Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Άνανδρη κριτική στον ηθοποιό και νέο υπουργό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  κ.Χαϊκάλη. Έναν ηθοποιό πρωταγωνιστή στο ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ και στις οθόνες της τηλεόρασης που ως καλός διαχειριστής πια θα αποφασίζει και για την πολιτική κατάληξη αυτού του τόπου και της Κυβέρνησης ΣΑΝΕΛ.
Ο εκλεκτός των κ.κ.Τσίπρα και Καμμένου εποίησε τα ήθη πρόσφατα μπαινοβγαίνοντας στο ναό της δημοκρατίας και ψηφίζοντας για την έντιμη διαπραγμάτευση των «γερμανοτσολιάδων»  και την υπερψήφιση του 3ου και σκληρότερου Μνημονίου της Ελλάδας. Επάξια έλαβε το αντίτιμο της προσφοράς του με την κατάληψη της υπουργικής καρέκλας.
Γιατί άλλωστε να μην γίνει Υπουργός ένα ηθοποιός. Ένας αυθεντικός καλλιτέχνης που μπορεί να παίζει το ρόλο του καλύτερα από όλους τους προηγούμενους.  
Ποιον να ξεχάσεις και ποιον να πρωτοθυμηθείς στη Μεταπολίτευση της αρπαχτής από τους πολιτικούς ηθοποιούς. Τον πατριώτη Τζοχατζόπουλο που εξόπλιζε την Ελλάδα, τον επιστήμονα Σημίτη που έφτιαχνε την ισχυρή Ελλάδα, τον Αρχηγό Καραμανλή που τιμωρούσε τους νταβατζήδες της δημοκρατίας μας, τον πατριώτη Παπανδρέου από το μακρινό Καστελόριζο, τον εργατικό Σαμαρά της διαφάνειας ή τον μεγάλο αντιμνημονιακό Τσίπρα της επανάστασης. Αμέτρητοι Πομπολάριοι χρεοκόπησαν ηθικά την κοινωνία μας που χειροκροτούσε γελώντας αναφανδόν. 
Ποιος ήταν τελικά ο καλύτερος ηθοποιός πολιτικός της Μεταπολίτευσης; Ποιος αξίζει το Όσκαρ της πολιτικής ηθοποιίας που πασχίζει για το λαό.
Ηθοποιοί σε μία κοινωνία μανιωδών τηλεθεατών που ήθελαν συνέχεια κάτι καλύτερο. Ένα μεγαλύτερο ψέμα στη μέθη της κραιπάλης και της αυτοϊκανοποίησης. Ένα μεγαλύτερο όργιο. Μία ηδονική καταστροφή.
Εμπρός λοιπόν για μία νέα πολιτική παράσταση με τον ηθοποιό και υπουργό Χαϊκάλη. Ίσως τον πιο ικανό, ίσως τον πιο ειλικρινή, ίσως τον πιο αποτελεσματικό μνημονιακό πολιτικό μας.
Η παράσταση ξεκίνησε και τα νταούλια βαράνε για τον τελευταίο ασπασμό στη Μεταπολίτευση. 
Την κορύφωση και τον επίλογο του δράματος που δεν θα μπορούσε να παιχτεί καλύτερα από έναν αριστοφανικό ηθοποιό της εποχής μας. 
Όπως ακριβώς εκφυλίστηκε και η Αρχαία Ελλάδα στο δελφινάριο της εποχής... 
 
thedayaftergr.blogspot.gr