Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Παρουσία του Κώστα Καραμανλή ο γάμος του γιού του Προκόπη Παυλόπουλου στη Βέργα Μεσσηνίας


Στη Βέργα ο Κώστας Καραμανλής
 Ξεχωριστές οι στιγμές απόψε στη Βέργα Μεσσηνίας όπου πριν από λίγο στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας ετελέστει, από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ο γάμος του γιού του Προκόπη Παυλόπουλου, Βασίλη , με την εκλεκτή της καρδιάς του Τζίνα Κόφα. Ο γιός του πρώην υπουργού ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου στην ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του και του παππού του και αυτό ήταν η αφορμή για να βρεθούν εδώ μια σειρά στελεχών της κυβέρνησης Καραμανλή και φυσικά και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. με την σύζυγό του Νατάσα.

Βανδαλισμοί στο χορταριασμένο σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου

Την ανάγκη συντήρησης της Σιδηροδρομικής Γραμμής Πελοποννήσου, επισημαίνει η  Κίνηση Πελοποννησιακής Γραμμής, με επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕ Παν. Θεοφανόπουλο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθ. Ζηλιασκόπουλο και τον
Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.
Όπως επισημαίνει ιδιαίτερα ο Σ.Φ.Σ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ, η μετρική σιδηροδρομική γραμμή της Πελοποννήσου και οι παρακείμενες κτηριακές εγκαταστάσεις της, μετά τη διακοπή λειτουργίας της από τις αρχές του 2011, υφίστανται τις συνέπειες της εγκατάλειψης: καταστροφές και βανδαλισμούς κτηρίων, λεηλασία του εξοπλισμού τους, εξάρθρωση των αυτόματων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων (ΑΣΙΔ), ξήλωμα της ίδιας της γραμμής στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου  Κορινθίας, άνοιγμα αυθαίρετων ισόπεδων διαβάσεων κτλ. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις από τα φυσικά φαινόμενα απειλούν ό,τι έχει απομείνει από τα αξιόλογα διατηρητέα κτήρια και τις άλλες ιδιαίτερες υποδομές, που συνιστούν την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της γραμμής.

Μαραντόνα: Μέσι, θα το σηκώσεις στο Μαρακανά!

http://www.patrasevents.gr/imgsrv/f/full/660915.jpgΗ Αργεντινή βρίσκεται πολύ κοντά στο να επιστρέψει στην... κορυφή του κόσμου -μετά από 28 χρόνια- και ο Μαραντόνα έστειλε το δικό του μήνυμα στον ηγέτη της “αλμπισελέστε”, Λιονέλ Μέσι

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν ο ηγέτης της Αργεντινής στο τελευταίο Μουντιάλ της “αλμπισελέστε”, το 1986 και μια μέρα πριν τον τελικό του Μαρακανά έστειλε σύνθημα... νίκης, καλώντας τον Λιονέλ Μέσι να σκοράρει δυο φορές και να το.. σηκώσει στο Μαρακανά
http://www.matrix24.gr/wp-content/uploads/2013/01/messi1-e1357592149809-487x330.jpg
“Αύριο είναι το δικό σου παιχνίδι. Θα είσαι ο ηγέτης της ομάδας και θα σηκώσεις το παγκόσμιο κύπελλο στο Μαρακανά. Θα βάλεις δύο γκολ και θα το σηκώσουμε στο Μαρακανά! Κάτι ιστορικό, κάτι που οι Βραζιλιάνοι δεν θα ξεχάσουν ποτέ και δεν θα κάνουν ποτέ. Ολοι λένε ότι στο γήπεδο θα είναι ο Μασεράνο και άλλοι 10. Εγώ λέω ότι θα είναι ο Μασεράνο, ο Μέσι και άλλοι 9”, είπε ο Μαραντόνα στην εκπομπή που παρουσιάζει για το Μουντιάλ, απευθυνόμενος στον Μέσι.

Πνίγηκε 73χρονος στο Καλό Νερό Κυπαρισσίας - Δύο πνιγμοί και στην Ηλεία

http://www.kalispera.it/Foto%20Ciro/gr.2006-662.JPG
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, από την θαλάσσια περιοχή  Καλό Νερό  του Δήμου Τριφυλίας, ένας 73χρονος.
Ο ηλικιωμένος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Επίσης δύο άντρες άφησαν την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα, σήμερα το μεσημέρι και  στην Ηλεία. Ο πρώτος πνίγηκε στην περιοχή της Κουρούτας περίπου στις 11 το πρωί και ο δεύτερος στην περιοχή του Αγ. Ηλία λίγο μετά τη μία το μεσημέρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες ένας 66χρονος στην παραλία της Κουρούτας έγινε αντιληπτός να έχει χάσει τις αισθήσεις του μέσα στη θάλασσα σε μεγάλη απόσταση από την ακτή και έσπευσαν σε βοήθεια οι λουόμενοι, ενώ κλήθηκε και ασθενοφόρο. Ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. 
Το δεύτερο περιστατικό πνιγμού σημειώθηκε περίπου στη μια το μεσημέρι και στην παραλία του Αγ. Ηλία. Ένας 57χρονος άντρας από το Χελιδόνι, έχασε τη ζωή του και πνίγηκε όταν επιχείρησε να σώσει την κόρη του που κινδύνεψε στη θάλασσα.

Ο Ψαριανός παραιτήθηκε από την ΔΗΜΑΡ μέσω του… «Έθνους της Κυριακής»

psarianos
Ο Γρηγόρης Ψαριανός ανακοίνωσε μέσω του «Έθνους της Κυριακής» την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.
«Όπως με ενημέρωσαν για τη διαγραφή μου μέσω του Τύπου, έτσι τους ενημερώνω και εγώ μέσω του “Έθνους” για την παραίτησή μου. Πολύ σύντομα θα παραιτηθούν και οι εναπομείναντες φίλοι της μεταρρυθμιστικής τάσης. Αλλά δεν ξέρω εάν θα παραιτηθούν πριν κλείσει το μαγαζί. Αυτό όμως το ξέρει καλύτερα ο …μαγαζάτορας».
Ο κ. Ψαριανός επέμεινε ότι ο Κουβέλης είναι κατάλληλος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά και στον χαρακτηρισμό «Ιούλιος Καίσαρας».
Παράλληλα χαρακτήρισε την ΔΗΜΑΡ « σαν το ναυάγιο της Ζακύνθου» και πως «σε λίγο καιρό θα είναι μια ενδιαφέρουσα καρτ-ποστάλ, μια ενδιαφέρουσα εικαστική παρέμβαση».
Απαντώντας στην ερώτηση εάν η επόμενη μέρα θα τον βρει στο «Ποτάμι» τόνισε:
«Παραμένω στον χώρο της Κεντροαριστεράς και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την ανάγκη συγκρότησης μιας μεγάλης προοδευτικής συμπαράταξης, όπου θα περιλαμβάνονται το “Ποτάμι”, ο κόσμος της ΔΗΜΑΡ που περιπλανήθηκε πολύ και ψάχνεται, αρκετές από τις φυλές του ΠΑΣΟΚ και χιλιάδες ανέστιοι που περιμένουν τη συγκρότηση αυτού του χώρου».

υστερογραφα

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014: Βραζιλία και Ολλανδία ρίχνονται στον… τελικό της «παρηγοριάς»


Με τον «μικρό τελικό» της «παρηγοριάς» συνεχίζεται το Σάββατο (23:00) το Μουντιάλ 2014, όπου η διοργανώτρια Βραζιλία ψάχνει τη λύτρωση για την επτάρα από τη Γερμανία και υποδέχεται την Ολλανδία. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 69.349 θεατών «Brasilia national stadium» της Μπραζίλια, με διαιτητή τον Αλγερινό, Τζαμάλ Χαϊμουντί.

Κάθε ομάδα που βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τον μεγάλο τελικό μίας διοργάνωσης, ποτέ δεν θα μπορέσει να βολευτεί με έναν μικρό τελικό. Στα Παγκόσμια Κύπελλα, η ανάδειξη της 3ης ομάδας του θεσμού, ποτέ δεν συγκέντρωνε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Η απογοήτευση από τον αποκλεισμό ήταν πάντα όσο μεγάλη που το κίνητρο δεν… περίσσευε.
Στην περίπτωση της φετινής διοργάνωσης όμως, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Με τη Βραζιλία να έχει γνωρίσει το διασυρμό από τη Γερμανία με 7-1 στον ημιτελικό και να προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ αυτό, η αναμέτρηση απέναντι στην Ολλανδία, μπορεί να λειτουργήσει και ως φάρμακο.
Την ίδια ώρα όμως, εγκυμονεί έναν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο σε περίπτωση αποτυχίας. Αν έρθει η ήττα από τους «οράνιε» κανείς δεν γνωρίζει τις αντιδράσεις των Βραζιλιάνων που πήραν με πολύ βαρύ τρόπο την ήττα από τα «πάντσερ».
Η κοινή λογική, λέει πως αυτό, θα είναι και το τελευταίο παιχνίδι του Λουίς Φελίπε ΣΚολάρι στον πάγκο των «καριόκας». Ο «Φελιπάο» έγινε… Φελιπίνιο μετά τη βαριά ήττα και είναι πλέον… persona non grata στη χώρα του καφέ από όλους τους ποδοσφαιρόφιλους.
 Σε ό,τι αφορά την Ολλανδία, η ψυχολογία είναι εντελώς διαφορετική. Στο στρατόπεδο των «οράνιε» επικρατεί ικανοποίηση για την πορεία της ομάδας που σταμάτησε στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην Αργεντινή.
Ήδη οι ποδοσφαιριστές της ομάδας αποθεώνονται από τους πάντες στη χώρα τους και ο μικρός τελικός έχει λίγη σημασία. Άλλωστε, αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού της ομάδας, Λουίς φαν Χάαλ ο οποίος τόνισε πως ο μικρός τελικός δεν θα έπρεπε να υπάρχει σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση.
 Μόνο άγνωστες δεν είναι οι δύο ομάδες μεταξύ τους, καθώς στο παρελθόν έχουν αναμετρηθεί 11 φορές. Η παράδοση είναι στο… νήμα με την πλευρά της Βραζιλίας. Αυτό γιατί οι «καριόκας» έχουν τέσσερις νίκες, την ώρα που η Ολλανδία έχει επικρατήσει τρεις φορές. Τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια, έληξαν χωρίς νικητή. Σε ό,τι αφορά τα τέρματα που έχουν σημειώσει οι  δύο ομάδες, επικρατεί πλήρης ισοπαλία έχοντας σκοράρει από 15 φορές. Στο παρελθόν αρκετοί μεγάλοι παίκτες έχουν κρίνει τις μεταξύ τους αναμετρήσεις όπως είναι οι Μπράνκο, Μπεμπέτο, Ταφαρέλ και Ρονάλντο από τη Βραζιλία, και οι Νέσκενς, Κρόιφ, Κλάιφερτ και Σνάιντερ από αυτή της Ολλανδίας.
 Για πρώτη φορά οι Λουίς Φελίπε Σκολάρι και Λουίς φαν Χάαλ θα αναμετρηθούν στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Οι δύο τους όμως, είχαν δώσει και άλλη μάχη στο παρελθόν, όταν και οι δύο βρισκόντουσαν σε συλλογικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, το 1995 και για το Διηπειρωτικό Κύπελλο, ο Άγιαξ του Ολλανδού τεχνικού, αντιμετώπισε την Γκρέμιο του «Φελιπάο». Η αναμέτρηση διεξήχθη στο Τόκιο με τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 0-0 και τους Ολλανδούς να επικρατούν 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι.

Καμία νέα απόλυση από το 2015

mitsotakis-kiriakos
Στη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την τρόικα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιηθεί ο στόχος για τις απολύσεις το 2014. Σε «αντιστάθμισμα», οι εκπρόσωποι των δανειστών μας δεν επέμεναν για νέες απολύσεις από το 2015.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ  στο θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, δεν υπάρχει πρόοδος, λόγω της «λευκής απεργίας» στη διαδικασία από την ΑΔΕΔΥ. Σε ό,τι αφορά τη διαδημοτική κινητικότητα, τα στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρέπεμψαν στις συζητήσεις μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών και τρόικας.

Για το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, το υπουργείο αναμένει σχετική μελέτη, η οποία, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου, καταδεικνύει μεγάλες μισθολογικές αποκλίσεις μεταξύ υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα και στις ίδιες θέσεις, αλλά και παθογένειες.

‘Αξιο επισήμανσης, είναι, ακόμη  το γεγονός, ότι ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστήριξε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνει μεγαλύτερη υποστηρικτική διάθεση από ό,τι το ΔΝΤ, σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο σκέλος της μεταρρύθμισης στη δημόσια διοίκηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ΔΝΤ επιμένει σε πιο σκληρά μέτρα.

ysterografa.gr

Φαήλος: Να απαλλαγεί το ΠΑΣΟΚ από τον Βενιζέλο

Failos-Kranidiotis
Την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ προκρίνει ο Φαήλος Κρανιδιώτης, προκειμένου το Κίνημα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να αποκτήσει μια καλύτερη πολιτική περπατησιά.
Ο γνωστός δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας παραχωρεί συνέντευξη στη “Real News”, και μεταξύ άλλων σημειώνει με νόημα:
“Καλό θα ήταν το ΠΑΣΟΚ να απαλλαγεί από τον Βενιζέλο”.

ysterografa.gr

Ο Βενιζέλος θυμήθηκε τις… ευθύνες της ΝΔ!

Evangelos-Venizelos-PASOK
Η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, είχε έντονα πολιτικό, αν όχι… εκλογικό χαρακτήρα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τις πολλάκις διατυπωμένες απόψεις του για το μέλλον της Κεντροαριστεράς και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Κινήματος στις εξελίξεις, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε αιχμές για το Ποτάμι, και θυμήθηκε τις… ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας.
Ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης, σχολίασε με νόημα ότι το ΠΑΣΟΚ δέχεται και πάλι εσχάτως επίθεση, ωστόσο αντέχει, ενώ σημείωσε ότι και η Νέα Δημοκρατία με την οποία συγκυβερνά σήμερα, βρισκόταν στο αντιμνημονιακό τόξο μέχρι το 2011.

ysterografa.gr

Βρέθηκε χειροβομβίδα έξω από τις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ

SKAI Logo2Send
Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Νέο Φάληρο, καθώς εντοπίστηκε χειροβομβίδα έξω από τις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ.
Η χειροβομβίδα εντοπίστηκε κάτω από ένα αυτοκίνητο.
Ακολούθησε κινητοποίηση, η Αστυνομία απέκλεισε τους γύρω δρόμους, ενώ στο σημείο όπου βρέθηκε η χειροβομβίδα έσπευσαν πυροτεχνουργοί.
Στις έρευνες συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η χειροβομβίδα εκτοξεύτηκε από τον δρόμο με κατεύθυνση το κτίριο, και από τύχη δεν εξερράγη.

ysterografa.gr

Η ΔΗΜΑΡ "χρυσός χορηγός" του ΣΥΡΙΖΑ

Fotis-Kouvelis-Alexis-Tsipras
Στην τελική ευθεία για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, που φαντάζουν πλέον εξαιρετικά πιθανό να πραγματοποιηθούν εντός του 2014, μετά και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, με τα μπλοκ που διαμορφώθηκαν στο Κοινοβούλιο και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη τη συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή, η… τρικυμία που έχει επικρατήσει στη ΔΗΜΑΡ, μοιάζει να παίζει καθοριστικό ρόλο σε όσα έρχονται.
Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη εμφανιζόταν διαχρονικά ως η ήρεμη, ψύχραιμη και νηφάλια Αριστερά. Κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα. Όσο για την απήχηση του λόγου της ΔΗΜΑΡ, συνήθως ήταν πολύ ευρύτερη της εκλογικής επιρροής της. Κάτι που επίσης δεν συμβαίνει σήμερα, στον απόηχο των ευρωεκλογών, που έχουν μετατρέψει τη ΔΗΜΑΡ σε… συμπληρωματικό κόμμα.
Με τις εξελίξεις να εντοπίζονται κυρίως στον χώρο της Κεντροαριστεράς, και τον ΣΥΡΙΖΑ να εδραιώνει δεσπόζουσα παρουσία, λόγω και της αυτοκαταστροφικής στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ, η… αυτοεξαφάνιση της ΔΗΜΑΡ οδηγεί σε απευθείας ενίσχυση της Κουμουνδούρου.
Η Δημοκρατική Αριστερά αρχίζει να προσδιορίζεται πολιτικά ως… χρυσός χορηγός του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και χωρίς να πρόκειται για συνειδητή επιλογή. Οι εξελίξεις ωστόσο την έχουν ήδη υπερβεί. Και η κοινωνία που την παρακολουθούσε με συμπάθεια και ενδιαφέρον, στρέφεται πλέον αλλού.

ysterografa.gr

Πρόταση “έκπληξη” Σαμαρά: Τα δύο ονόματα που έχει στο μυαλό του ο Πρωθυπουργός για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας!

9ff635f6c723a045b862c52ef37c5b85_XL
Η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέκος Αλαβάνος προστίθενται σύμφωνα με πληροφορέις στα πιθανά ονόματα που θα προταθούν για να αντικαταστήσουν τον Κάρολο Παπούλια στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να προτείνει για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το όνομα της πρώην γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα ή τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και νυν επικεφαλής του Σχεδίου Β, Αλέκο Αλαβάνο με σκοπό να αποφύγει το σκόπελο της προεδρικής εκλογής και το ενδεχόμενο να μη συναινέσει η αντιπολίτευση και να προκηρυχτούν πρόωρες εκλογές.
Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες και από τους δύο προκριθεί η Αλέκα Παπαρήγα και εκλεγεί θα είναι η πρώην γυναίκα που θα αναλαμβάνει το ύπατο αξίωμα της δημοκρατίας με κομμουνιστική ιδεολογία.
Ωστόσο το όνομα του Αλέκου Αλαβάνου δεν φέρεται να είναι αυτό που θα ενώσει τους βουλευτές της συγκυβέρνησης κάτω από την ίδια ομπρέλα καθώς η ρητορική του είναι έντονα αντιευρωπαϊκή.

arouraios.gr

Οι υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα του Μουντιάλ!

mundial
Η FIFA ανακοίνωσε τους 10 υποψήφιους για τη Χρυσή Μπάλα του Μουντιάλ! Τρεις παίκτες από την Αργεντινή και τέσσερις από τη Γερμανία στη λίστα!
Kαι οι επτά είναι από τις δυο ομάδες του Τελικού. Τρεις παίκτες από την Αργεντινή (Μέσι, Ντι Μαρία και Μασκεράνο) και τέσσερις από τη Γερμανία (Χούμελς, Κρόος, Μίλερ, Λαμ) διεκδικούν το μεγάλο βραβείο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ υπάρχουν και οι Νεϊμάρ, Τζέιμς Ροδρίγκες και Ρόμπεν.
Οσον αφορά τα... Χρυσά Γάντια, οι υποψήφιοι είναι οι Νάβας, Νόιερ και Ρομέρο.

Υπάρχει και βραβείο για τους καλύτερους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Δυο Γάλλοι (Πογκμπά, Βαράν) και ένας Ολλανδός (Ντεπάι) στη μάχη για την κατάκτηση του τροπαίου.

Αναλυτικά οι λίστες

Τουρίστρια, μόνη, περιμένει...

Η Αρχαία Κόρινθος τα Σαββατοκύριακα είναι δύσκολο ή πολυέξοδο αξιοθέατο, καθώς δεν εξυπηρετείται από λεωφορεία...

Το τηλέφωνο χτύπησε ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν για μια δουλειά. Ηταν ένας φίλος από το info kiosk του Ισθμού της Κορίνθου: «Σταύρο, είναι εδώ μια τουρίστρια που περιμένει μιάμιση ώρα λεωφορείο για Αρχαία Κόρινθο, κάποιος την μπέρδεψε στον προαστιακό, τι κάνουμε;» Ηξερε ποιον έπαιρνε. Ο Σταύρος Κεφαλάς, επαγγελματίας της περιοχής, που το έχει βάλει σκοπό η Κόρινθος να μπει στον τουριστικό χάρτη, δεν το πολυσκέφθηκε: «Πες της να περιμένει, έρχομαι να την πάρω». Οπως είπε αργότερα στην «Κ», ήθελε τόσο να βοηθήσει τη γυναίκα να φτάσει στον προορισμό της («ήταν ντροπή που περίμενε μες στη ζέστη τόση ώρα») όσο και να μάθει τι ακριβώς είχε συμβεί.

Στη διαδρομή, η 55χρονη Αμερικανίδα τουρίστρια, καθηγήτρια σε σχολείο, του είπε ότι είχε φτάσει στην πόλη με τον προαστιακό. «Οταν ρώτησε πώς μπορεί να πάει στην Αρχαία Κόρινθο, η υπάλληλος στο γκισέ της είπε ότι πρέπει να πάρει ταξί και να πάει στον Ισθμό και από εκεί να πάρει το λεωφορείο. Η κυρία πράγματι σταμάτησε ένα ταξί και ρώτησε τον οδηγό εάν αυτό ισχύει. Ο οδηγός της είπε ναι και της αντιπρότεινε με 50 ευρώ να την πάει ο ίδιος ώς την Αρχαία Κόρινθο, να την περιμένει μία ώρα και να την επιστρέψει στον σταθμό». Η γυναίκα ωστόσο επέλεξε τη φθηνότερη πρόταση, δηλαδή να πάει με το ταξί ώς τον Ισθμό και από εκεί με λεωφορείο στην Αρχαία Κόρινθο. «Μόνο που, όπως ξέρουν όλοι στην Κόρινθο, από τον Ισθμό δεν περνούν λεωφορεία γι’ αυτόν τον προορισμό». Αφού περίμενε μάταια επί μιάμιση ώρα, απευθύνθηκε στο info kiosk που έχει στήσει στον Ισθμό το Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Δίκτυο Νέων Επιχειρηματιών Κορινθίας.
«Ηταν η δεύτερη φορά που ερχόταν στην Ελλάδα και, ενώ την προηγούμενη είχε επισκεφθεί την Κόρινθο, δεν είχε δει ποτέ την Αρχαία Κόρινθο. Είχε ξεκινήσει από την Αθήνα μόνο και μόνο γι’ αυτόν τον σκοπό», λέει ο κ. Κεφαλάς. «Κατέληξε να ταλαιπωρείται». Σε μια προσπάθεια να της αλλάξει τις εντυπώσεις για την πόλη του, της έδωσε το τηλέφωνό του σε περίπτωση που χρειαζόταν κάτι.
Ανθρωποι του προαστιακού της Κορίνθου κάνουν λόγο στην «Κ» για παρεξήγηση, εφόσον, όπως τονίζουν οι ίδιοι, υπερβάλλουν εαυτούς προκειμένου να ενημερώνουν τους τουρίστες για τα αξιοθέατα και τους τρόπους μετάβασής τους σε αυτά. «Δεν είναι δική μας δουλειά, αλλά το κάνουμε γιατί βλέπουμε ότι δεν έχουν καμία πληροφόρηση». Στον πυρήνα του προβλήματος φαίνεται ότι είναι η έλλειψη σύνδεσης του σταθμού του προαστιακού με την Κόρινθο με κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς. Εδώ και 2,5 χρόνια, ο σταθμός δεν εξυπηρετείται από λεωφορεία αλλά αποκλειστικά από ταξί. Δηλαδή οι επισκέπτες καλούνται είτε να μεταβούν στο κέντρο της πόλης με ταξί (απόσταση δύο χιλιομέτρων, περίπου 5 ευρώ) και στη συνέχεια να εξυπηρετηθούν με λεωφορεία προς Ισθμό ή Αρχαία Κόρινθο είτε να ανταποκριθούν στις «Σειρήνες» του ραδιοταξί Κόρινθος που με αφίσες διαφημίζει στον σταθμό «εκδρομές» στο κανάλι και την Αρχαία Κόρινθο έναντι 50 ευρώ. Σύμφωνα με οδηγό ταξί της περιοχής, το ποσό δεν αντιστοιχεί σε αυτό που θα έδειχνε το ταξίμετρο.
Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο τα αξιοθέατα δεν εξυπηρετούνται από λεωφορεία. Ειδικότερα, από τις 2 μ.μ. του Σαββάτου έως και την Κυριακή, ο μόνος τρόπος για τους τουρίστες να βρεθούν στην Αρχαία Κόρινθο είναι με ταξί.
«Πολύ συχνά συμβαίνει τουρίστες να φτάνουν στην Κόρινθο με τον προαστιακό και να φεύγουν με το αμέσως επόμενο δρομολόγιο για Αθήνα, γιατί δεν θέλουν να πληρώσουν τόσα λεφτά», αναφέρουν οι υπάλληλοι του προαστιακού. Το ίδιο επιβεβαιώνει και ο οδηγός ταξί: «Τους βλέπω που επιστρέφουν στον σταθμό και φεύγουν». «Ο,τι ενέργειες κάνουμε είναι στην ουσία μια τρύπα στο νερό με τέτοιες συμπεριφορές», καταλήγει ο κ. Κεφαλάς.

kathimerini.gr 

1 Αυγούστου: Η Digea ολοκληρώνει τη ψηφιακή μετάβαση στην Αττική

Την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014 πάνω από 4 εκατομμύρια τηλεθεατές στην Αττική, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, την κεντρική και νότια Εύβοια αλλά και τις βορειοδυτικές ακτές των...
Κυκλάδων θα αποκτήσουν τα μακροπρόθεσμα οφέλη του επίγειου ψηφιακού σήματος. Κατά το 2ο «περιοχικό» switch – off, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 40518/1168/Φ.11Α/11-07-14, Φ.Ε.Κ. Β’ 1879/10-07-14, 11 κέντρα εκπομπής, μεταξύ των οποίων και η «Πάρνηθα», που τώρα εκπέμπουν αναλογικά στην Αττική και την Εύβοια θα περάσουν οριστικά στην ψηφιακή εποχή. Παράλληλα, 2 κέντρα, ο «Υμηττός» και η «Αίγινα» τα οποία εκπέμπουν ήδη ψηφιακά θα μεταβούν στις τελικές συχνότητες εκπομπής που είναι κατοχυρωμένες από το κράτος. Συνολικά δηλαδή 13 κέντρα εκπομπής θα δώσουν πρόσβαση στους κατοίκους των εν λόγω περιοχών σε μία νέα τηλεοπτική εμπειρία με τέλεια εικόνα και ήχο, γεμάτη δυνατότητες.

Οι κάτοικοι των περιοχών κάλυψης των δυο κέντρων, «Υμηττός» και «Αίγινα» που εκπέμπουν ήδη ψηφιακά, θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή) καθώς πλέον το τηλεοπτικό πρόγραμμα θα μεταδίδεται στις νέες συχνότητες που έχουν κατοχυρωθεί από τη χώρα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ακόμα και αν ένας τηλεθεατής έχει πρόσβαση τώρα στο ψηφιακό περιεχόμενο των καναλιών θα χρειαστεί την ημέρα της μετάβασης στην περιοχή του να επανασυντονίσει το δέκτη του ώστε να αποθηκευτούν σε αυτόν οι νέες, τελικές, συχνότητες, ενώ ενδέχεται να χρειαστεί να κάνει και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Η Digea υπενθυμίζει ότι για τη λήψη του ψηφιακού σήματος οι τηλεθεατές χρειάζεται να ανήκουν σε περιοχή κάλυψης των κέντρων εκπομπής του συγκεκριμένου switch – off και να διαθέτουν δέκτη που υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG-4.

Οι τηλεθεατές θα μπορούν να απολαμβάνουν τα κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας με τέλεια εικόνα και ήχο, χωρίς χιόνια και είδωλα, και να ενημερώνονται ηλεκτρονικά μέσω του δέκτη τους και της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Προγράμματος (EPG), για το τηλεοπτικό πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή αυτά που ακολουθούν σε διάστημα μίας εβδομάδας. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για τον τηλεθεατή είναι υψηλή ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος, που προσφέρει άψογη εικόνα και ήχο χωρίς απώλειες όπως συνέβαινε συχνά μέχρι σήμερα.

Στο νέο site της Digea συμπεριλαμβάνεται ειδική εφαρμογή για τους χάρτες κάλυψης καθώς και απαραίτητες πληροφορίες για τους τηλεθεατές. Οι τηλεθεατές μπορούν στο www.digea.gr να αναζητήσουν πληροφορίες για τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν και μέσω της ειδικής εφαρμογής να πληκτρολογήσουν την περιοχή τους και να διαπιστώσουν από ποιο κέντρο καλύπτονται καλύτερα. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν προβλήματα λήψης, θα πρέπει να ελέγξουν αν η κεραία τους «κοιτάει» προς το κύριο κέντρο εκπομπής.