Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής | Μέρκελ: Το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι σε ισχύ

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής | Μέρκελ: Το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι σε ισχύ
Ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε εισήγηση δέκα λεπτών προς τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, η κυρία Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν «πολύ φιλική». 

Σύντομος ο πρώτος διάλογος Τσίπρα - Μέρκελ με πολλά «ελπίζω» | Το φωτογραφικό... παρασκήνιο του Ευρωπαϊκού ΣυμβουλίουΗ ίδια διευκρίνισε πως η Ελλάδα διαδραμάτισε μικρό ρόλο στις συζητήσεις της Συνόδου Κορυφής και πρόσθεσε: «Είμαι περισσότερο από πρόθυμη να συνεργαστώ με τον Τσίπρα. Το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι σε ισχύ, ωστόσο θα πρέπει να επεκταθεί. Ελπίζω να δούμε σύντομα προτάσεις. Αισθάνομαι ότι τώρα θα περιμένουμε και θα δούμε τι είδους κοινές αποφάσεις θα πρέπει να λάβουμε».
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε σχετικά: «Σκοπεύουμε να αντικαταστήσουμε το 30% του ελληνικού προγράμματος με νέα οικονομικά και διαρθρωτικά μέτρα».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτν Τουσκ, υπογράμμισε πως «με τον Έλληνα πρωθυπουργό δεν μπήκαμε σε διαπραγματεύσεις. Ο κύριος Τσίπρας ζήτησε βοήθεια για τεχνικές αλλαγές».

Ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρος του Eurogroup, είπε πως η διαδικασία για την Ελλάδα «θα πάρει χρόνο και ο πολιτικός συμβιβασμός θα είναι πολύ σκληρός. Οι προσδοκίες δεν θα πρέπει να είναι ακόμα πολύ υψηλές για το θέμα του ελληνικού χρέους».


e-typos.com