Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Image  
 
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, για τη στάση Τσίπρα - Καμμένου απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δεν πέρασε ούτε μέρα από τη χθεσινή μας ανακοίνωση που καλούσαμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο να σταματήσει τον εκφοβισμό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ενόψει του δημοψηφίσματος και πλέον οι μάσκες της συγκυβέρνησης έπεσαν χωρίς να υπάρχει κανένα φύλλο συκής.

Στη χθεσινή ενυπόγραφη επιστολή του Πρωθυπουργού προς τους εκπροσώπους των «θεσμών», οι συγκυβερνώντες κ. Τσίπρας και Καμμένος προτείνουν περικοπές 200 εκατ. ευρώ το 2016 και άλλων 400 εκατ. ευρώ το 2017 από τις αμυντικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του στρατιωτικού προσωπικού της Πατρίδας μας. Τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Καμμένου στη Βουλή στοιχίζουν στην Ελλάδα 600 εκατ. ευρώ.

Αν ο κ. Καμμένος γνώριζε το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής, τότε κατέστη αυτομάτως από θεματοφύλακας σε «δούρειο ίππο» των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας.
Αν ο κ. Τσίπρας υπέγραψε την επιστολή, χωρίς να ρωτήσει το συγκυβερνήτη  του κ. Καμμένο, τότε λόγοι πολιτικής και προσωπικής ευθιξίας καλούν τον ΥΕΘΑ σε άμεση παραίτηση.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Καμμένος απεδείχθη ανίκανος να εγγυηθεί το εργασιακό μέλλον του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού της Πατρίδας μας. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με τη διατήρηση της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και της Ευρώπης γενικότερα.