πει αυτά, και συνεχίζοντας να στέλνει μηνύματα με το βλέμμα στο εσωτερικό του κόμματος, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η επιλογή να μην προχωρήσουμε στην άτακτη χρεοκοπία ή στο μνημόνιο με δραχμή, δεν ήταν μια επιλογή της στιγμής». Επισήμανε ότι «αυτή δεν υπήρξε ποτέ επιλογή ή προγραμματική μας διακήρυξη». Συνεχίζοντας είπε ότι η κυβέρνηση δεν πήρε λαϊκή εντολή για να βγάλει τη χώρα από την ευρωζώνη και πως ούτε αυτό ήταν το δίλημμα στο δημοψήφισμα, παρά το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν της αντιπολίτευσης και των Ευρωπαίων αξιωματούχων αυτό έθετε ως δίλημμα, «εμείς δεν θέσαμε αυτό το δίλημμα στην κάλπη».

ΟΜΙΛΙΑ TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ THΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Θα σταματήσουμε τη διάλυση της χώρας - «Τελευταία φορά αριστερά»

Μεϊμαράκης: Εμείς θα σταματήσουμε την πλήρη διάλυση της χώρας




Από την ώρα που ήρθαμε, μέχρι και τώρα, την Πρόεδρο της Βουλής βλέπουμε μπροστά μας να μιλάει, να μη σταματάει, να μιλάει για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο. Και πρέπει να σας πω ότι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Βουλή δεν είναι αντάξια της σοβαρής συζήτησης που θα έπρεπε να είχε γίνει. Και δυστυχώς, επιτρέψτε μου να πω ότι η Πρόεδρος της Βουλής έχει και δίκιο σε πάρα πολλά από τα σημεία στα οποία αναφέρθηκε. Διότι σήμερα εκβιάζετε το Κοινοβούλιο. Βεβαίως, θα μου πει ο Πρωθυπουργός «μα, κι εσείς το είχατε κάνει». Ναι. Και μας είχατε κάνει πολύ σκληρή κριτική. Και κριθήκαμε στις 25 Ιανουαρίου. Και δεσμευτήκατε, η κυβέρνηση κι ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δε θα κάνει τέτοια, δε θα φέρνει κατεπείγοντα, δε θα τα φέρνει σε ένα άρθρο. Και όμως! Από την ημέρα που ξεκίνησε η Βουλή, μόνο κατεπείγοντα ψηφίζουμε. Και μόνο με ένα άρθρο. Και γι’ αυτό και εκβιαζόμαστε.

Ολονύχτια συνεδρίαση στην Ολομέλεια για την ψήφιση του μνημονίου Νο3

Ολονύχτια συνεδρίαση στην Ολομέλεια για την ψήφιση του μνημονίου
Για όσους χάσατε κάποια επεισόδια από το σίριαλ "Ψήφιση του Μνημονίου Νο3 στη Βουλή" ή για όσους σιγά - σιγά ξυπνάτε, ακολουθεί ένας μικρός απολογισμός από τα όσα έγιναν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ξεκινώντας από την αρχή και πολύ... πίσω χρονικά, ας πάμε στο πρωί της Πέμπτης, όταν περίπου στις 10:30 ξεκίνησε η συνεδρίαση των Επιτροπών. Μία συνεδρίαση "μαραθώνια", αφού διήρκεσε περισσότερες από 9 ώρες!

Βαριά ήττα για το Μαξίμου: 47 βουλευτές καταψήφισαν τα μέτρα για τη συμφωνία - Θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση | Έμεινε με 115 βουλευτές μένει η κυβέρνηση | 222 «ναι», 64 «όχι», 11 «παρών»

Βαριά ήττα για το Μαξίμου: 47 βουλευτές καταψήφισαν τα μέτρα για τη συμφωνία
 
  Απώλειες και πληγές μετρά η κυβέρνηση από τη σημερινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής. Η στροφή του Αλέξη Τσίπρα στη μνημονιακή πολιτική του κόστισε σε δύναμη εντός του Κοινοβουλίου αφού 47 βουλευτές δεν τον στήριξαν στην ψηφοφορία για τα μέτρα της συμφωνίας με τους δανειστές.
Η συμφωνία μπορεί να εγκρίθηκε από τη Βουλή, με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να «βάζουν πλάτη» για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, παίρνοντας οι βουλευτές τους την ευθύνη για την υπερψήφιση της συμφωνίας, ωστόσο το πλήγμα για τον Αλέξη Τσίπρα είναι μεγάλο, αφού η κυβέρνηση έμεινε με 115 βουλευτές, έχασε τη δεδηλωμένη και αναμένεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης μετά τις 20 Αυγούστου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε 44 απώλειες, καθώς 32 βουλευτές ψήφισαν «όχι», 11 ψήφισαν «παρών» και υπήρχε και μία απουσία.

Συγκεκριμένα, καταψήφισαν οι Γιάνη Βαρουφάκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο τέως υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η βουλευτής Επικρατείας Αγλαΐα Κυρίτση, ο Κώστας Ήσυχος, η Νάντια Βαλαβάνη,  η Ελένη Σωτηρίου, ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάς. ο Βασίλης Χατζηλάμπρου. ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο Στέφανος Σαμοΐλης, ο Γιάννης Σταθάς, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Θωμάς Κώτσιας, ο Αθανάσιος Σκούμας, η Αλεξάνδρα Τσανάκα, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης. η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η Ιωάννα Γαϊτάνα, η Λίτσα Αμμανατίδου, ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Κωνσταντίνος Δελημήτρος, ο Βασίλειος Κυριακάκης, η Ηρώ Διώτη, ο Ζάννας Ζήσης, ο Ιωάννης Ζερδελής, η Ευγενία Ουζουνίδου, ο Θανάσης Πετράκος, η Ελένη  Ψαρρέα και ο Δημήτρης Κοδέλλας. 

Παρών δήλωσαν Αλέξης Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Βασιλική Κατριβάνου, Μαρία Κανελλοπούλου, Ανέττα Καββαδία, Χρήστος Καραγιαννίδης, Νίκος Μιχαλάκης, Θεοφάνης Κουρεμπές, Τζηκα Δανάη και Βασιλίκη Λέβα ενώ παρών σε άρθρα ψήφισαν ο Γ. Κυρίτσης και ο Δ. Σεβαστάκης. 

Απών από τη διαδικασία ήταν ο βουλευτής Ευβοίας Γιώργος Ακριώτης.

Στο σύνολο, 222 ήταν τα «ναι», 64 τα «όχι» και 11 τα «παρών».

Οι αρχική υπολογισμοί του Μεγάρου Μαξίμου το απόγευμα της Πέμπτης έκαναν λόγο για έναν αριθμό ανάμεσα στους 38 και τους 41, ωστόσο η ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά και η ήττα για τον Αλέξη Τσίπρα τεράστια.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 15 Ιουλίου, στην πρώτη, δηλαδή, ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα προκειμένου να καταλήξουμε στη συμφωνία της περασμένης Δευτέρας, το κυβερνών κόμμα είχε καταγράψει 39 απώλειες (32 όχι, 6 παρών και μια απουσία). Μια εβδομάδα μετά το κυβερνών κόμμα μέτρησε 31 «όχι» και 5 «παρών» ενώ άλλοι πέντε βουλευτές είχαν ψηφίσει μεν «ναι» επί της αρχής, αλλά «παρών» στο άρθρο 1 του τότε δεύτερου πακέτου με προαπαιτούμενα.

Δεν πέρασε... της Ζωής Κωνσταντοπούλου! Άλλαξε την ψήφο του ο Μητρόπουλος - Άγρια χαράματα η Ολομέλεια!

http://www.paraskhnio.gr/wp-content/uploads/2015/08/%CE%94%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%AD%CE%B4%CF%81%CF%89%CE%BD.jpgΑφου τελικά η Διάσκεψη των Προέδρων κατάφερε να καταλήξει σε απόφαση, χρειάζονται 45 λεπτά για να ετοιμάζουν οι υπηρεσίες της Βουλής την ημερήσια διάταξη και να ξεκινήσει η συνεδρίαση της Ολομέλειας. Η διαδικασία βάσει του Κανονισμού μπορεί να διαρκέσει μέχρι 10 ώρες. Αλλά μένει να δουμε αν θα ζητήσουν να μιλήσουν πολλοί βουλευτές ή αν θα τοποθετηθούν μόνο οι εισηγητές και οι αρχηγοί κομμάτων.
Με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που έχει ήδη δηλώσει ότι θα καταψηφίσει. Δεν έχει διευκρινιστεί αν θα προεδρεύσει ή και αυτή τη φορά θα παραχωρήσει τη θέση της στον Αλέξη Μητρόπουλο για να μιλήσει ως βουλευτής.
Μετά από σχεδόν μισή ώρα αδιέξοδης συζήτησης, το ποτε θα ξεκινήσει η συζήτηση για το Μνημόνιο στην Ολομέλεια της Βουλής τέθηκε σε νέα ψηφοφορία. Ο Αλέξης Μητρόπουλος άλλαξε την ψήφο του και με 11 ψήφους υπέρ της άμεσης έναρξης, 7 ψήφους υπέρ της έναρξης το πρωί και δυο παρών (ΚΚΕ) αποφασίστηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια να ξεκινήσει στις 01:32 τα ξημερώματα
Νωρίτερα, ο δεύτερος αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας είχε προτείνει να τεθεί το θέμα της έναρξης της συνεδρίασης στην... Ολομέλεια. Με την πρόταση συμφώνησε ο Νίκος Φίλης αλλά τα μέλη της Επιτροπής δεν μπορούν να συννενοηθούν για τίποτα!
Όταν ο Γιώργος Βαρεμένος είπε στην πρόεδρο της Βουλής πως την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων περιμένουν περισσότεροι από 200 βουλευτές, εκείνη του απάντησε: "και 11 εκατομμύρια για τη ζωή τους τα επόμενα χρόνια". Και εκεί ξέσπασε ο Νικήτας Κακλαμάνης: "Ρίξτε την κυβέρνησή σας για να γλιτώσουν 11 εκατομμύρια Έλληνες. Ποια νομίζετε πως είστε η Αγία Ιωάννα της Ασσίζης"
 Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε πως "καλύτερο για εμάς θα ήταν να μπλοκαριστεί η διαδικασία". "Κι εγώ και γι' αυτό θα το καταψηφίσω" του απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου...

Σαμαράς στη Βουλή: Πρόταση μομφής; Μπορεί να μην έχουμε Τσίπρα!

http://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2014/11/%CE%A3%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%8215.jpg
Μία δήλωση με... νόημα για το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου έκανε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται απόψε στο ελληνικό Κοινοβούλιο. για την κρίσιμη ψηφοφορία της συμφωνίας για το Μνημόνιο Νο3.
Όταν, λοιπόν, ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ρωτήθηκε για το θέμα, απάντησε με νόημα: "Δεν ξέρω αν θα υπογράψουμε την πρόταση μομφής του Ποταμιού γιατί μπορεί να μην έχουμε Τσίπρα".

Ακόμη, έκανε λόγο για "μεγάλη καθυστέρηση στις διαδικασίες", ενώ συμπλήρωσε πως "πρώτη φορά σην ιστορία γίνονται τέτοια πράγματα"...

Πρόταση μομφής θα καταθέσει το Ποτάμι κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3dyp_VlUSz0GDXnTPBRPNvrXZTn4Xow0yhQk2_wIy1OIz5p37a5sANZZHUAwOO2Lf8IvnRvZ8Dh36ZdjpgptweyBJw6yMQbhpXdsaGjY1myIjr1HOLuI-eIq7dFB9BxeLjB202cxN2vp5/s400/%CE%A4%CE%BF+%CE%A0%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BC%CE%B9+%CF%83%CF%84%CE%B7+%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE.jpgΣτην συλλογή υπογραφών για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, προχωρούν βουλευτές του Ποταμιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Ποτάμι θεωρούν ότι η κα Κωνσταντοπούλου δεν μπορεί πλέον να ασκήσει όπως πρέπει τα καθήκοντά της. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο κ.Θεοδωράκης έχει επιτεθεί στην Πρόεδρο της Βουλής και μάλιστα πρόσφατα την αποκάλεσε κακομαθημένη και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Το σχέδιο πρότασης μομφής κατά της κας Κωνσταντοπούλου είναι το εξής: