Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Επέστρεψε την διερευνητική εντολή ο Μεϊμαράκης - Φαρμάκι έσταζε για Τσίπρα - Αιχμές Παυλόπουλου για Κωνσταντοπούλου

Εκλογές - Φαρμάκι έσταζε ο Μεϊμαράκης για Τσίπρα - Αιχμές Παυλόπουλου για Κωνσταντοπούλου
Δέκα λεπτά νωρίτερα από όσο είχε προγραμματισθεί έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να επιστρέψει την διερευνητική εντολή  στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Μεϊμαράκης αναρωτήθηκε με ποιούς θα κυβερνήσει ο Αλέξης Τσίπρας όταν τώρα που είναι σε εξέλιξη η διαδικασία των διερευνητικών εντολών δεν θέλει να δει κανέναν πολιτικό αρχηγό;
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι η ΝΔ έκανε χρήση της εντολής γιατί αυτό προβλέπει το Σύνταγμα αλλά και γιατί χρειάζεται μια εθνική συνεννόηση, ενώ υπενθύμισε ότι τον Δεκέμβριο του 2014 δεν ακούσαμε το Σύνταγμα, δηλ. δεν υπήρξε συνεννόηση για την Προεδρική εκλογή και οδηγηθήκαμε, όπως ανέφερε, στα καταστροφικά αποτελέσματα που ζούμε σήμερα.
Υπογράμμισε ακόμη ότι η χώρα οδηγείται σε μια καταστροφική πορεία με ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι η τήρηση του Συντάγματος είναι πολύ σημαντικό πράγμα. «Μέχρι να φτάσουμε στην εκλογική διαδικασία ο ρόλος των κομμάτων που παίρνουν διερευνητική εντολή είναι σημαντικός. θα συζητήσουμε πράγματα που φυσικά και δεν θα μείνουν μυστικά μέχρι να φτάσουμε στην  διαδικασία των εκλογών κάτω από συνθήκες πολιτικού πολιτισμού», είπε χαρακτηριστικά.

Αφού ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επέστρεψε την εντολή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, της τρίτης πλέον κοινοβουλευτικής δύναμης, για να του την αναθέσει.