Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Από τις καταστροφικές εμμονές του Σαμαρά στις παραπλανητικές εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ


samaras-tsiprasΑπό τον Αντώνη στον Αλέξη. Ποια ή διαφορά; Η διαφορά βρίσκεται στις εμμονές.

Οι εμμονές τους έχουν ως βάση και αφορμή τις ιδεοληψίες που κουβαλούν εδώ και χρόνια. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει στο DNA του, το ψέμα και την πολιτική εξαπάτηση. Προδοσία το είχαν ονομάσει όταν είχε ρίξει τη ΝΔ το 1993 και την είχε κρατήσει στην αντιπολίτευση για πολλά – πολλά χρόνια. Κωλοτούμπα το ονόμασαν όταν σύρθηκε στα μνημόνια και έγινε ο πιο σκληρός εκφραστής τους. Ο τέως πρωθυπουργός απέδειξε πως έχει πάθη και μίση για ανθρώπους που τον ευεργέτησαν και στερείται στοιχειώδους πολιτικού πολιτισμού π.χ. όταν δεν παρέδωσε το Μαξίμου.

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εμμονικός με το πρωτογενές πλεόνασμα (που πρωτίστως είχε καταφέρει το ΠΑΣΟΚ). Ήταν εμμονικός να μιλά για success story όταν η κοινωνία είχε χιλιάδες αστέγους και συσσίτια. Ήταν εμμονικός όταν μιλούσε για Ανάπτυξη, όταν ταυτόχρονα κυνηγούσε με διαρκές αυτόφωρο τους μικροεπαγγελματίες. Ήταν εμμονικός με την έξοδο από το μνημόνιο προτού πάρει άδεια από τους δανειστές. Ήταν εμμονικός να κυβερνά το κόμμα και την κυβέρνηση, με μία κλειστή ομάδα προσωπικών φίλων από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης. Ήταν εμμονικός με τις φιέστες όπου παρουσίαζε ιδεολογήματα και οράματα χωρίς ουσία. Είναι εμμονικός με την εξουσία που δεν παραιτείται μετά από μία τόσο μεγάλη ήττα.

Οι εμμονές του Αντώνη Σαμαρά, έδωσαν το δικαίωμα στους εταίρους να ζητούν μέτρα κι άλλα μέτρα, γιατί ο τέως πρωθυπουργός αδυνατούσε να φέρει εθνικά κέρδη από ανάπτυξη. Αδυνατούσε δηλαδή να εφαρμόσει την βασική αρχή της φιλελεύθερης οικονομίας!

Όλες αυτές οι εμμονές έφεραν τον Αλέξη Τσίπρα και το συνονθύλευμα Μαοϊκών συνιστωσών, ως τη νέα Ελπίδα. Πρώην ψηφοφόροι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να γλιτώσουν από τον ΕΝΦΙΑ και τις φοροεπιδρομές από το πρώτο ευρώ. Για να γλιτώσουν από μία κυβέρνηση που δεν μπόρεσε να κάνει και να δείξει πως νοιάζεται πραγματικά για τη μικρομεσαία τάξη. Και οδηγήθηκαν στο μονόδρομο της μεγάλης αριστερής πλάνης!!!

Αν σε κάτι έχει επιτυχία διαχρονικά η αριστερά είναι να βλέπει πίσω απ΄ όλα, τις σκοτεινές δυνάμεις των συμφερόντων και να εμπορεύεται όλο αυτό στη βάση της υπέρμετρης κοινωνικής ευαισθησίας. Βέβαια όταν βρίσκεται στην εξουσία, αγκαλιάζει τα συμφέροντα και όλα γίνονται σκόνη. Πρυτανεύει όμως η εμμονή της μεγάλης κυβίστησης, της μεγάλης ανακολουθίας που βαφτίζεται ως λαϊκή κατάκτηση.

Αυτό ζούμε τις τελευταίες ημέρες. Οδηγηθήκαμε σε μία παραλίγο εθνική τραγωδία, ανοίξαμε μέτωπα με όλους του διεθνείς παράγοντες, για να επιβεβαιωθεί η ΕΜΜΟΝΗ πως το τέλειωσε το Μνημόνιο, όταν είναι σε παράταση το υφιστάμενο και έρχεται και το επόμενο. Για να επιβεβαιωθεί η ΕΜΜΟΝΗ πως τέλειωσε η Τρόικα και να μετονομαστεί σε «Θεσμούς».

Αυτό και αν είναι εμμονή!! Να κατακτά κάποιος την εξουσία με απατηλό διακύβευμα, να κυλά τη χώρα σε όλους τους ποιοτικούς και οικονομικούς δείκτες και να έρχεται ως σωτήρας να «προσπαθεί» να βελτιώσει το Μνημόνιο που θα τέλειωνε το 2014 διά της παράτασής του... από πολύ πολύ χειρότερη θέση.

Η νέα μεγάλη κυβερνητική Εμμονή της Ελλάδας είναι να βαφτίσει τις λέξεις Μνημόνιο και Τρόικα ως «νέα Συμφωνία» και ως «Θεσμούς» αντίστοιχα.

Θα ζήσουμε αυτή τη διαστροφική εμμονή τις επόμενες ημέρες και μήνες. Και όλα θα γίνονται γύρω από αυτό.

Μία νέα Εμμονική κυβέρνηση, θα προσπαθεί να διαρκώς να ασχολείται με τις λέξεις και όχι με την ουσία.

Και η ουσία είναι πως γίνεται παράταση της ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ που έχει άρθρα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας που σχετίζονται με το Αγγλικό Δίκαιο. Που έχει φυσικά εποπτεία και αξιολόγηση!

Καμία παύση Μνημονίου δεν έγινε, καμία εξαφάνιση της Τρόικας όπως πανηγυρικά ακούσαμε στα προπύλαια από τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου.. Αντίθετα είναι εδώ !!

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης εξαϋλώθηκε και θα ξαναγραφτεί με τους εταίρους.. δια στόματος Γιάνη Βαρουφάκη: Θα συν-γράψουμε με τους εταίρους, τους όρους της «νέας Συμφωνίας» μας είπε χτες το βράδυ.

Από τα καταστροφικά εμμονικά σύνδρομα του Σαμαρά, στις απατηλές εμμονικές γλωσσικές διαστροφές του ΣΥΡΙΖΑ.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr