Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Π.Α.ΜΕ.: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ



ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/f/fa/PAME_logo.png

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ  ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


                               ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

        Κλείνουμε όλες τις υπηρεσίες των Περιφερειών. Συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στην απεργία. Έτσι απαντάμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που επιχειρεί να μεταφέρει την πληρωμή της μισθοδοσίας μας από τον κρατικό προϋπολογισμό στους Κ.Α.Π., που υλοποιεί τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που κάποτε «διαφωνούσε», που όπως σε όλα τα ζητήματα συνεχίζει τη βρώμικη δουλειά από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι.
Γνωρίζουμε καλά πως αυτό θα σημάνει τη σύνδεση των μισθών μας με την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών των Περιφερειών και την εξάρτησή τους από τους φόρους (Φόρο Εισοδήματος και ΦΠΑ) και τα τέλη που επιβάλλονται στο λαό. Πως υπηρετεί τη στρατηγική στόχευση του κεφαλαίου για ένα Δημόσιο που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, βασισμένο στη σχέση κόστους-οφέλους. Γνωρίζουμε πως «χαμηλά» έσοδα της κάθε Περιφέρειας θα σημαίνουν «χαμηλούς» μισθούς, φτηνούς εργαζόμενους, ελάχιστες προσλήψεις.
Κυβέρνηση και κουαρτέτο θέλουν να προχωρήσουν στην λεγόμενη οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, δηλ. στην φορολογική αποκέντρωση, για να μπορέσουν να βάλουν πιο βαθειά χέρι στις τσέπες του λαού και με αυτό το κριτήριο να «αξιολογούν» τις υπηρεσίες μας. Όσα λένε περί διασφαλισμένων πόρων λέγονται για να κρύψουν τη στόχευσή τους την επόμενη μέρα…, να κρύψουν όσα συμβαίνουν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στους Δήμους και την χρηματοδότηση των ΟΤΑ. Οι λεγόμενοι παρακρατηθέντες πόροι των ΟΤΑ είναι εκατομμύρια. Οι μειώσεις των ΚΑΠ είναι τεράστιες. Μόνο τα τελευταία 6 χρόνια μειώθηκαν πάνω από 60%!!!
Θέλουν να καταντήσουν τους εργαζόμενους  να ζητάνε από τις Διοικήσεις να βάζουν φόρους στο λαό για να πληρωθούν. Θέλουν να τσιγκλήσουν κατώτερα ένστικτα, να προκαλέσουν φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού, να συμβάλλουν στον εκφασισμό της κοινωνίας. Θέλουν να δημιουργήσουν Περιφέρειες πολλών ταχυτήτων !!!
Επιχειρούν να απαλλάξουν το κράτος από την καταβολή της μισθοδοσίας των Υπαλλήλων των Περιφερειών από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για να στηρίξουν την καπιταλιστική ανάπτυξη μέσω φοροαπαλλαγών και κρατικών ενισχύσεων σε επιχειρηματικούς ομίλους.
Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες απορρίπτουμε τα κάλπικα επιχειρήματα της κυβέρνησης, προκειμένου να εμφανίσει το ζήτημα αυτό, που είναι  καθαρά οικονομικό, άρα και πολιτικό, ως τεχνικό. Είναι ντροπή η κυβέρνηση να θέλει την άδεια του «κουαρτέτου» για να μας πληρώσει από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Συμμετέχουμε καθολικά στην απεργία στις 11 Δεκέμβρη και στην συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στις Περιφέρειες στην πλατεία Κλαύθμωνος την ίδια μέρα στις 12:00.
Διεκδικούμε νομοθετική ρύθμιση, που θα λύνει μια και καλή το ζήτημα καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων στις Περιφέρειες από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Βάζουμε λουκέτο σε όλες τις Υπηρεσίες μας γιατί ο μισθός μας δεν είναι ένα απλό λογιστικό μέγεθος που εξαρτάται από τις αντοχές της καπιταλιστικής οικονομίας, αλλά ζήτημα επιβίωσης για εμάς και τις οικογένειές μας. –
                                                                                                                 7-12-2015

ΚΚΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ