Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Υπόθεση Πανούση:Τελικά οι δυο υπουργοί Παρασκευόπουλος & Τόσκας κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο κατά παντός υπευθύνου!

Την εισαγγελέα Αρείου Πάγου επισκέφθηκαν οι Παρασκευόπουλος, Τόσκας και Καλογήρου

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσανακόπουλος, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, μετά τις καταγγελίες του κ. Γιάννη Πανούση.
Οι υπουργοί ζητούν να ερευνηθούν εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα παραβίασης απορρήτου μυστικών εγγράφων και υπηρεσιών, υπεξαγωγή εγγράφων και παραβίασης μυστικών της Πολιτείας. Όπως διευκρινίστηκε από τον κ. Παρασκευόπουλο τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύονται διάλογοι που έχουν το χαρακτήρα απορρήτου και ως εκ τούτου ζήτησαν από την κ. Γκουτζαμάνη να διερευνηθούν οι ευθύνες όλων που αναπαράγουν τα έγγραφα και τους υποτιθέμενους διαλόγους.
«Αναφέραμε προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ένα φαινόμενο που μας φαίνεται προβληματικό. Το φαινόμενο της δημοσιοποίησης εγγράφων που φαίνονται ως απόρρητα είναι προβληματικό και ενδεχομένως να έχει ποινικό ενδιαφέρον. Το θέσαμε στην κρίση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας δήλωσε: «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι θα διερευνήσει τα ζητήματα της όποιας διαρροής πληροφοριών που δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε θέματα εθνικής ασφάλειας. Δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά»...