Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Συλλεκτικό: Η πρώτη έγχρωμη Ελληνική ταινία [video]

Και το ντεμπούτο που έκανε η Ρένα Βλαχοπούλου στον Ελληνικό κινηματογράφο, το 1956!

Πως ήταν η Πλατεία Ομονοίας το 1956 σε έγχρωμη κινηματογράφηση; Οι κεντρικοί δρόμοι, τα αυτοκίνητα, οι πεζοί, οι τροχονόμοι, το Μοναστηράκι, οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις, τα πρατήρια βενζίνης, οι οίκοι μόδας, τα κομμωτήρια, τα φώτα των θεάτρων και η οδός Πανεπιστημίου τη νύχτα;

Οι “Πρωτευουσιάνικες Περιπέτειες”, αν και ξεχασμένες από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, είναι η δεύτερη έγχρωμη ελληνική ταινία καθώς και η πρώτη έγχρωμη ελληνική ταινία με σύγχρονο θέμα (μη βουκολικό), όπως επίσης και το ντεμπούτο της Ρένας Βλαχοπούλου στον κινηματογράφο. Η ταινία είναι γυρισμένη το 1956 σε σκηνοθεσία Γιάννη Πετροπουλάκη και η υπόθεσή της περιγράφει τις περιπέτειες στην Αθήνα μιας Κερκυραίας χωριατοπούλας. Αν και το ίδιο το σενάριο δεν μπορεί να κρατήσει τον σύγχρονο θεατή, η έγχρωμη απεικόνιση της Αθήνας, οι φρεσκοβαμμένες πολυκατοικίες του 1950 και η νεαρά Ρένα Βλαχοπούλου, είναι στοιχεία αρκετά για να κάνουν την ταινία αυτή ανεκτίμητη.


Το σενάριο είναι του Ηλία Λυμπερόπουλου και μαζί με τη Ρένα Βλαχοπούλου συμμετέχουν οι: Στέφανος Στρατηγός, Σταύρος Ιατρίδης, Άννυ Μπωλ, Πόπη Άλβα, Νίκος Ρίζος, Βασίλης Ανδρεόπουλος, Παμφίλη Σαντοριναίου, Δήμος Σταρένιος, Δέσποινα Παναγιωτίδου, Περικλής Χριστοφορίδης, Νίκος Βλαχόπουλος, Έλσα Ρίζου, Γιώργος Νέζος, Νίνα Σταρένιου, Νία Λειβαδά
Νανά Βιοπούλου, Κούλης Στολίγκας, Παντελής Παλιεράκης

Μουσική Μενέλαος Θεοφανίδης
Τραγούδι Ρένα Βλαχοπούλου, Χορωδία Νίκου Τσιλίφη,

Η πρώτη προβολή της ταινίας έγινε την 12 Νοεμβρίου 1956

Δείτε το συλλεκτικό video:

Σε ύφεση πυρκαγιά στην Κοντοβάζαινα Γορτυνίας

Σε ύφεση πυρκαγιά στην Κοντοβάζαινα Γορτυνίας
Σε ύφεση βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε από κεραυνό, λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι στην περιοχή της Κοντοβάζαινας στην Γορτυνία.

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα στο βουνό μεταξύ Κοντοβάζαινας και Βελημαχίου, παρά το γεγονός ότι έβρεξε αρκετά και καίει δάσος και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Στην μάχη για πλήρη κατάσβεση της φωτιάς, παίρνουν μέρος δώδεκα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τριάντα πυροσβέστες, δεκαεπτά άτομα πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής, μια υδροφόρα του Δήμου Γορτυνίας, καθώς και δύο αεροσκάφη πετζετέλ κι ένα ελικόπτερο, υπό τον συντονισμό του περιφερειάρχη Πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχου Κωνσταντίνου Γιόβα.

Από την φωτιά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Δυναμώνει ο Ολυμπιακός! Ισόπαλος 1-1 κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου

Δυναμώνει ο Ολυμπιακός!
Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό το φιλικό με την Ντιναμό Κιέβου. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 1-0 χάρη στην εξαιρετική κομπίνα Ντοσεβί-Κασάμι με τον Αυλωνίτη να σκοράρει με προβολή μέσα από την περιοχή στο 41’. Ισοφαρίστηκαν στις αρχές του β’ ημιχρόνου, με τον Μποκανί να σκοράρει με κεφαλιά για το 1-1 στο 55’, αξιοποιώντας την εξαιρετική σέντρα του Γιαρμολένκο.

Ο Μίτσελ χρησιμοποίησε συνολικά 22 παίκτες, κρατώντας την απόδοση του Κασάμι που από το ντεμπούτο του φάνηκε ότι θα ενισχύσει την μεσαία γραμμή της ομάδας. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Ρομπέρτο, αριστερά στην άμυνα τον Λυκογιάννη, δεξιά τον Ελαμπντελαουΐ, στόπερ τους Αβραάμ Παπαδόπουλο, Αυλωνίτη, σε ρόλο αμυντικού χαφ τον Σιόβα, με τον Κασάμι στο ντεμπούτο του, στ’ αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής τον Φουστέρ, στο δεξί τον Ντοσεβί και στην επίθεση τον Βέργο πίσω από τον Διαμαντάκο.

Το Twitter “μολύνθηκε” με hashtags για τον Χίτλερ

Adolf-Hitler

Twitter@EmOikonomidis
Στην εποχή της μεγάλης ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών, και της εμβληματικής επέλασης των social media, με το “εγκεφαλικό” Twitter να επιτρέπει στον καθένα την αδιαμεσολάβητη κεφαλαιοποίηση της διάχυσης των μηνυμάτων που θέλει να περάσει, με εύλογο τρόμο έγινε ορατή η διαπίστωση μιας… λατρείας για τον Αδόλοφ Χίτλερ.
Όπως αναφέρουν σε σχετικό ρεπορτάζ τους αμερικανικά ΜΜΕ, τις τελευταίες εβδομάδες το Twitter έχει “μολυνθεί” με hashtags που αφορούν τον ηγέτη της ναζιστικής Γερμανίας που αιματοκύλησε τον πλανήτη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και ευθυνόταν για θηριωδίες σε βάρος της ανθρωπότητας.
Τέτοια hashtags ήταν τα #HitlerWasRight, #HitlerDidNothingWrong, #IfHitlerWasAlive, με αντίστοιχες αναφορές και στο έτερο δημοφιλές και παρεμβατικό social media, το Facebook.
Όσοι ενδιαφέρθηκαν να το ψάξουν λίγο περισσότερο, διαπίστωσαν ότι τους τελευταίους δώδεκα μήνες, στο Twitter είχαν γίνει περισσότερες από 10 εκατομμύρια αναφορές στον Χίτλερ, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων του τελευταίου διαστήματος, αποδίδεται στη νικηφόρα παρουσία της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, και στο νέο αιματοκύλισμα στη Γάζα.
Απ’ την άλλη, υπάρχουν και οι πλέον ψύχραιμοι. Εκείνοι που θεωρούν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας για την προοπτική επιστροφής του απάνθρωπου φαντάσματος του τρόμου, απλώς στη σημερινή εποχή, ακριβώς λόγω της εξέλιξης των τεχνολογικών μέσων που υπάρχουν στη διάθεσή μας, είναι περισσότερο εύκολη η διάχυση τέτοιων μηνυμάτων.

Ο Μεσογαίας Νικόλαος με τον νέο Θεσσαλιώτιδος (photo)

Mesogaias-Thessaliotidos
Πηγή: www.romfea.gr
Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος
Λαμπρό αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Ιουλίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου.
Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.
Να αναφερθεί ότι ο ναός της Αγίας Μαρίνας ήταν κατάμεστος από εκατοντάδες πιστούς, οι οποίοι κάθε χρόνο τιμούν την Αγία με την παρουσία τους.
Ο φετινός εορτασμός είχε μια ιδιαίτερη ευλογία με την μεταφορά της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυϊδ, από το ομώνυμο Μοναστήρι της Εύβοιας.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Μαρίνας.
“Η Αγία Μαρίνα έδωσε την ζωή της ολόκληρη για την αγάπη του Χριστού, κάτι το οποίο εμείς δεν μπορούμε να συλλάβουμε γιατί η πίστη μας δεν είναι ζωντανή και δυνατή όπως ήταν των Αγίων”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τιμόθεος.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος, υπογράμμισε ότι “οι άγιοι της Εκκλησίας ήταν άνθρωποι σαν εμάς, με αδυναμίες, με πάθοι και ελαττώματα, όμως έβαλαν μέσα στην καρδιά τους τον Θεό πάνω από όλα και έτσι οδηγήθηκαν στο μαρτύριο”.
“Να έχουμε στην ζωή μας οδηγό πάντοτε τον Χριστό”, πρόσθεσε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μεσογαίας απευθυνόμενος προς τον νέο Μητροπολίτη τόνισε: “Σας ευχόμαστε να σας δώσει ο Θεός δυνατή μαρτυρία, διότι η Μητρόπολη που αναλαμβάνετε είναι απο τις μεγαλύτερες σε έκταση και αριθμό ενοριών, και από τις μεγαλύτερες στα συναφή προβλήματα που έχει.”
“Την πρώτη χαρά για το γεγονός ότι η Εκκλησία δείχνει την εμπιστοσύνη της, θα την διαδεχθεί ένας καταιγισμός θεμάτων και προβλημάτων”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: “Σας ευχόμαστε με χαρά να δεχθείτε αυτά ως πρόκληση και ευλογία από τον Θεό.”
Τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικόλαος ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Νεκτάριο Παρασκευάκο και όσους συνετέλεσαν για την άρτια οργάνωση των εορτασμών της Αγίας Μαρίνας.

Κέντρο Νέων Κορινθίας: Λέμε ΌΧΙ στο Οριστικό Κλείσιμο, Λέμε ΝΑΙ στη λειτουργία του ως ένας ζωντανός χώρος με κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα


http://www.revista.gr/wp-content/uploads/2013/02/kentro-neon__top-story.jpg 
Η  Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και ο αντιπεριφερειάρχης κος Παπαγγελόπουλος ενημέρωσαν την Πρωτοβουλία για τη διατήρηση του πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα του Κέντρου Νέων Κορινθίας (ΚΝΚ) για το οριστικό κλείσιμο του κτιρίου του ΚΝΚ μη επιτρέποντας τη χρήση του πια από ενεργές ομάδες της πόλης, επικαλούμενοι τον διαχειριστικό έλεγχο ορκωτών λογιστών, για την εκκαθάριση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας Κέντρου Νέων Κορινθίας. Παρόλο που υπάρχει μέσα στο κτίριο όροφος γραφείων που μπορούν εκεί να διαφυλαχθούν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας (τραπεζοκαθίσματα, κονσόλα ήχου, ηχοσύστημα, υποτυπώδης εξοπλισμός μπαρ, δυο υπολογιστές που υπολειτουργούν) που αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των ομάδων εγγράφως έχουν αναλάβει την ευθύνη της διαφύλαξής τους τα τελευταία 2 χρόνια που η εταιρία έχει κλείσει σε συμφωνία με τον πρώην αντιπεριφερειάρχη κο Γεώργιο Δέδε, η ΠΕ Κορινθίας εμμένει στα νομικά και διοικητικά επιχειρήματα θέλοντας να σφραγίσει σχεδόν άδειους τοίχους και τον αύλειο χώρο επ’ αόριστον κιόλας, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στο οποίο θα έπρεπε τουλάχιστον να δεσμευτεί δημόσια για λόγους δεοντολογίας.
Η επιμονή αυτή για εμάς που στηρίζουμε ότι:
  • Πρώτον:  εφ’ όσον το κτίριο ανήκει στην ΠΕ Κορινθίας και είναι δημόσιο κτίριο που είχε παραχωρηθεί στην  εταιρία  της οποίας η ΠΕ Κορινθίας ήταν μέλος  (τα υπόλοιπα μέλη ήταν ο Δήμος και το ΝΟΣΥΝ το οποίο ζήτησε το λύσιμο της εταιρίας)
  • Δεύτερον: εφ’ όσον οι δράσεις των ομάδων της πόλης (εργαστήρια και εκδηλώσεις) ήταν και είναι ανεξάρτητες από τις δραστηριότητες της εταιρίας
  • Τρίτον: εφ’ όσον το οριστικό κλείσιμο του κτιρίου του ΚΝΚ θα στερήσει μέσα στις συνθήκες της άγριας οικονομικής κρίσης την πρόσβαση σε εργαστήρια, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, παραστάσεις, καθημερινή λειτουργία του στεκιού νεολαίας  σε όλους όσους αποκλείονται από αυτά λόγω οικονομικής δυσχέρειας μια που ότι γίνεται στο ΚΝΚ είναι χωρίς είσοδο και χωρίς άλλη οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων, αφού βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των ομάδων της πόλης.
Εν ολίγοις αφού έφεραν εις πέρας το δύσκολο έργο να κλείσουν το ΚΝΚ σαν εταιρικό πρόσωπο θέλουν τώρα να τοποθετήσουν και μία βαριά ταφόπλακα να μην λειτουργεί τίποτα σε αυτόν το χώρο ούτε καν αυτό που δεν τους επιβαρύνει οικονομικά. Επικαλούνται λοιπόν νομικά επιχειρήματα,  τα οποία θα απαντηθούν εκτενέστερα στη συνέντευξη τύπου που  θα δοθεί την Παρασκευή 18/7 στο χώρο του ΚΝΚ (Κολιάτσου 112, Κόρινθος) στις 13:00, υπάρχει όμως εκτός αυτών η πολιτική βούληση και η πολιτική ευθύνη της περιφέρειας και του αντιπεριφερειάρχη κου Παπαγγελόπουλου που υπήρξε πρόεδρος του ΚΝΚ και γνωρίζει το θέμα όσο κανένας άλλος. Η πρωτοβουλία δε θέλει επουδενί  να φέρει εμπόδια στο έργο της εκκαθάρισης, θα αντισταθεί όμως με όλες της τις δυνάμεις και τους τρόπους για να παραμείνει ο κάτω χώρος καθώς και ο αύλειος χώρος ανοικτός και να μη διακοπεί η λειτουργία του που θα οδηγήσει ευκολότερα σε μία πιθανή αλλαγή χρήσης του χώρου λόγω και της αναβάθμισης της περιοχής με την πεζοδρόμηση αλλά και στο μαρασμό της καθημερινότητάς μας που συνεχώς υποβαθμίζεται καθιστώντας μας πολίτες χωρίς την ανάλογη αξιοπρέπεια και σεβασμό από τα εκλεγμένα τους όργανα.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΝΚ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ
NAI ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΩΣ ΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Πρωτοβουλία για τη διατήρηση του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Χαρακτήρα του Κέντρου Νέων Κορινθίας

Στο “Χ”έρι του Αστέρα η πρόκριση . ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-1

Στο “Χ”έρι του Αστέρα η πρόκριση
 Το γκολ του Σανκαρέ και το τελικό 1-1 στην Φινλανδία με τη Ροβανιέμι φέρνουν τον Αστέρα Τρίπολης πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League 
 Το παιχνίδι άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους Φινλανδούς καθώς μόλις 52 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα ο Οκονεν εκτέλεσε το φάουλ και ο Λαντενμάκι, ανενόχλητος, με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Μπαντή.
Οι  Αρκάδες, ωστόσο, δεν άργησαν να απαντήσουν και το έκαναν με το ίδιο νόμισμα. Στο 10ο λεπτό ο εξαιρετικός Ρόλε εκτέλεσε το φάουλ και ο Σανκαρέ με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.
Η συνέχεια του α' ημιχρόνου ανήκε στην ελληνική ομάδα, καθώς όσο περνούσε ο χρόνος, οι παίκτες του Αστέρα πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργούσαν αξιόλογες επιθετικές ενέργειες και απασχολούσαν τον Σάλγκρεν. Όμως καμία από τις προσπάθειες των Αρκάδων δεν είχε ευτυχή κατάληξη.
Η καλύτερη στιγμή για τους Αρκάδες, πάντως, ήταν στο 31', όταν από πολύ καλή πάσα του Ρόλε στην «πλάτη» της άμυνας, ο Ντε Μπλάσις κατέβασε τη μπάλα και σούταρε, όμως ο τερματοφύλακας των Φινλανδών σωστά τοποθετημένος παραχώρησε κόρνερ.
Παρολίγον... déjà vu με το ξεκίνημα της επανάληψης, μιας και στο 47' και ο πάλι ο Λαντενμάκι με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ αυτή τη φορά, απείλησε την εστία του Αστέρα, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Για να έρθει η πρώτη καλή στιγμή για τους Αρκάδες στο β' μέρος, με το άστοχο σουτ του Μπακασέτα στο 52'.
Προϊόντος του χρόνου άρχισε να φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο η κόπωση των παικτών του Αστέρα, γι' αυτό και ο Βεργέτης προσπάθησε να «φρεσκάρει» την ομάδα του με την είσοδο των Μπαντιμπαγκά και Μουνάφο αντί των Μπακασέτα και Ρόλε.
Και η αλήθεια είναι πως στο τελευταίο 15λεπτο οι Αρκάδες ανέβασαν και πάλι ρυθμό, προσπαθώντας να απειλήσουν τη φινλανδική εστία, όπως συνέβη στο 79' με το σουτ του Μουνάφο έπειτα από το κόρνερ του Ουσέρο. Και ακόμα πιο έντονα στο 85', όταν ο ταχύτατος Μπαντιμπαγκά σέντραρε χαμηλά για τον Μπαράλες, αυτός στο πρώτο δοκάρι πλάσαρε με τη μία, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι κι απομακρύνθηκε.
Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης διεξήχθησαν υπό καταρρακτώδη βροχή, με τους παίκτες της Ροβανιέμι να προσπαθούν να πιέσουν τους Αρκάδες όμως η άμυνα του Αστέρα ανταποκρίθηκε σωστά και κράτησε εύκολα το 1-1.
Σε μια εβδομάδα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», λοιπόν, ο Αστέρας αναζητά νίκη με οποιοδήποτε σκορ ή ακόμα και ισοπαλία χωρίς τέρματα, ώστε αξιοποιώντας το εκτός έδρας γκολ να περάσει στην επόμενη φάση των προκριματικών του Europa League.
ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ (Μάινεν): Σάλγκρεν, Λαχντενμάκι, Μαγιάβα, Ομπιλόρ, Οκόνεν, Μακιτάλο, Οτάρου (87' Βιρτάνεν), Σάξμαν, Κόκο (23' Λάχτινεν), Γκέι, Νιάσι (93' Μενίκε).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Μπαντής, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Λούι, Ουσέρο, Ρόλε (73' Μουνάφο), Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις (93' Ντε Μπλάσις), Μπαράλες, Μπακασέτας (64' Μπαντιμπαγκά)

Θρίλερ με Boeing 777 των Malaysia Airlines - Συνετρίβη στην Ουκρανία με 295 επιβάτες - Οι Ουκρανοί μιλούν για πύραυλο που το κατέρριψε

Θρίλερ με Boeing 777 των Malaysia Airlines - Συνετρίβη στην Ουκρανία με 295 επιβάτες - Οι Ουκρανοί μιλούν για πύραυλο που το κατέρριψε

Συνετρίβη αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην περιοχή του Ντόνετσκ, στην ανατολική Ουκρανία, και σε απόσταση 50 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα, ενώ πετούσε στα 33.000 πόδια.
Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 280 επιβάτες και 15 άτομα προσωπικό, αναχώρησε από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ.


Ουκρανικά μέσα μεταδίδουν ότι πρόκειται για κατάρριψη του αεροπλάνου, καθώς στο Ντόνετσκ συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ Ουκρανών στρατιωτών και φιλορώσων. 

Το ενδεχόμενο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι, νωρίτερα, το μεσημέρι, η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία για κατάρριψη μαχητικού αεροσκάφους της. 

Σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι το Boeing χτυπήθηκε από έναν πύραυλο εδάφους- αέρος του συστήματος Μπουκ.

Από την άλλη πλευρά, πηγή της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπλοΐας τονίζει ότι το αεροσκάφος δεν μπήκε στον ρωσικό εναέριο χώρο, όταν ήταν αναμενόμενο, και κατέπεσε κοντά στην πόλη Σαχτάρσκ, στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Διασώστες του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ουκρανίας μεταβαίνουν ήδη στην περιοχή αυτή.  Η αεροπορική εταιρεία “Malaysia Airlines” έγραψε στο twitter: “Χάσαμε το σήμα της πτήσης MH17 από το Άμστερνταμ. Η τελευταία θέση του αεροσκάφους που γνωρίζουμε ήταν πάνω από ουκρανικό έδαφος. Στη συνέχεια θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες”.

newsit.gr

α «Best of» αποκλειστικά του eirinika.gr για το Α' εξάμηνο του 2014! Καλό καλοκαίρι!

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ

img2

ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ
του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη
Στον Γιώργο Δεληκάρη
Το ασθενοφόρο άνοιξε την πόρτα και ο νοσοκόμος τράβηξε το φορείο με τον ασθενή. Με γρήγορες κινήσεις, κι έχοντας για βοηθό του τον οδηγό, βάδισε προς την πόρτα του Ευαγγελισμού. Με υψωμένο το χέρι, ειδοποίησε την προϊσταμένη ότι ο ασθενής βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Η προϊσταμένη, ο οδηγός, ο νοσοκόμος, ο γιατρός υπηρεσίας, οι περίεργοι με τα αχόρταγα βλέμματα είχαν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στην εικόνα του άμοιρου καρδιοπαθή. Εκείνος, σπρώχνοντας...

diastixo.gr

Μήνυμα Βουλγαράκη σε... Καραμανλή, μέσω Twitter

Giorgos-Voulgarakis

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και Καραμανλή, άλλοτε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και στέλεχος με μακρά διαδρομή στον χώρο της Κεντροδεξιάς, Γιώργος Βουλγαράκης, ασχολήθηκε σήμερα μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, με τις δικαστικές εξελίξεις στο θέμα της Μονής Βατοπεδίου.
Και μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο δημοφιλές social media πάλι, έστειλε ένα μήνυμα προς τον… Κώστα Καραμανλή, χωρίς να τον κατονομάζει, προτρέποντας ουσιαστικά τον πρώην πρωθυπουργό να μιλήσει.

Τώρα, που το κουβάρι έχει αρχίσει και ξετυλίγεται, και κάθε μέρα που περνάει γίνεται απολύτως εμφανές το σχέδιο της αποδόμησης (εκ των έσω και εκ των έξω) της κυβέρνησης Καραμανλή…
Τώρα, που γίνεται σαφές ότι όλοι εμείς,που ξαφνικά και χωρίς λόγο,βρεθήκαμε στο πυρ το εξώτερο -με τη βοήθεια πάντα της εντός της παράταξης συνομοταξίας των προθύμων…
Τώρα, που η απομυθοποίηση των συστημικών ΜΜΕ στα μάτια του κόσμου είναι δεδομένη…
Τώρα, που η ένδυα του πολιτικού προσωπικού αποδεικνύει οτι οι “γίγαντες” ήταν “νάνοι” και οι “νάνοι” ήταν “γιγαντες”…
Τώρα, που απόσταση από τα γεγονότα επιτρέπει ακόμα και στους πιο καχύποπτους,να ακούσουν καθαρά….
Μήπως, λέω μήπως… έχει έρθει η ώρα να πεί ο Πρόεδρος τα πράγματα με το όνομα τους ;”, έγραψε ο Γιώργος Βουλγαράκης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

υστερογραφα

Οι Εισαγγελείς προτείνουν την αποφυλάκιση Μπούκουρα

Stathis-Boukouras

Την αποφυλάκιση του Στάθη Μπούκουρα, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί, προτείνουν δυο Εισαγγελείς.
Οι προτάσεις προς το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο και θα λάβει την τελική απόφαση εστιάζουν στο να γίνει δεκτή η αίτηση του Στάθη Μπούκουρα για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του με χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και την παρέλευση εξαμήνου.
Σημειώνεται ότι ο Στάθης Μπούκουρας εμφανίστηκε…. μετανιωμένος, και χάραξε γραμμή αποστασιοποίησης από τη Χρυσή Αυγή με την ανεξαρτητοποίησή του.

Βενιζέλος: Με… μαγκιές δεν γίνεται «κούρεμα» του χρέους

Evangelos-Venizelos-PASOK

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ,μιλώντας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία, υπογράμμισε ότι η προστασία του κοινωνικού κράτους αποτελεί αξιακή ταυτότητα για το κόμμα του και επεσήμανε ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα χωρίς νέο Μνημόνιο, τρόικα και νέα μέτρα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη αγωνία στην Ευρώπη για το αν μπορεί να διατηρηθεί το κοινωνικό κράτος και πρόσθεσε ότι η μεγάλη κρίση δεν είναι μόνο δημοσιονομική αλλά και του αναπτυξιακού μοντέλου, η οποία επηρεάζει τις αντοχές και τις προτεραιότητες και ευαισθησίες της κοινωνίας.
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι έχουν πάντα στην προμετωπίδα τους τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και αναφέρθηκε στο ΕΣΥ, το οποίο είπε ότι είναι μεγάλη κατάκτηση ανυπολόγιστης αξίας, παρά τα προβλήματά του.
Για το θέμα του «κουρέματος» του χρέους είπε ότι όποιοι το θέλουν θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτό επιτυγχάνεται όταν δεν λες πολλά λόγια, αλλά όταν κάνεις τους κατάλληλους χειρισμούς στους κατάλληλους διαύλους. «Όλα τα άλλα είναι μαγκιές εκ του ασφαλούς που δημιουργούν τεράστιους κινδύνους», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, συμπλήρωσε για το χρέος πως η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει με καθαρό τρόπο αυτού που έχουν πει οι αγορές στην πράξη, ότι το χρέος είναι βιώσιμο.
Παράλληλα, τόνισε πως η Ελλάδα αλλάζει σελίδα χωρίς νέο Μνημόνιο, τρόικα και μέτρα και υποστήριξε ότι κάποιοι ενοχλούνται με αυτό, καθώς δεν υπάρχουν πολιτικά χωρίς την κρίση και την τρόικα.
υστερογραφα

Ziria Music Festival Νίκος Δόϊκας

Φωτογραφία του χρήστη Ανδρέας Ζάρρος.
Πέμπτη, 28 Αυγούστου στις 6:00 μ.μ.

Ντοκιμαντέρ για την Κορινθία στη τηλεόραση της Βουλγαρίας



http://www.novinite.com/media/images/2008-08/95839.jpg 
Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Άγγελου Παπαγγελόπουλου, ο τηλεοπτικός σταθμός BTV CHANNEL BULGARIA, με την εκπρόσωπό του στην Ελλάδα, την έγκριτη δημοσιογράφο κα Μαρία Τοπάλοβα, επισκέφθηκε στις 16, 17 Ιουνίου την Κορινθία προκειμένου να κάνει παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα: ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΘΕΡΜΑΛΙΣΜΟΣ – ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ.

Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ πέραν του κου Παπαγγελόπουλου συνέντευξη έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης κος Απόστολος Παπαφωτίου.

Σημειωτέον ότι ο σταθμός αυτός είναι πρώτος σε ακροαματικότητα στη φίλη μας γείτονα Βουλγαρία και θα γίνει σπουδαία προβολή του Νομού μας σ’ αυτή.

Οι Ελληνες είναι αντιαμερικανοί: Στην πρώτη δεκάδα των χωρών με τα πιο υψηλά ποσοστά παγκοσμίως

obama-erevna-660
Η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία ο αντιαμερικανισμός παραδοσιακά ανθεί, ωστόσο, τα συμπεράσματα νέας έρευνας την κατατάσσουν στην πρώτη δεκάδα με τις χώρες που δεν συμπαθούν τις ΗΠΑ και τους πολίτες τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποίησε το Pew Research Center για λογαριασμό της εφημερίδας New York Daily News, ερωτήθηκαν 44.000 άτομα από 44 χώρες.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση, καθώς, ποσοστό 63% απάντησε ότι δεν βλέπει θετικά τις ΗΠΑ. Οι πιο αντιαμερικανοί είναι οι Αιγύπτιοι και οι Ιορδανοί με 85% και ακολουθούν Τουρκία με 73%, Ρωσία με 71% και Παλαιστίνη με 66%.
Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Πακιστάν με 59%, Λίβανος με 57%, Τυνησία και η Γερμανία με 47%.
Το δημοσίευμα κάνει ιδιαίτερη αναφορά για την αρνητική άποψη που έχουν οι Γερμανοί, ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι οι δύο χώρες δεν διανύουν και την καλύτερή τους περίοδο, μετά τις αποκαλύψεις για συνεχόμενες υποθέσεις παρακολουθήσεων και κατασκοπείας από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Στον αντίποδα, οι Φιλιππίνες με ποσοστό 92% έχουν την καλύτερη άποψη για τις ΗΠΑ. Ακολουθούν το Ισραήλ με 84%, η Νότια Κορέα με 82%, η Κένυα και το Ελ Σαλβαδόρ με 80%, η Ιταλία με 78%, η Γκάνα με 77%, το Βιετνάμ με 76%, το Μπαγκλαντές με 76% και οι Τανζανία και Γαλλία με 75%.
Η παρουσία του Βιετνάμ στη λίστα, μάλιστα, προκαλεί πολύ σημαντικά ερωτήματα.

arouraios.gr

Συνελήφθη ο σύζυγος της Μαριέττας Γιαννάκου

sunelifthi-o-epixeirimatias-pan-koutsikos-proin-suzugos-tis-mar-giannakou
Συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, λίγο μετά τις 9 στην Εκάλη, ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Κούτσικος, πρώην σύζυγος της βουλευτού, υπουργού και ευρωβουλευτού της ΝΔ, Μαριέττας Γιαννάκου καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα για υπόθεση υπεξαίρεσης.
Συγκεκριμένα αστυνομικοί τον συνέλαβαν έξω από το σπίτι του στην Εκάλη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου πέρασε τη νύχτα και αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα. Σε βάρος του είχε εκδοθεί πολυετής καταδικαστική απόφαση για υπεξαίρεση στην εταιρεία που διατηρούσε και δραστηριοποιούνταν στον ιατρικό, χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό τομέα.
Ο Παναγιώτης Κούτσικος ήταν επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου εταιρειών που δραστηριοποιούνταν στους παραπάνω τομείς.
Είναι, μεταξύ άλλων, πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και έχει τιμηθεί με το βραβείο Ιπεκτσί για την προσφορά του στην εδραίωση της ελληνοτουρκικής ειρήνης και φιλίας.

arouraios.gr

Ερώτηση του Κώστα Κόλλια για τις μετεγγραφές πολυτέκνων



Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ.Λοβέρδο κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, με αίτημα την αναδρομική ισχύ της ρύθμισης για ελεύθερη μετεγγραφή παιδιών πολυτέκνων οικογενειών που φοιτούν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Πριν από δύο μήνες είχαμε συζητήσει στη Βουλή τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία ρύθμιζε με πολύ θετικό τρόπο το θέμα των μετεγγραφών παιδιών από πολύτεκνες οικογένειες που πέτυχαν φέτος την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ρύθμιση ανακούφισε χιλιάδες πολύτεκνες οικογένειες, αφού κατάργησε το εισοδηματικό κριτήριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία, θεσπίζοντας την ελεύθερη εισαγωγή, ακόμα και χωρίς αιτήσεις, αυτών των παιδιών σε σχολές εγγύς της κατοικίας τους.
Δυστυχώς όμως παραμένει χωρίς θεραπεία η αδικία που έχουν υποστεί τα παιδιά των πολυτέκνων, τα οποία εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2010-11, 2011-12 και 2012-13. Στην εισήγηση που είχα κάνει τότε στην Ολομέλεια της Βουλής, είχα επισημάνει το πρόβλημα. Είχα μεταφέρει το δίκαιο και απεγνωσμένο αίτημα των πολύτεκνων οικογενειών για αναδρομική ισχύ του μέτρου. Είχα τονίσει ότι, λόγω της αλλαγής του νομικού πλαισίου, δημιουργήθηκε ένα κενό στις μετεγγραφές για τα έτη 2010 έως και 2013, οι οποίες συμπιέσθηκαν, καθώς έγιναν χιλιάδες αιτήσεις με αποτέλεσμα να αδικηθούν, ακριβώς λόγω του όγκου των αιτήσεων, τα παιδιά των πολυτέκνων. Εξαιτίας του εισοδηματικού κριτηρίου, 8.500 αιτήσεις μετεγγραφών διαφόρων άλλων κατηγοριών φοιτητών ικανοποιήθηκαν, πλην όμως 723 παιδιά πολύτεκνων οικογενειών έμειναν επί ξύλου κρεμάμενα.
Θεωρώ ότι το Υπουργείο οφείλει να επανεξετάσει αυτές τις περιπτώσεις. Πολλά από τα παιδιά αυτά είναι αριστούχοι και έχουν εισαχθεί σε σχολές της πρώτης γραμμής χωρίς να έχουν κάνει καν χρήση της ποσόστωσης του 10%. Οι οικογένειές τους, όπως όλες οι οικογένειες υποψηφίων φοιτητών, δαπανούν σε φροντιστήρια το λιγότερο 4.000 ευρώ το χρόνο ανά παιδί και σε πολλές περιπτώσεις έχουν δύο και τρία παιδιά επιτυχόντα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Αν δεν υπάρξει επανόρθωση, τα παιδιά αυτά θα αποκλειστούν ουσιαστικά από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επειδή θεωρώ ότι, εξαιτίας μιας ατυχούς νομοθετικής ρύθμισης του παρελθόντος, εκατοντάδες φοιτητές και οικογένειες υφίστανται σήμερα μία κατάφωρη αδικία, και επειδή είναι δραματική κοινωνική ανάγκη να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι, ζήτησα από τον Υπουργό να θεσπίσει την αναδρομική ισχύ του άρθρου 53 του νόμου 4264, σε ό,τι αφορά τις μετεγγραφές παιδιών πολύτεκνων οικογενειών, ώστε η ρύθμιση να καλύψει αιτήσεις τέτοιων φοιτητών που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά τα έτη 2010-11, 2011-12 και 2012-13. Ελπίζω ότι το Υπουργείο θα αναγνωρίσει το δίκαιο του αιτήματος και θα ανταποκριθεί θετικά, ώστε να μην χαθεί το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό μέλλον εκατοντάδων άξιων φοιτητών.»

Λαϊκη Συσπειρωση Πελοποννησου - Επερωτηση για διαχειριση απορριμματων



Τρίπολη 16-07-2014
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Να ενημερωθεί το ΠεΣυ πριν από την οριστική παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ

Κύριε Περιφερειάρχη,
Βρισκόμαστε στην ευθεία για την οριστική παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με όρους και προϋποθέσεις εγγυημένης κερδοφορίας για την εταιρεία, με μεγάλο κόστος στο περιβάλλον, την υγεία και την τσέπη των λαϊκών στρωμάτων.
Κυβέρνηση και πλειοψηφία του ΠεΣυ αναθέσατε τα πάντα σε ιδιώτες και εγκρίνατε την ΜΠΕ της ΤΕΡΝΑ που προβλέπει:
·         Ότι οι σταθμοί μεταβατικής διαχείρισης θα κάνουν υπαίθρια κομποστοποίηση
·         Ότι το εργοστάσιο και ο χώρος ταφής στην Καλλιρρόη είναι πάνω, ναι πάνω, σε σεισμογενές ρήγμα
·          Ότι οι εναλλακτικές θέσεις που προτάθηκαν ήταν απορριπτέες εξ αρχής και τέθηκαν για να καλύψουν τυπικά!!! την ανάγκη εναλλακτικών προτάσεων
·         Ότι η επιλογή της Τρίπολης ως κέντρο βάρους παραγωγής απορριμμάτων άρα και η Παλαιόχουνη για τις εγκαταστάσεις της 1ης υποενότητας (δηλαδή των νομών Κορινθίας, Αργολίδας και των επαρχιών Κυνουρίας και Μαντινείας) είναι εντελώς λανθασμένη θεώρηση κ.α.
Συνεχίζετε να λέτε ψέματα κ. Τατούλη ότι ο τόνος τα σκουπίδια θα κοστίζει στο λαό της Πελοποννήσου 62 ευρώ. 62 ευρώ θα πληρώνεται η ΤΕΡΝΑ τον τόνο στην είσοδο του εργοστασίου ή των δύο σταθμών μεταφόρτωσης στην Κίο και στο Σπαθοβούνι. Τα μεταφορικά από το Κρανίδι και το Λεωνίδιο στην Κίο, από το Ξυλόκαστρο στο Σπαθοβούνι, από τα Τρόπαια και την Κοντοβάζαινα στην Καλλιρρόη, από το Οίτυλο και την Πύλο στην Καλλιρόη, από την Αρεόπολη και τη Νεάπολη στη Σκάλα θα τα πληρώνουν οι Δήμοι, δηλαδή οι κάτοικοι.
 Οι Δήμοι, δηλαδή οι κάτοικοι, θα πληρώνουν και τις ρήτρες ποσότητας και ποιότητας.  Δηλαδή θα πληρώνουν την ποσότητα που τους αναλογεί από τους 150.000 τόνους, που έτσι κι αλλιώς θα πληρώνεται η ΤΕΡΝΑ όταν θα της παραδίδονται ποσότητες λιγότερες από 150.000 τόνους.
Θα πληρώνουν ρήτρα ποιότητας οι Δήμοι δηλαδή οι κάτοικοι πχ που έχουν προωθήσει την ανακύκλωση σε ικανοποιητικά επίπεδα και δεν πάνε στην ΤΕΡΝΑ την ποιότητα σκουπιδιών που θέλει για να έχει κερδοφορία και από τα υλικά ανακύκλωσης (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο κλπ) που θα πουλάει καθώς και από το τέλος ανακύκλωσης από την ΕΤΕΑ.
Αν λοιπόν στα 62 ευρώ τον τόνο στην πόρτα της ΤΕΡΝΑ προσθέσουμε και το ΦΠΑ 13%, προσθέσουμε τα μεταφορικά, τις ρήτρες ποσότητας και ποιότητας, μπορεί να αποδειχθεί και λίγο τα 150 ευρώ ο τόνος συνολικά που εμείς εκτιμάμε ότι θα κοστίσει στο λαό. Να γιατί λέμε θα πληρώνουμε τα σκουπίδια χρυσάφι για να έχει εγγυημένη κερδοφορία η  ΤΕΡΝΑ.
            Λίγο πριν τις υπογραφές για τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) θα δόσετε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα στοιχεία που επανειλημμένα σας ζητάμε και ειδικότερα:
  1. Τα με αρ. πρωτ. 3138/22.1.13, 3191/25.4.13 και 3195/30.4.13 έγγραφα του Συμβούλου που υποστηρίζει την Περιφέρεια, καθώς και τα κείμενα εργασίας, αρχικό και αναθεωρημένο.
  2. Τα παραδοτέα έγγραφα των πέντε ομίλων που παραδόθηκαν στις 24-9-12, στις 8-10-12, στις 5-11-12, στις 20-2-13 και στις 22-4-13.
  3. Το πρακτικό Περάτωσης Διαλόγου και των αποτελεσμάτων της Φάσης Β1 του διαγωνισμού, που κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 9.5.13.
  4. Τέλος την πρόσκληση υποβολής δεσμευτικών προτάσεων, του Σχεδίου Σύμβασης Σύμπραξης με τα παραρτήματα και των τευχών δημοπράτησης με τα παραρτήματα που επίσης εγκρίνατε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 9.5.13.                 

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Νίκος Γόντικας
Βαγγέλης Γούργαρης