Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Στα Αηδόνια Νεμέας ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο του ηλικιωμένου και τον λήστεψαν

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πέντε άγνωστων, οι οποίοι χτύπησαν και λήστεψαν ηλικιωμένο στα Αηδόνια Νεμέας.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 10.00 χθες βράδυ, πέντε άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, αφού ακινητοποίησαν το ΙΧ που οδηγούσε ένας 70χρονος, στα Αηδόνια του Δήμου Νεμέας, στην συνέχεια τον λήστεψαν, παίρνοντάς του 300 ευρώ που είχε μαζί του και δύο δακτυλίδια που φορούσε. Μετά, διέφυγαν και αναζητούνται.
Προανάκριση κάνει το Αστυνομικό Τμήμα Νεμέας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χίλιοι οι νεκροί από τον φονικό σεισμό 7,9 Ρίχτερ, στο Νεπάλ.


Είναι από τις στιγμές που γράφονται στην ιστορία με τα πιο μελανά χρώματα...

Η πρώτη ενημέρωση έκανε λόγο για μία ισχυρότατη σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στο Νεπάλ.
 Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς στο Νεπάλ από τον ισχυρό σεισμό (ΦΩΤΟ)

Είδηση που δημιούργησε... κόμπο στο στομάχι, αφού οι υποδομές στην συγκεκριμένη χώρα της Ασίας δεν είναι... αξιοζήλευτες κι έτσι ήταν θέμα χρόνου να επιβεβαιωθούν οι χειρότεροι φόβοι.

Δημοσκόπηση: Οι Έλληνες τρέμουν τη δραχμή και σε συντριπτικό ποσοστό ζητούν συμφωνία εδώ και τώρα!

Δημοσκόπηση: Οι Έλληνες τρέμουν τη δραχμή και σε συντριπτικό ποσοστό ζητούν συμφωνία εδώ και τώρα! - 15 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ 
 Συμφωνία εδώ και τώρα με τους ευρωπαίους εταίρους ζητά το 71,9% των ερωτηθέντων σε νέα δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα 15 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Gianis, Master of Europe

Gianis with one "n", instead of two as Greek name "Giannis" (John), is the absolute protagonist in modern Greek drama. He is the perfect imitation of Homers' hero "Aias". A man that no-one can face and defeat. A man that can face anyone but one.
Not only one but 18 Ministers of Finance tried desperately in last Eurogroup to oppose to his way of thinking. They did nothing more than wasting their time. For Gianis they are just a piece of cake. Every time after 25th January Greek elections they come back more decisively so as to defeat Gianis. They loose every time no doubt as they are incapable to conceive Gianis thoughts, expressions and mainly goals.
Mr Varoufakis, the most brilliant Greek minister of Finance in modern history can shuffle his cards in the same time with keeping an ace in his hands. He knows his opponents better than them and he is determined to win. 
If Greece stays in euro he will be a distinguished politician in Greek and European history that took off others ties while making the impossible. A simple winner. 
If Greece leaves euro he will make a world best seller in a day, he will be the most known person in European history as with one move only he may defeat and destroy what others were building up for decades. A simple winner.
Mr Varoufakis has no one like him in Greece. What Prime Minister Mr. Tsipras enlightened in Greeks spirit after his optimistic meeting with Mrs Merkel, the German Chancellor, Gianis disappeared it in less than 24 hours.
If Russia may be neutralized and ISIS be extinguished Gianis is simple an Greek Achilles. An Achilles without heel. A human that is capable of winning the game no matter any humanity destruction. 
Mr Varoufakis deserves respect and glory as he represents a whole nation that is devoted, willingly or not indifferent, to refuse pretending the victim.

Let's hope God save Greece and Ulysses takes over soon...

Ο ήχος της σάλπιγγος στο Ξυλόκαστρο: Εκδήλωση για τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Αργύρη Χιόνη


Αυτό το Σάββατο στις 7:30 μ.μ. στο Ξυλόκαστρο, στο θέατρο Αγγ. Σικελιανός, σμίγουν οι φίλοι του κορυφαίου τουμπίστα Γιάννη Ζουγανέλη και του ποιητή Αργύρη Χιόνη σε μια εκδήλωση μνήμης, μουσικής και ποίησης. Από τις ξεχωριστές εκδηλώσεις που γίνονται ευτυχώς και εκτός Αθηνών.  

Ο Σωτήρης Σαράκης και η Ελένη Μαρινάκη διαβάζουν ποίηση του Αργύρη Χιόνη, ενώ την αυτοβιογραφία του Γιάννη Ζουγανέλη «Ο ήχος της σάλπιγγος» παρουσιάζουν ο Χριστόφορος Κάσδαγλης και ο Τριαντάφυλλος Οικονόμου. Την εκδήλωση συμπληρώνουν προβολές και οι απαραίτητες σπονδές. 

kommon.gr

Πείστηκαν οι Περιφερειάρχες- Προσωρινό το μέτρο με τα ταμειακά διαθέσιμα είπε ο Πρωθυπουργός

Πολιτική διαβεβαίωση στους περιφερειάρχες ότι το μέτρο δέσμευσης των διαθεσίμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος θα είναι έκτακτο και προσωρινό έδωσε στη σημερινή συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι περιφερειάρχες μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση θα υπάρξει τροπολογία που θα καθιστά προαιρετικό το μέτρο.

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός υπογράμμισε ότι μετά τις διαβεβαιώσεις ότι το μέτρο είναι έκτακτο και προσωρινό, θα αλλάξουν και οι αρνητικές αποφάσεις των περιφερειών για τα διαθέσιμα.Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί αργότερα και με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας. 
 
airetos.gr

Προσλήψεις 5.500 συμβασιούχων στους ΟΤΑ για το 2015 (ΚΥΑ)

Στα 5.495 άτομα ορίζεται ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός που θα προσληφθούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή θα συνάψουν σύμβαση μίσθωσης έργου με τους OTA α΄ και β΄ βαθμού για το έτος 2015, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών.
Από τα άτομα αυτά, 1037 θα αμείβονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των OTA ενώ 4458 θα απασχοληθούν στο πλαίσιο ερευνητικών, αναπτυξιακών συμβολαίων και συγχρηματοδοτούμενων έργων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους.
ΚΥΑ 

aftodioikisi.gr

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ 1η ΠΡΟΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάτρα- Σαμαράς: Ζητάνε έγκριση για τη δραχμή - Μίλησε για μαθητευόμενους μάγους και είπε ότι τα έχουν κάνει μαντάρα με τους μετανάστες- ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ "Μέσα σε τρεις μήνες φέρνει τη χώρα πάλι «κοντά στο κακό, τα ελλείμματα και τη ύφεση"


Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, σε αυτές τις σκληρές ώρες που περνάει η Ελλάδα μας, εδώ από την Πάτρα σήμερα, τους δίνουμε το μήνυμα ότι είμαστε η όρθια και η γαλάζια Ελλάδα, η οποία θα συνεχίσει με κριτήριο μόνο την Πατρίδα, να δίνει τη μάχη για κάθε καλό, για την ανάπτυξη, για τα νέα παιδιά.
Αδέρφια μας της Αχαΐας, της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς,
Να σας πω ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα σήμερα δυστυχώς βρίσκεται σε μια παράλυση, σε μια απόλυτη αβεβαιότητα και σε μια ασφυξία. Το πρωί μαθαίνουμε από κυβερνητικά στελέχη ότι δεν υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα. Το μεσημέρι μαθαίνουμε ότι τα χρήματα βρέθηκαν… γι’ αυτή τη φορά. Δύο μέρες αργότερα, ότι τις επόμενες μέρες τα ταμεία του κράτους θα είναι άδεια…
            Το βράδυ πληροφορούμαστε ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές». Την άλλη μέρα το πρωί μαθαίνουμε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ μακριά από οποιαδήποτε συμφωνία. Σήμερα το πρωί ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών μας δήλωσε ότι ετοιμάζεται για τα δυσμενέστερα σενάρια για τον τόπο. 
Αυτό το «σκωτσέζικο» καθημερινό ντους, δεν έχει συμβεί ποτέ στον τόπο. Συμβαίνει πια σχεδόν καθημερινά. Κάποιοι λένε ψέματα, κάποιοι μοιράζουν ψεύτικες ελπίδες. Κάθε φορά διαψεύδονται τα πάντα, η χώρα βουλιάζει κι έχει ξεκινήσει ένα κύμα απόγνωσης.
            Την Ελπίδα υποσχέθηκαν. Και στην απελπισία οδηγούν τη χώρα.
            Κι εδώ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος το ξέρετε καλύτερα, τα μεγάλα έργα τα οποία είχε βάλει μπροστά η κυβέρνησή μας, άλλα ματαιώνονται, άλλα παγώνουν, άλλα καρκινοβατούν. Για να πω για παράδειγμα, Πύργος-Πάτρα, Ιονία ή Ολυμπία Οδό.
Και την ίδια βέβαια στιγμή, η Ελλάδα δοκιμάζεται μαζί με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου, από κύματα μεταναστών, που απειλούν να σαρώσουν ολόκληρη την Ευρώπη.

           Θα μιλήσουμε γι΄ αυτά αργότερα.

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Οι Έλληνες έδωσαν στο ΣΥΡΙΖΑ την εντολή να διαπραγματευτεί, αλλά όχι να χρεοκοπήσει τη χώρα. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση στάσης πληρωμών.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΓΟΡΑ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΩΤΗΡΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

Βλέπετε φως στο βάθος του τούνελ των διαπραγματεύσεων ή εκτιμάτε πως η κυβέρνηση θα έρθει τελικά  σε ρήξη με τους εταίρους και θα οδηγηθεί η χώρα στην χρεοκοπία;

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι οποιοσδήποτε εχέφρων άνθρωπος θα μπορούσε ποτέ να οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία και μάλιστα συνειδητά. Μου είναι αδύνατο να πιστέψω ένα τέτοιο ενδεχόμενο και γι' αυτό ελπίζω ότι, έστω και την ύστατη στιγμή, η κυβέρνηση θα αντιληφθεί το μέγεθος της ευθύνης που έχει απέναντι στον ελληνικό λαό. Οι Έλληνες έδωσαν στο ΣΥΡΙΖΑ την εντολή να διαπραγματευτεί, αλλά όχι να χρεοκοπήσει τη χώρα. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση στάσης πληρωμών. Εάν αυτή η στάση πληρωμών μεταβληθεί σε χρεοκοπία, τότε το μέλλον τριών γενεών Ελλήνων θα έχει υποθηκευτεί.
 

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠ. ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Μ. ΚΟΝΣΟΛΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΦΩΝΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ



http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2014/12/05/529495/main/fortsakhs22.jpghttp://rodosreport.gr/wp-content/uploads/2015/03/---------------------------.jpg 
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τη μεθόδευση της κυβέρνησης για την κατάργηση των αγγλόφωνων προπτυχιακών τμημάτων, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Ο Υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς προσπαθεί να θολώσει τα νερά και να δικαιολογήσει τη μεθόδευση κατάργησης των αγγλόφωνων προπτυχιακών τμημάτων τουριστικών σπουδών στα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Κρήτης, Ναυτιλιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ελληνικών σπουδών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Στο πολυνομοσχέδιο που παρουσίασε, στο άρθρο 49 παρ. 15 αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα ότι καταργεί τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 73 του ν.4316/2014 με τις οποίες ιδρύθηκαν τα συγκεκριμένα τμήματα.
Οι δικαιολογίες που προσπαθεί να ψελλίσει ο κ. Μπαλτάς για την μη έγκαιρη έκδοση των Π.Δ για τη λειτουργία αυτών των σχολών, είναι επιεικώς αστείες.
Γιατί ο νόμος δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με αρ. φύλλου 270 στις 24 Δεκεμβρίου του 2014 και τα επόμενα 24ωρα προκηρύχθηκαν οι εκλογές.
Οι ιδεοληψίες του κ. Μπαλτά και της κυβέρνησης οδηγούν στην κατάργηση των αγγλόφωνων προπτυχιακών τμημάτων, που θα απευθύνονταν σε αλλοδαπούς φοιτητές με την ανάλογη καταβολή διδάκτρων στα πανεπιστήμιά μας.
Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα με την ίδια ευκολία που υφαρπάζει τα ταμειακά διαθέσιμα των πανεπιστημίων, τους στερεί το δικαίωμα να αποκτήσουν έσοδα και οικονομική αυτοτέλεια.
Η λειτουργία αγγλόφωνων τμημάτων αποτελεί τομή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Δίνει τη δυνατότητα στα Πανεπιστήμιά μας να αποκτήσουν διεθνή εμβέλεια, τους παρέχει έσοδα και οικονομική αυτοτέλεια.
Ιδιαίτερα στον τομέα των τουριστικών σπουδών, αναδεικνύουν την Ελλάδα ως πυλώνα της πανεπιστημιακής τουριστικής εκπαίδευσης.
Όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Μπαλτά και τις “σοβιετικού τύπου”  εμμονές του.
Δεν έχει αντιληφθεί τις διεθνείς εξελίξεις σε ό,τι αφορά στη μετεξέλιξη και στην εξωστρέφεια των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Αντί να χτίσει πάνω σε ό,τι θετικό βρήκε, ο Υπουργός Παιδείας αποδεικνύει καθημερινά ότι ήρθε για να γκρεμίσει κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Καλούμε τον κ. Μπαλτά να αποσύρει την διάταξη που καταργεί τα αγγλόφωνα προπτυχιακά τμήματα στα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Κρήτης και Θράκης.
Να αντιληφθεί ότι δεν έρχεται μόνο σε σύγκρουση με την πανεπιστημιακή κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και με την ίδια την πραγματικότητα.
Ο κ. Υπουργός Παιδείας οφείλει, επίσης, να υλοποιήσει την απόφαση για την ίδρυση και λειτουργία του ελληνόφωνου τμήματος διοίκησης τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με έδρα τη Ρόδο».

ΕΝΑΣ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ

Η δημοκρατία στους προηγούμενους αιώνες είχε πάντα μία εύκολη λύση. Το σύνθημα "ένας Λοχίας να μας σώσει" είναι γνώριμο στους ηλικιωμένους. Στον 21ο αιώνα όμως και στην οικονομία της Ευρώπης, την παγκόσμια οικονομία, είναι αδύνατη αυτή η λύση. Η ελληνική κοινωνία ωρίμασε ευτυχώς μαζί με το πολίτευμα της που ακόμα και οι Κυβερνήσεις συνεργασίας που μέχρι πριν από λίγα χρόνια φάνταζαν ουτοπικές, είναι πλέον μία ευχάριστη πραγματικότητα πολιτισμού.

Ψυχρή διαφθορά -Ο τρόμος των Γερμανών και η μοίρα των Ελλήνων-

http://www.palmografos.com/thumbnail.php?file=dimitrakis_georgios_952635378.jpg&size=article_small Γράφει ο Γεώργιος  Εμ. Δημητράκης

Πολλά συμβαίνουν εις τον διεθνή χώρο. Ευτυχώς εις την σύγχρονη εποχή υπάρχει το Διαδίκτυο, το οποίο είναι πολύ διαδεδομένο εις το εξωτερικό. Εκεί ο κάθε πολίτης, παράλληλα με τον έντυπο τύπο, κάνει χρήση σε ευρύτατη μορφή και του Διαδικτύου, ενημερώνεται καθημερινώς και ανεμπόδιστα και από πολλές πηγές για κάθε τι που συμβαίνει. Το εργαλείο αυτό τον βοηθάει και να κρίνει, αλλά και για να αποφασίζει για την ζωή του, να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Είναι τώρα ένα επιπρόσθετο και σημαντικό «εργαλείο» της Δημοκρατίας.

Αγώνες κατάταξης στη Β Κορινθίας

Αγώνες κατάταξης στη Β κατηγορία αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κορινθία . Σήμερα στο γήπεδο του Συνοικισμού, αγωνίζονται για τον άτυπο τίτλου του υπερπρωταθλητού της κατηγορίας ο πρωταθλητής της Β1 Κορινθίας Άγιος Γεώργιος με τον πρωταθλητή της Β2 κατηγορίας ΠΑΟ Κουταλά. Οι αγώνες κατάταξης στη Β κατηγορία για την 2η και 3η θέση συνεχίζονται αύριο Κυριακή με τους αγώνες ΠΑΣ Κλένια - Προοδευτικής Περιγιαλίου , στο Συνοικισμό και Σοφικό 05 - Α. Ο. Λυκοποριάς, στο γήπεδο του Άσσου . Οι αγώνες αρχίζουν στις 4 το απόγευμα.


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ
25/4
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Π.Α.Ο.  ΚΟΥΤΑΛΑ
26/4
Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
ΣΟΦΙΚΟ‘05 - Α.Ο.ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

Η 25η αγωνιστική στην Α2 Κορινθίας

Με τους αγώνες της 25η αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή , το πρωτάθλημα της  Α2 Κατηγορίας Κορινθίας.
Σήμερα στις 4 το απόγευμα στην Αρχαία Κόρινθο , ο πρωτοπόρος Ηρακλής Λεχαίου αγωνίζεται με την Περαχώρα, ενώ την ίδια ώρα στο "Γιάννης Στέφας" ο Ισθμιακός μάχεται με τον Ολυμπιακό Άσσου. Στα Εξαμίλια η τοπική Δάφνη υποδέχεται τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου.
Η 25η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο με του υπόλοιπους αγώνες του προγράμματος. Ο Πανευρωστινιακός δοκιμάζεται εκτός έδρας στο Πετρί από τον ουραγό Φωκά , την ίδια ώρα που η Πρόοδος αντιμετωπίζει στη Κλένια τον Σαρωνικό Γαλατακίου ( ο αγώνας θα μεταδωθεί ραδιοφωνικά). Στο Σολομό η τοπική ομάδα μάχεται με τον Πανσολυγειακό , ενώ στο Κιάτο η Θύελλα Κάτω Διμηνιού υποδέχεται την Δάφνη Πουλίτσας. Τέλος στο Ζυγολατιό τα Ταρσινά ΄97 αντιμετωπίζουν τον Αετό Κρυονερίου

Η 25η αγωνιστική
25.4.15 16:00
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ- ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
26.4.15 16:00
 ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 
 ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ. - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ. - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μεταξύ των Κόμβων Δερβενίου και Ακράτας της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών

 photo IMG_2219.jpg
Ολιγόωρη κυκλοφοριακή ρύθμιση θα ισχύσει στην Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών από τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας 27.04.2015 ως το αργότερο τις 06:00 το πρωί της Τρίτης 28.04.2015, κατά τη διάρκεια της οποίας:

- το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα μεταξύ των κόμβων Δερβενίου (Χ.Θ. 142,440) και Ακράτας (Χ.Θ. 148,800) θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών.
- το ρεύμα προς Αθήνα δεν επηρεάζεται και θα λειτουργεί κανονικά.
Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (J&P, μέλος της Κ/Ξ Άπιον Κλέος).
Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

Δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Αρμενία για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Εμφάνιση ImageHandler1.jpg
Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής της στην Αρμενία η Πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της γενοκτονίας στο μνημείο Τσιτσερνακαμπέρντ στο Ερεβάν. Σε μία λαμπρή και ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση μνήμης καταδικάστηκε το έγκλημα της γενοκτονίας από εκπροσώπους κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμήρ Πούτιν, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολλάντ καθώς επίσης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς. Μνεία έγινε και σε άλλους λαούς που έχουν υποφέρει μαζικούς διωγμούς, μεταξύ των οποίων και ο Ελληνικός λαός και αναγνώστηκε από την επιζήσασα της γενοκτονίας στη Ρουάντα το 1994 Έσθερ Μουχαβάγιο το ψήφισμα του Παγκόσμιου Φόρουμ κατά του Εγκλήματος της Γενοκτονίας, το οποίο ολοκλήρωσε τις εργασίες του χθες 23 Απριλίου 2015. Χθες έλαβε χώρα επίσης τελετή αγιοποίησης των θυμάτων της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Αρμενική Εκκλησία.  Η διεθνής κοινότητα με τον τρόπο αυτόν καταδίκασε απερίφραστα τη γενοκτονία ως το ειδεχθέστερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας τονίζοντας ότι η πρόληψη της γενοκτονίας εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την πολιτισμική ανοχή.
Εν συνεχεία, η Πρόεδρος της Βουλής παρέστη σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν των εκπροσώπων της διεθνούς κοινότητας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αρμενίας Σερτζ Σαργκσιάν, όπου και είχε σύντομες συνομιλίες με τους παρισταμένους Προέδρους της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Κύπρου και της Σερβίας, καθώς επίσης με Υπουργούς και μέλη Προεδρείων Κοινοβουλίων από όλο τον κόσμο.
Αύριο η Πρόεδρος της Βουλής θα έχει επίσημες συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας και τον Πρόεδρο του Αρμενικού Κοινοβουλίου. Επίσης θα επισκεφθεί την Ελληνοαρμενική Σχολή Τουρισμού και θα συναντηθεί με τον Διευθυντή της Σχολής κ. Άρθουρ Βαρντανιάν καθώς και την έδρα Ελληνικών Σπουδών του κρατικού πανεπιστημίου του Ερεβάν, όπου θα συναντηθεί με τον καθηγητή κ. Άραμ Σιμονιάν.

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Μιλάνο οι εργασίες της Συνόδου του Προεδρείου του ΕΛK στην οποία συμμετείχε ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ως εκπρόσωπος της ΝΔ



http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20120831/low/2012083002824_146405156.jpgΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Bρυξέλλες, 24 Aπριλίου 2015

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Μιλάνο οι εργασίες της Συνόδου του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην οποία συμμετείχε ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας
 Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, οι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ συζήτησαν δύο μείζονος σημασίας ζητήματα για την ΕΕ, την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών και  την  πολιτική εμπορίου της ΕΕ με έμφαση στην Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP).
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης στην παρέμβασή του υπογράμμισε:
«Η πολιτική βούληση για την επίλυση του ζητήματος των μεταναστευτικών ροών πρέπει να μεταφραστεί σε συγκεκριμένες δράσεις. Που θα διακρίνονται ιδίως από την αλληλεγγύη τους προς τα κράτη που αποτελούν χώρες- σύνορα της Ευρώπης τονίζοντας το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.
Η παράτυπη μετανάστευση είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να καταπολεμηθεί στη ρίζα του. Στις χώρες προέλευσης.
Θα πρέπει να ενισχύσουμε τις δυνάμεις της Frontex και τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου με ευρωπαϊκά κονδύλια
Θα πρέπει να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας με χώρες όπως η Λιβύη και η Συρία, ιδιαίτερα στους τομείς της τεχνογνωσίας και της ενίσχυσης των ικανοτήτων φύλαξης των συνόρων των χωρών αυτών.»
Αναφορικά με τη διατλαντική διάσταση της πολιτικής εμπορίου της ΕΕ και ιδιαίτερα τη σημασία της TTIP, οι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ συμφώνησαν ότι η σύναψη της συμφωνίας  θα τονώσει την οικονομική ανάπτυξη και θα επιτρέψει την αξιοποίηση του ανεκμετάλλευτου δυναμικού της διατλαντικής αγοράς.
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι η εξάλειψη των δασμών σε βιομηχανικά αγαθά καθώς και οι σημαντικές μειώσεις δασμών σε αγροτικά προϊόντα  θα ωφελήσουν την αγορά, όμως σε κάθε περίπτωση η ΕΕ πρέπει να στοχεύσει στην όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων. Τόνισε επίσης την ανάγκη περισσότερης διαφάνειας στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του αναγκαίου δημοκρατικού ελέγχου.

Δήλωση Β.Νανόπουλου σχετικά με την ΠΝΠ για τα αποθεματικά των φορέων - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Για την αιφνίδια έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από πλευράς της Κυβέρνησης με την οποία δεσμεύονται τα αποθεματικά των φορέων, μεταξύ των οποίων και των ΟΤΑ, μίλησε ο επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, κ. Βασίλης Νανόπουλος.

Υπογράμμισε ότι μια τέτοια κίνηση δείχνει ότι η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους βρίσκεται πια σε οριακό σημείο και πρόκειται για απελπισμένη προσπάθεια προκειμένου να συνεχιστεί η ίδια τακτική η οποία όμως οδηγεί σε ασφυξία συνολικά την οικονομική δραστηριότητα και τις επιχειρήσεις .

Αν αυτή η κίνηση πράγματι αποσκοπεί σε ένα χρονικό ορίζοντα 10 - 15 ημερών, τότε μπορεί να δοθεί αυτό το διάστημα στην Κυβέρνηση ώστε να πραγματοποιήσει τους όποιους ελιγμούς της στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές . Από εκεί και πέρα όμως η δέσμευση των αποθεματικών των ΟΤΑ ,οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τους δήμους , ουσιαστικά παγώνει τη λειτουργία τους και είναι ανεπίτρεπτη. 

H Δημοτική Αρχή πρέπει το συντομότερο να ενημερώσει δημόσια για τις επιπτώσεις.

Θα πληρωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων κανονικά ; 

Oι προμηθευτές και εργολάβοι των οποίων οι πληρωμές  εκκρεμούν πότε θα πληρωθούν; Oι συμβάσεις για μελλοντικά έργα παγώνουν ;

Η Κυβέρνηση είναι θετικό να στηρίζεται, αλλά όχι στη βάση μιας αδιέξοδης πολιτικής και μιας λανθασμένης πορείας. Όλοι πρέπει να κάνουν τις υπερβάσεις τους γιατί προέχει η χώρα που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. 

Στις παρούσες συνθήκες  οφείλουν όλοι και πρώτη η κυβέρνηση ,  να λένε την αλήθεια χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και να αναζητήσουν άμεσα τη χρυσή τομή για να αναπνεύσει η Ελληνική οικονομία. 

Έτσι και αλλιώς τα δεδομένα του προβλήματος είναι γνωστά και οι λύσεις είναι γνωστές, η παράταση της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας είναι καταστροφική για τη χώρα .

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ταμειακά διαθέσιμα με 156 ψήφους

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ταμειακά διαθέσιμα με 156 ψήφους Με 156 θετικές ψήφους (των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ) ψηφίστηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία - η οποία διεξήχθη μετά από αίτημα της ΝΔ και του ΚΚΕ επί της αρχής και του άρθρο 1 του νομοσχεδίου - «όχι» ψήφισαν 104 βουλευτές της ΝΔ, του Ποταμιού, της ΧΑ, του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ.

Ψήφισαν συνολικά 260 βουλευτές