Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Αποχωρεί ο Καπλάνης από την προεδρία του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Νέα σελίδα στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας από τον Σεπτέμβριο, καθώς ο νυν πρόεδρος Σωκράτης Καπλάνης αποχωρεί από τη θέση του λόγω συνταξιοδότησης. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει η Σύγκλητος, ώστε να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος για μερικούς μήνες. 
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.Πατρίς, οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο θα διεξαχθούν γύρω στις αρχές Οκτωβρίου, καλώς εχόντων των πραγμάτων και αφού έχει ξεκαθαριστεί το γενικότερο πολιτικό τοπίο. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι εκκρεμεί η ψήφιση του νέου σχεδίου νόμου του υπουργού Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, που επανακαθορίζει τη διαδικασία εκλογής των πρυτάνεων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
Πάντως, τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν είχε βγει η προκήρυξη για τις εκλογές, διαδικασία που δεν ολοκληρώθηκε, οι υποψήφιοι ήταν οι εξής 7:


1. Αντωνοπούλου Σωτηρία, Καθηγήτρια ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας.
2. Δρόσος Λάμπρος, Καθηγητής ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας.
3. Καλδέλλης Ιωάννης, Καθηγητής ΤΕΙ Πειραιά
4. Καμπουρίδης Γεώργιος, Καθηγητής ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας.
5. Καπόλος Ιωάννης, Καθηγητής ΤΕΙ Πελοποννήσου
6. Τριανταφύλλου Βασίλειος, Καθηγητής ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας.
7. Χώτος Γεώργιος, Καθηγητής ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας.

Οι επικρατέστεροι μεταβατικοί διάδοχοι του Καπλάνη
Όσον αφορά τον προσωρινό αντικαταστάτη του Σωκράτη Καπλάνη που θα αναλάβει και την προκήρυξη των εκλογών, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.Πατρίς, επικρατέστεροι είναι ο πρόεδρος στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. που εδρεύει στο Αντίρριο, Βασίλης Τριανταφύλλου, ο κοσμήτορας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών που εδρεύει στην Πάτρα, Γιάννης Μποβιάτσης, και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Λάμπρος Μπισδούνης. 
Σχετικά με τους δύο προέδρους των τμημάτων του ΤΕΙ Πύργου, Αναστασία Ζαφειροπούλου-Μακρυγένη και Λάμπρο Δρόσο, η θητεία λήγει στις 30 Οκτωβρίου του 2015. Η ανανέωσή τους θα εξαρτηθεί αναμφίβολα από την εκλογή του νέου προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ωστόσο θεωρείται απίθανο να προκύψει αλλαγή, αφού η κα Ζαφειροπούλου έχει κυριολεκτικά «χτίσει» υπό αντίξοες συνθήκες το ΤΕΙ ΔΟΕΤ & ΠΜ, ενώ ο κος Δρόσος παρέλαβε ένα τμήμα με αρκετά μαθήματα να μη διδάσκονται και κατάφερε –παρά τις παραλείψεις στο χειμερινό εξάμηνο- να διδαχθούν σχεδόν όλα τα μαθήματα παλαιότερων εξαμήνων στο εαρινό. Μοναδική περίπτωση αλλαγής θα υπάρξει αν ο Λάμπρος Δρόσος εκλεγεί πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος
Fopan83@gmail.com
patrisnews.com