Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Πολιτικός «σεισμός» από τα ονόματα των δυο βουλευτών που έδωσε ο Πανούσης

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMCΜορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν πλέον οι αποκαλύψεις για τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στις συνομιλίες με στελέχη των «Πυρήνων της Φωτιάς».
Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιμένει ότι έχει δώσει φάκελο στις εισαγγελικές αρχές που είναι απόλυτα τεκμηριωμένος, ενώ τα υπηρεσιακά σημειώματα της ΕΥΠ που παρέδωσε δείχνουν ανάγλυφα τι ακριβώς έχει συμβεί.
Βέβαια αυτά επιβεβαιώνονται, πλέον, από το ραντεβού  Πανούση- Παρασκευόπουλου παρουσία του Παναγιώτη Λάμπρου, αλλά και από το ότι είχε ζητήσει, τότε – από τον κ. Ρουμπάτη να μην αρκεστεί στην υπηρεσιακή ενημέρωση και στην κοινοποίηση καταγραφών αλλά να ενημερώσει προσωπικά τον πρωθυπουργό, όπως και έκανε ο διοικητής της ΕΥΠ.
Βέβαια, όπως αναφέρουν, καλά πληροφορημένες πηγές, τα ονόματα των δυο βουλευτών που έδωσε ο κ. Πανούσης στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα προκαλέσουν πολιτικό «σεισμό» και  οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες.

Όμως, όταν το θέμα έγινε γνωστό στο Μαξίμου, συνεργάτες του κ. Τσίπρα επικοινώνησαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με τον κ. Ρουμπάτη στον οποίο και διαμαρτυρήθηκαν έντονα, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι η ΕΥΠ παρακολουθεί τα τηλέφωνα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο διοικητής της ΕΥΠ τους ξεκαθάρισε ότι η υπηρεσία παρακολουθεί μόνο τους υπόπτους για τρομοκρατία, αλλά στο πλαίσιο αυτό και όσους έχουν τηλεφωνικές επικοινωνίες μαζί τους κτλ Όπως λένε κύκλοι του πρώην υπουργού για τις επόμενες ημέρες και μέχρι η εισαγγελέας να αξιολογήσει τα στοιχεία και να αποφασίσει τι θα γίνει δεν πρόκειται να κάνει καμία παρέμβαση, ωστόσο δεν πρόκειται να κάνει πίσω…
Ερωτηματικά για την απομάκρυνση Σταυρόπουλου
Εύλογες απορίες δημιουργεί και η αιφνιδιαστική απομάκρυνση χθες το πρωί του διευθυντή της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρου Σταυρόπουλου. Τα ερωτήματα είναι πολλά καθώς τις τελευταίας εβδομάδες ύστερα από παραγγελία της εισαγγελέως διαφθοράς κυρίας Ελένης Ράικου η υπόθεση που αφορά σε παράνομες διασυνδέσεις μεταξύ στελεχών της Αστυνομίας, της ΕΥΠ, διακινητών παράνομων μεταναστών, αλλά και προσώπων που φέρεται να είχαν σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει με αποκαλυπτικές καταθέσεις. Μάλιστα, ο κ. Πανούσης εξερχόμενος από το γραφείο της κυρίας Ράικου δήλωσε ότι δεν θα έπρεπε να αλλάξει κανένα στέλεχος της υπηρεσίας για να μην υπάρχει συγκάλυψη. Κάτι που όμως δεν δέχτηκε ο κ. Τόσκας.
Πηγή: protothema
arouraios.gr