Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Η Παναγία του Βράχου στη Νεμέα



 Εμφάνιση Φωτ.1.jpg
Του Απόστολου Παπαφωτίου
Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης της Ιεράς Μονής της Παναγίας του Βράχου στη Νεμέα Κορινθίας. Το έργο έχει ενταχθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο ΕΣΠΑ με τίτλο “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΒΡΑΧΟΥ ΝΕΜΕΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΝΕΜΕΑΣ, Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ” και με αρχικό προϋπολογισμό 400.000,00 € και τελικό  560.000,00 €. Στο νέο προϋπολογισμό εντάσσονται εργασίες ηλεκτροφωτισμού, προσπέλαση στη Μονή, καθαρισμός αγιογραφιών στον καθεδρικό της Μονής.

Δέδες και Βακαλόπουλος ενώνουν τις δυνάμεις τους






ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΡAΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Γραφείο Τύπου Υπ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ                                                                                                               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές – περιφερειακές εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε μια κρίσιμη ιστορική συγκυρία. Η απόφαση των πολιτών της Πελοποννήσου στις 18 Μαΐου θα δεσμεύσει το μέλλον του τόπου μας και –ουσιαστικά- θα καθορίσει την φυσιογνωμία της περιφέρειας το 2020.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις σημερινές και μελλοντικές γενιές της Πελοποννήσου, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και να δώσουμε από κοινού τη μεγάλη μάχη της ανατροπής και της αναδημιουργίας. Με Ειλικρίνεια και Τόλμη εγκαταλείπουμε κάθε προσωπική ιδιοτέλεια και υποτασσόμαστε στην ανάγκη για την συνένωση όλων των υγιών, κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων, προς τις οποίες απευθυνόμαστε. Για να αλλάξει σελίδα η Πελοπόννησος.
Αφήνουμε πίσω όσα μας χωρίζουν και προσηλωνόμαστε σε όσα μας ενώνουν. Στις κοινές μας αγωνίες για τους πολίτες της Πελοποννήσου και τους κοινούς στόχους, για Πρόοδο, Κοινωνική Αλληλεγγύη, Διαφάνεια. Στην προγραμματική μας σύγκλιση, για τα μεγάλα προβλήματα της περιφέρειας.   



Γιώργος Δέδες                   Μπάμπης Βακαλόπουλος
Πελοποννησιακή Συνεργασία      Δημοκρατική Αριστερή 
 – Πράξη Ανάπτυξης            Συνεργασία Πελοποννήσου
                         

                                         

26ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής


26ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής

Του Αναστασίου Γκιολή*

Αναστάσιος ΓκιολήςΕπιτυχία σημειώνει το 26ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής που διεξάγεται από την Τετάρτη 23 έως και αύριο Σάββατο 26 Απριλίου 2014  στο Συνεδριακό Κέντρο: Corfu Imperial στη Κέρκυρα.
 Στο Συνέδριο της Κέρκυρας, οι σύνεδροι ιατροί ανέπτυξαν ενδιαφέροντα θέματα όπως:

1) Η Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας ως προϋπόθεση της ανασυγκρότησης του υγειονομικού χάρτη της χώρας και εγκαθίδρυση του οικογενειακού ιατρού στην Ελλάδα. 
2 )Νέα δεδομένα για  την αντιμετώπιση της Αρτηριακής υπέρτασης, Δυσλιπιδαιμιών, Βρογχικού άσθματος και ΧΑΠ, Υπερπλασίας προστάτου
3) Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. 
4) Νεότερες  κατευθυντήριες οδηγίες για τον Σακχαρώδη διαβήτη. 
5) Νέα δεδομένα για  την Οστεοπόρωση και εφαρμογή τους στα Κέντρα Υγείας της χώρας.
6) Πρόληψη  και αντιμετώπιση της σαρκοπενίας  
7) Διαταραχές θρέψης
8) Πρόληψη πτώσεων στην Τρίτη ηλικία., Ακράτεια ούρων .
9) Στρατηγικές αντιμετώπισης του πόνου και διαγνωστική προσπέλαση του νευροπαθητικού πόνου. 10) Εμβολιασμοί παιδιών και ενηλίκων

Επίσης οι Σύνεδροι ιατροί αναφέρθηκαν και σε θέματα όπως:
  • Διαχείριση του ιδιωτικού ιατρείου
  • Ιατρική ηθική και δεοντολογία
  • Αστική ευθύνη του ιατρού
  • Η τεχνική λήψης απόφασης στην κλινική πράξη
  • Ιατρικός φάκελος
  • Ασφαλιστική ιατρική
  • Ορθολογιστική συνταγογράφηση
  • 10 πιο συχνά λάθη στην καθημερινή κλινική πράξη
  • Κριτήρια παραπομπής 
* Αναστάσιος Γ. Γκιολής 
Ιατρός του Κ.Υ. Ξυλοκάστρου  - 
Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου 
Διδάκτωρ Πανεπιστιμίου Αθηνών

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα επικίνδυνο κόμμα

ÍÄ -  ÍÅÏ ÓÕÌÂÏËÏ ÍÄ- ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ
Με αφορμή τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζει ως «επικίνδυνο» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με έναν μόνο στόχο: την αποσταθεροποίηση της οικονομίας, τη διάλυση της κοινωνίας και την απαξίωση των θυσιών του ελληνικού λαού! Ο ελληνικός λαός οφείλει, πλέον, να γνωρίζει ότι στις 25 Μαΐου επιλέγει είτε σταθερότητα και ανάπτυξη, είτε ΣΥΡΙΖΑ!», αναφέρει η ανακοίνωση και στη συνέχεια σημειώνει πως «το τρίπτυχο των προγραμματικών θέσεων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ  συνοψίζεται στα ακόλουθα:
  1. Έξοδος από την Ευρωζώνη
  2. Αποχώρηση από το ΝΑΤΟ
  3. Ανεμπόδιστη είσοδος παράνομων μεταναστών στη χώρα.
Αναλύοντας αυτό το τρίπτυχο η Νέα Δημοκρατία, παραθέτει μία σειρά απόψεων που όπως υποστηρίζει έχουν στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν τα ακόλουθα:
  • όχι μόνον δεν πρόκειται να δεχτούν «καμία θυσία για το ευρώ, αλλά και ότι «είναι έτοιμοι να αναμετρηθούν με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι σε κάθε περίπτωση ότι ο ελληνικός λαός θα τους στηρίξει», διευκρινίζοντας ότι δεν θα «υποταχθούν σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι»
  • θα επιβάλουν Τραπεζικό σύστημα υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο, και παραδέχονται  ότι θα αυξήσουν τους  φορολογικούς συντελεστές  για τα υψηλά κέρδη (χωρίς να διευκρινίζουν  ποιο είναι το ύψος των υψηλών κερδών)
  • θα επιβάλουν «έντονα προοδευτική φορολογία εισοδήματος», «έλεγχο της κίνησης των κεφαλαίων», κατάργηση των «φορολογικών παραδείσων», αλλαγή της αναλογίας μεταξύ άμεσων και έμμεσων φόρων υπέρ των πρώτων,
  • θα αυξήσουν  τις δημόσιες επενδύσεις, κάνοντας  «γενναία μείωση των στρατιωτικών δαπανών» και αυξάνοντας τη «φορολόγηση στα  κέρδη των επιχειρήσεων, των μεγάλων περιουσιών και εισοδημάτων, της πολυτελούς κατανάλωσης» (χωρίς να διευκρινίζουν το ποσό που ορίζουν τη μεγάλη περιουσία και τα μεγάλα εισοδήματα)
  • θα «ακυρώσουν  όλες τις ιδιωτικοποιήσεις» (χωρίς να επισημαίνουν  πού θα βρουν τα χρήματα) και «θα αποκρούσουν  την απελευθέρωση των αγορών»…
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ευθέως ότι, εκτός από «γενναία μείωση των στρατιωτικών δαπανών», θα διεκδικήσει “Ευρώπη χωρίς ΝΑΤΟ και ευρωστρατό».
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ευθέως ότι θα καταργήσει τις πολιτικές αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης, τις συνθήκες Frontex, Σέγκεν, τους χώρους κράτησης μεταναστών, «υποστηρίζοντας πολιτικές ένταξης των μεταναστών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».
Η ανακοίνωση καταλήγει, υποστηρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα επικίνδυνο κόμμα. Ο ελληνικός λαός δεν θα του επιτρέψει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα».

Η Ειρηλένα Χατζηδάκη εκπρόσωπος του Κουμουτσάκου

Irilena-Hatzidaki
Μια εξαιρετική επιλογή έκανε ο Γιώργος Κουμουτσάκος για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του συνδυασμού “180 μοίρες-Η Αττική αλλάζει πρόσωπο”.
Ένα στέλεχος με αξιοπρεπή και μακρά παρουσία στη Νέα Δημοκρατία, η Ειρηλένα Χατζηδάκη, αναλαμβάνει να είναι το “πρόσωπο” της καμπάνιας του Γιώργου Κουμουτσάκου, στην τελική ευθεία της αναμέτρησης για τις δύσκολες εκλογές του Μαϊου.
Η Ειρηλένα Χατζηδάκη είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις νικηφόρες καμπάνιες της Νέας Δημοκρατίας σε βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, επί ηγεσίας Κώστα Καραμανλή, και συνέχισε και με τον Αντώνη Σαμαρά.
Διακρίνεται για την αποτελεσματική δουλειά της, και την υψηλή αισθητική των projects που κατά καιρούς ανέλαβε, με συνέπεια και αυταπάρνηση.

ysterografa.gr

Πέθανε ο Τίτο Βιλανόβα!

tito
Έφυγε από τη ζωή ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο.
Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και ήταν προγραμματισμένο να υποβληθεί σε νέα επέμβαση.
Η μάχη με την επάρατη νόσο αποδείχθηκε, ωστόσο, άνιση και στα 45 του χρόνια έφυγε από τη ζωή.
Το Νοέμβριο του 2011 ανιχνεύθηκε όγκος στην παρωτίδα, ενώ τον Δεκέμβρη του 2012 υπήρξε υποτροπή. Ο Τίτο Βιλανόβα αναχώρησε εσπευσμένα για τη Νέα Υόρκη για θεραπεία και επέστρεψε στους πάγκους στις 2 Απριλίου το 2013. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν καλή και στις 19 Ιουλίου αναγκάστηκε να παραιτηθεί…

ysterografa.gr

Φημολογία ότι βγήκε από το κώμα ο Σουμάχερ

sumi3
Ευχάριστα είναι τα νέα για τον Μίκαελ Σουμάχερ, καθώς όπως επιβεβαίωσε η εκπρόσωπός του, Ζαμπίνε Κεμ, στα διεθνή Μέσα, ο Γερμανός θρυλικός πιλότος βγήκε από το κώμα και αναγνώρισε τη γυναίκα του!
Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Ο Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας

ttt3
Με προκήρυξη στο indymedia ο Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στην τράπεζα της Ελλάδας.
«Η επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας αφιερώνεται στον Λάμπρο Φούντα», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα, ενώ τονίζεται ότι το χτύπημα ήρθε ως απάντηση για την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Κομισιόν: Στη σωστή τροχιά το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας

troika3
Το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας βρίσκεται σε σωστή τροχιά, όπως υπογραμμίζει η έκθεση αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στην έκθεση γίνεται λόγος ότι η ανάπτυξη το 2014 θα φτάσει το 0,6%, το 2015 θα φτάσει το 2,9% και στο 3,7% το 2016.
Γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ επισημαίνεται ότι βελτιώνονται οι χρηματοοικονομικές συνθήκες.
Για το χρέος σημειώνεται ότι θα φτάσει στο ανώτατο επίπεδο του 177% του ΑΕΠ την περίοδο 2013-14 ενώ αισθητή πτωτική πορεία αναμένεται από το 2015 καθώς η ανάπτυξη θα ενισχύεται και το πρωτογενές πλεόνασμα θα αυξάνεται.
Το 2020 αναμένεται να μειωθεί στα επίπεδα του 125% και περίπου στο 112% το 2022 υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει πλήρης εφαρμογή του προγράμματος.
Πάντως τονίζεται ότι ορισμένες πρωτοβουλίες στις αγορές που αφορούν τον τραπεζικό τομέα μπορούν να αποφέρουν καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Θα πρέπει να επισημάνουμε, πάντως, ότι η Επιτροπή προειδοποιεί ότι στο ενδεχόμενο ενός αρνητικού σεναρίου τότε το χρέος θα μειωθεί αρχικά αλλά στη συνέχεια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.
Στην έκθεση επισημαίνονται οι κίνδυνοι για την εφαρμογή του προγράμματος εξαιτίας των οργανωμένων συμφερόντων, αλλά και πιθανών καθυστερήσεων στη δημόσια διοίκηση και στην συλλογή εσόδων.
Ικανοποίηση εκφράζει η Κομισιόν και για την αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος όπως και στο σύστημα συλλογής των εσόδων επισημαίνοντας ότι οι προσπάθειες θα πρέπει να συνεχιστούν το 2014 όπως επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις στον τρόπο κατάρτισης του προϋπολογισμού. Μάλιστα, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι η διαμόρφωση του εθνικού προϋπολογισμού θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα το 2014.
Για τις ιδιωτικοποιήσεις επισημαίνεται ότι η διαδικασία συνεχίζεται αλλά με ορισμένες καθυστερήσεις.
Για το συνταξιοδοτικό η Κομισιόν υποστηρίζει ότι από το 2010 έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος αλλά παραμένουν σημαντικές προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν κυρίως σε ότι αφορά τον εξορθολογισμό του συστήματος.
Σε ότι αφορά τον χρηματοπιστωτικό τομέα, η Επιτροπή σημειώνει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξυγίανση και την πλήρη ανακεφαλοποίηση των ελληνικών τραπεζών ώστε να υπάρξει στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης.

ysterografa.gr

OMONOIA

https://scontent-a-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/10178091_1399761526967777_9033944254373123360_n.jpg

4η Τακτική Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ




Την Κυριακή 27 Απριλίου 2014 και ώρα 11.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η 4η Τακτική Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ στην Αθήνα, στα Κεντρικά Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (Συγγρού 340, Αίθουσα Εκδηλώσεων, επίπεδο 02).

Τα θέματα Ημερησίας Διατάξεως είναι:

·         Πολιτική Επικαιρότητα
·         Φοιτητικές και Σπουδαστικές Εκλογές
·         Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ευρωεκλογές


Από το Γραφείο Τύπου.