Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Με «αψιμαχίες» η νέα συνέντευξη στην Σία Κοσιώνη Ζωή Κωνσταντοπουλου: Τσίπρας, δανειστές, και Παυλόπουλος έστησαν κάλπες για να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Ζωή Κωνσταντοπουλου: Τσίπρας, δανειστές, και Παυλόπουλος έστησαν κάλπες για να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ
Ολομέτωπη επίθεση στον Τσίπρα εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον οποίο κατηγόρησε ότι σε συνεργασία με τους δανειστές και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έστησαν εκλογές για να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσίπρας μετέτρεψε την κυβέρνηση στην πιο σκληρή μνημονιακή, είπε η πρόεδρος της Βουλής κατηγορώντας τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι έφερε ένα «τερατώδες» μνημόνιο και θέλει να εξαφανίσει πολιτικά όποιον προσπαθεί να δημιουργήσει ανάχωμα.



Η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε αναφορά στα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας και όσους διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι όσοι αρνήθηκαν να υποκύψουν στο πιο εκτρωματικό Μνημόνιο που υπογράφηκε παραμένουν πιστοί στο πρόγραμμα με το οποίο εξελέγησαν.

«Είναι η πρώτη φορά που η κυρία Μέρκελ και όλοι οι εκπρόσωποι των εκβιαστών-δανειστών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους λέγοντας μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι μέρος του προβλήματος, είναι μέρος της λύσης» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου υπαινισσόμενη ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον ο εκλεκτός των Ευρωπαίων.

Παράλληλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για καταγεγραμμένο έγκλημα «εκείνων που θέλουν να στραγγαλίσουν τον ελληνικό λαό», οι οποίοι «ζήτησαν από τους Έλληνες να υποκύψουν σε μαι συνθήκη αποικιοποίησης».

«Οι εταίροι προσέλαβαν τον ρόλο του εκβιαστή. Το ερώτημα είναι αν μπορεί η ευρωζώνη να παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ. Μας είπαν ότι το κοινοβούλιο πρέπει να υπογράψει ό,τι σας δίνουμε χωρίς να διαβάσουν οι βουλευτές το μνημόνιο», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας πως το δίλημμα που τίθεται πλέον είναι ευρώ ή δημοκρατία.

«Εγώ απαντώ δημοκρατία. Δημοκρατία απαντώ και στο δίλημμα δραχμή ή δημοκρατία», είπε.

Αναφερόμενη ξανά στο νέο μνημόνιο, σημείωσε ότι αποτελεί καταδίκη των πέντε νέων γενεών.

Σημειώνεται ότι η συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη ξεκίνησε με μικρές αψιμαχίες.

Μια εμφάνιση που έρχεται δύο μήνες μετά την αήθη επίθεση της προέδρου της Βουλής κατά της δημοσιογράφου ζωντανά στην τηλεόραση.

Η πρόεδρος της Βουλής, ήταν και πάλι εριστική. «Δεν έχετε κάνει το μάθημά σας κυρία Κοσιώνη» είπε σε κάποια αποστροφή της. Σε άλλο σημείο της είπε «έχετε γραμμένες ερωτήσεις και δεν ακούτε τις απαντήσεις» ενώ κατηγόρησε άλλη δημοσιογράφο - που δεν την κατονόμασε - για πληρωμένες αναφορές στο δημοψήφισμα. «Δεν θέλετε να ακουστούν πράγματα που δεν ξέρει ο κόσμος. Μου θυμίζετε μια συνάδελφό σας που έλεγε ότι <τι να κάνουμε που το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων θέλει το <ναι> στο δημοψήφισμα και είδατε τι έγινε» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στις ειριστικές αυτές αναφορές, η Σία Κοσιώνη κράτησε την ψυχραιμία της, επιχειρώντας να πάει σητν ουσία και υπενθυμίζοντας στην πρόεδρο της Βουλής ότι δεν υπάρχει απεριόριστος τηλεοπτικός χρόνος.

Οταν η δημοσιογράφος την ρώτησε για τους συμβασιούχους της Βουλής η Ζ. Κωνσταντοπούλου «άστραψε και βρόντηξε»:

«Ποιους εννοείτε;» τη ρώτησε με το γνωστό αυστηρό ύφος

«Δεν τους γνωρίζω προσωπικά»

«Εχω μάθει ότι τους γνωρίζετε και τους καλείτε εδώ στο στούντιο του ΣΚΑΪ» επέμεινε.

«Τι θα κάνετε» επιχείρησε η Σία Κοσιώνη να εκμαιεύσει την απάντηση.

Η πρόεδρος της Βουλής ξεκίνησε ένα μονόλογο για αργόμισθους κλπ, με την Σία Κοσιώνη να την ενημερώνει ότι πρέπει να ολοκληρώσει για να κλείσουν την συνέντευξη, αλλά η πρόεδρος της Βουλής όχι μόνο δεν σταματούσε αλλά προχώρησε πάλι σε προσωπικές αναφορές.

«Θα με αφήσετε να απαντήσω» επαναλάμβανε διαρκώς με την Σία Κοσιώνη να προσπαθεί απεγνωσμένα να ολοκληρωθεί η συνέντευξη. Πάνω στα λόγια της η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέχιζε να μιλά λέγοντας πως μια εκ των συμβασιούχων που έχει απολυθεί είναι σύζυγος γνωστού δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ. «Σας παρακαλώ μην κάνετε πάλι προσωπικές αναφορές» διαμαρτυρήθηκε η δημοσιογράφος και κάπου εκεί έπεσαν οι τίτλοι τέλους της εκπομπής.

e-typos.com