Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΔΡΑΣΗ: Ο εγκληματικός διχασμός που έφερε ο μύθος του "αντιμνημόνιου" τελείωσε, με σφραγίδα & υπογραφή των πρωταγωνιστών του.


Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με την ένταξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ σε νέο μνημόνιο, τελείωσε ο εγκληματικός διχασμός που έφερε ο μύθος του «αντιμνημονίου», με σφραγίδα και υπογραφή των πρωταγωνιστών του. Επί της ουσίας της συμφωνίας η κυβέρνηση κέρδισε λίγο χρόνο αλλά καθόλου χρήμα.

Στα θετικά της συμφωνίας είναι η μείωση που θα υπάρξει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015, οι στόχοι για το οποίο έχουν καταστεί πλέον τελείως ανέφικτοι, κάτι που είχε συμβεί όμως  και στο παρελθόν, χωρίς να οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση. Μείωση όμως που δεν έχει ακόμα συμφωνηθεί όπως και τα πρωτογενή πλεονάσματα των επομένων ετών.

Προβλεπόμενο Πρωτογενές Πλεόνασμα (εκθέσεις ΔΝΤ)                          
2013                    2014                    2015                    2016
Δεκέμβριος    2011         2,4%                      5%                       5%                      4,8%
Μάρτιος         2012         1,8%                   4,5%                      4,5%                    4,5%
Ιανουάριος     2013         0%                       1,5%                      3%                      4,5%
Φεβρουάριος 2015                                        ?                           ?                           ?       
 
Άγνωστος «Χ» της συμφωνίας οι μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε η κυβέρνηση και θα «παραχθούν» όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης αυτό το Σαββατοκύριακο! Χωρίς να γνωρίζουμε βέβαια ποια θα είναι η αντίδραση των Ευρωπαίων, αφού ο «διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες».

Επί της ουσίας το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η Ευρώπη. Είναι η εμμονή στον πελατειακό κρατισμό και στην καταστροφική υπερφορολόγηση του ιδιωτικού τομέα. Κάτι που δυστυχώς η νέα κυβέρνηση υποσχέθηκε στις προγραμματικές της ότι θα εντείνει σε πρωτοφανή βαθμό υπερφορολογώντας και δαπανώντας χρήματα που δεν έχει για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, προσλήψεις και stage στο δημόσιο.

Η λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας είναι μια: Λιγότεροι φόροι, λιγότερες κρατικές δαπάνες, αποτελεσματική διοίκηση, περισσότερη δικαιοσύνη.

Μόνο έτσι θα έρθουν επενδύσεις και ανάπτυξη και θα μειωθεί η εφιαλτική ανεργία που καταστρέφει μια ολόκληρη γενιά. Τώρα που ο μύθος του «αντιμνημονίου» τελείωσε θα το συμμεριστεί πλέον -αργά ή γρήγορα -και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ