Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση του Επίτιμου Αρχηγού του ΓΕΣ υπέρ της Ευρώπης "Ο Στρατός πρέπει να σταθεί όρθιος"

Παρέμβαση του Επίτιμου Αρχηγού του ΓΕΣ υπέρ της Ευρώπης
Παρέμβαση υπέρ της Ευρώπης έκανε ο Επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΣ Αθανάσιος Τσέλιος, που μέσω επιστολής του τονίζει ότι δεν μπορεί να διανοηθεί την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε αναλυτικά 

Είναι γεγονός ότι, η Πατρίδα μας βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο και ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Προσωπικά δεν μπορώ να διανοηθώ την Ελλάδα εκτός Ε.Ε.

Δεν πιστεύω αυτό που βλέπω: κλειστές τράπεζες, ουρές στα ΑΤΜ, συνωστισμός στα καταστήματα τροφίμων και στα πρατήρια καυσίμων και τούτο όχι λόγω κήρυξης πολέμου.

ΟΙ Έλληνες βρίσκονται κάτω από το βάρος των οικονομικών υποχρεώσεων, της σύγχυσης, του πανικού, του φόβου για το αύριο, αλλά  ανησυχούν και για την ακεραιότητα της πατρίδος μας.
Προσωπικά πιστεύω ότι, σήμερα όλα κλονίζονται και τείνουν να καταρρεύσουν (οικονομία, τουρισμός, παιδεία κ.λ.π.).

Ο Στρατός όμως πρέπει να μείνει ΟΡΘΙΟΣ, καθότι είναι ένας υγιής και βασικός πυλώνας της πατρίδος μας και σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν όλοι.

Ο Στρατός είναι απαραίτητος για τα δύσκολα.

Οι συνεχείς αναφορές για δήθεν περικοπές των δαπανών, εξοικονόμηση χρημάτων από κλείσιμο μονάδων, σχηματισμών και στρατοπέδων και η πλήρης αξιοποίηση της περιουσίας του ΤΕΘΑ, είναι λόγια χωρίς βαθιά σκέψη και καλή εκτίμηση.

Ως εκ τούτου, η μη ορθή εκτίμηση και οι λάθος αποφάσεις θα έχουν ζημιογόνα αποτελέσματα για τον Στρατό και την πατρίδα μας.

Το προσωπικό του Στρατού μας όπως πάντα, από τον Αρχηγό ΓΕΣ, του αξιωματικούς τους υπαξιωματικούς μέχρι και τον τελευταίο στρατιώτη γνωρίζουν πολύ καλά την αποστολή τους, πιστεύουν σε αυτή και είναι ορκισμένοι και αποφασισμένοι να την φέρουν εις πέρας με επιτυχία.

Αναμφίβολα υπάρχουν  προβλήματα και προστίθενται ή μεγαλώνουν συνέχεια με τον χρόνο.
Υπάρχουν προβλήματα στο προσωπικό του Στρατού μας (οικονομικά, μειώσεις μισθών, οικογενειακά κ.λ.π.), καθώς και προβλήματα με τα υλικά και μέσα.

Η ηγεσία θα κάνει το καλύτερο για την επίλυσή τους και ό,τι είναι δυνατόν.

Οι στρατιωτικές αρετές  και οι αρετές των Ελλήνων που υπάρχουν και είναι ανεπτυγμένες σε κάθε στρατιωτικό δεν αφαιρούνται, ενώ σύμφωνα με τον Αντισθένη είναι "Αναφαίρετον όπλον η αρετή".
Αυτή την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία, ομοψυχία, ετοιμότητα, δύναμη και πίστη.
Εύχομαι γρήγορα να βρεθεί μια καλή λύση και να έχουμε όλοι ένα καλύτερο αύριο.

Αθανάσιος Τσέλιος.
Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ.