Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Συζήτηση την Κυριακή στο Δερβένι γιά τις Δημοτικές εκλογές

Η γενική αδιαφορία  που έχει επιδείξει   η απερχόμενη δημοτική  αρχή Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης για την Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης , την οποία έχει οδηγήσει΄στην αφάνεια και στο μαρασμό , είναι το αντικείμενο συζήτησης που θα γίνει την Κυριακή στο Δερβένι .

Συγκεκριμένα η Επιτροπή πρωτοβουλίας κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 π.μ. διοργανώνει συζήτηση για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2014 με θέμα " Κάτω από τις νέες συνθήκες και προσκλήσεις", στο Δημοτικό Περίπτερο Δερβενίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΩΡΑ 11: 00 π.μ.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΪΟΥ 2014
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Το αυριανό πρόγραμμα

Την Κυριακή, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Πανθρακικό και ο Ατρόμητος θα φιλοξενήσει την Ξάνθη. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Εργοτέλη, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα γίνουν οι αγώνες Πλατανιάς - Αρης και ΠΑΣ Γιάννινα - Βέροια, ενώ η αυλαία θα πέσει την Δευτέρα με το ματς Καλλονή - Παναιτωλικός.

Το πρόγραμμα (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA), έχει ως εξής:


Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 3-1
Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος 1-2
ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-4

Παναθηναϊκός - Εργοτέλης 23/2 (15:00)
Ατρόμητος - Ξάνθη 23/2 (17:15)
Πλατανιάς - Αρης 23/2 (17:15)
ΠΑΣ Γιάννινα - Βέροια 23/2 (17:15)
ΠΑΟΚ - Πανθρακικός 23/2 (19:30)
Καλλονή - Παναιτωλικός 24/2 (19:30)

«Ερυθρόλευκο» πάρτι με Σέποβιτς στο Ηρακλειο


Ο Ολυμπιακός πέρασε εντυπωσιακά από το Ηράκλειο, νίκησε 4-0 τον ΟΦΗ, ωστόσο η «ερυθρόλευκη» χαρά για το χατ-τρικ του Σέποβιτς μετριάστηκε από το πλήγμα του τραυματισμού του Σαβιόλα.

Ο ενθουσιασμός του ΟΦΗ στην αρχή του αγώνα δεν κράτησε πολύ. Μετά το 10λεπτο, ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο, είχε συντριπτικά ποσοστά κατοχής, χωρίς να φορτσάρει και να ανεβάσει ρυθμό. Επέλεξε να επιτεθεί κυρίως από δεξιά με τον δραστήριο Κάμπελ, αλλά η μεγάλη ευκαιρία ήρθε από τον άξονα στο 28' με το χαμένο τετ-α-τετ του Σαβιόλα, δύο λεπτά πριν τον τραυματισμό του.
Ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να απειλήσει, καθώς επέλεξε να κλείσει τους χώρους, να περιμένει και να «ψάξει» την αντεπίθεση (είχε μόνο ένα άστοχο σουτ του Κουτσιανικούλη στο 34') και όλα έδειχναν ότι θα κρατούσε ανέπαφη την εστία του. Όμως, σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ήρθε το 1-0 από τον Μασάντο στο 39' και τρία λεπτά αργότερα το 2-0 από τον Σέποβιτς, που είχε αντικαταστήσει τον Σαβιόλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ουσιαστικά «τελείωσε» στο 52', με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Σέποβιτς μετά την ωραία ενέργεια του Χολέμπας. Ο ΟΦΗ, απογοητευμένος και σε κακή μέρα, δεν μπορούσε να αντιδράσει και ο Ολυμπιακός έκανε διαχείριση του αγώνα εν όψει Γιουνάιτεντ.
Ο Μίτσελ προφύλαξε τον Μανωλά στο 58' (είχε νιώσει ενόχληση στη γάμπα στο πρώτο ημίχρονο), ξεκούρασε και τον Φουστέρ στο 62' (στη θέση του ο Πελέ), την ώρα που οι αλλαγές του Σα Πίντο δεν βελτίωσαν την εικόνα των γηπεδούχων, οι οποίοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Κάλαϊτζιτς στο 78'. Τελικά το 0-3 δεν άλλαξε ως το τέλος από την πλευρά του ΟΦΗ, αλλά από αυτή του Ολυμπιακού, με το τρίτο προσωπικό γκολ του Σέποβιτς στο 88', ύστερα από λάθος του Φερνάντες.

ΟΦΗ: Φερνάντες, Στάθης, Μονιάκης, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μακρής, Ντουντού (57' Κάλαϊτζιτς), Σίσιτς (46' Περογαμβράκης), Κουτσιανικούλης (75' Μπανούσης), Ζε Εντουάρντο, Παπάζογλου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (58' Μπονγκ), Σάμαρης, Μασάντο, Ιμπαγάσα, Κάμπελ, Φουστέρ (62' Πελέ), Σαβιόλα (33' Σέποβιτς).

Το Ληξούρι... μετακινήθηκε από τον χάρτη - Τι συνέβη μετά τον δεύτερο σεισμό

kefalloniaseismos
Οσο και αν φαίνεται παράξενο, το Ληξούρι έχει μετατοπιστεί κατά 20 εκατοστά από τη Χερσόνησο της Παλικής, ως αποτέλεσμα (κυρίως) του δεύτερου μεγάλου σεισμού που έπληξε το νησί, αλλά και του πλήθους των μετασεισμών που προκλήθηκαν τις επόμενες ημέρες.

Οπως σημειώνουν και τα σημερινά Νέα, τα δεδομένα έρχονται από δορυφόρο, τα στοιχεία του οποίου επεξεργάζονται Ελληνες επιστήμονες. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον δορυφόρο-ραντάρ TerraSAR που περνά κάθε 11 ημέρες πάνω από την περιοχή της Γης, σε απόσταση 700 χιλιομέτρων.

Η συνεργασία των επιστημόνων του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Ισαάκ Παρχαρίδη και του ΟΑΣΠ είχε αποτέλεσμα: έστειλαν έγγραφο στο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, ζητώντας τη συνδρομή του εν λόγω δορυφόρου.

Τα ευρήματα ήταν άκρως αποκαλυπτικά καθώς φαίνεται καθαρά ότι η παραμόρφωση του εδάφους είναι μεγαλύτερη στο κέντρο της Χερσονήσου της Παλικής. Στο Αργοστόλι η εδαφική παραμόρφωση ήταν μικρότερη, αναφέρουν τα στοιχεία.

Να σημειωθεί ότι ο γερμανικός δορυφόρος θα λάβει δύο ακόμη εικόνες από την Κεφαλονιά μέχρι τα μέσα Μαρτίου, έτσι ώστε οι επιστήμονες να έχουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
ilialive.gr

Ο Λεβαδειακός «ξήλωσε» τα... αστέρια της Τρίπολης

Ο Λεβαδειακός «ξήλωσε» τα... αστέρια της Τρίπολης
Σημαντική νίκη με 3-1 πέτυχε στην έδρα του ο Λεβαδειακός επί του Αστέρα Τρίπολης για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Τα γκολ σημείωσαν οι Κονέ (7΄), Μάντζιος με πέναλτι (38΄) και Μιλοσάβλιεφ (82΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι από το 37΄ αγωνίζονταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κυριακόπουλου, μείωσε ο Ντε Μπλάσις (45΄).
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο ορεξάτοι στο παιχνίδι και, πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο, άνοιξαν το σκορ. Στο 7΄ ο Ορτέγκα σέντραρε απο δεξιά και ο Κονέ με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 16΄ ο Μπαντής εξουδετέρωσε με δυσκολία του σουτ του Μάντζιου, στο 23΄ ο Ορτέγκα γύρισε στον αμαρκάριστο Μιλοσάβλιεφ, ο οποίος όμως δεν βρήκε την μπάλα, στο 28΄ ο Κονέ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μπαντή, αλλά δεν κατάφερε να τον «νικήσει» και στο 38΄ έγινε το 2-0, όταν ο εξαιρετικός Ορτέγκα ανατράπηκε από τον Κυριακόπουλο, ο οποίος μάλιστα αποβλήθηκε, και ο Μάντζιος ευστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε.
Ωστόσο, παρά τη μέχρι τότε ανωτερότητα του Λεβαδειακού, αλλά και την αριθμητική υπεροχή του, ο Αστέρας κατάφερε ακριβώς στην εκπνοή του ημιχρόνου να μειώσει, όταν μετά από κόρνερ ο Ντε Μπλάσις πήρε την κεφαλιά και έκανε το 2-1. Και στο β΄ ημίχρονο οι Αρκάδες εμφανίστηκαν καλύτεροι και δημιούργησαν ευκαιρίες. Στο 55΄ ο Εντό βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και σούταρε, για να αποκρούσει ο Στρατηλάτης, και στο 59΄ η κεφαλιά του Μπαράλες πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ο Αστέρας συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως στο 82΄ ο Μιλοσάβλιεβ βρέθηκε απέναντι απο τον Μπαντή, έκανε το 3-1 και έδωσε τέλος στο ματς.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Κονέ, Πετράτσι, Βαρέλα (60΄ Μάρτινς), Μάντζιος (46΄ Καπό), Ορτέγκα, Μιλοσάβλιεβ (90΄ Μάγκας).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης):
Μπαντής, Κυριακόπουλος, Ζησόπουλος, Σέτι (74΄ Βάλντο), Τσαμπούρης, Εντό, Μουνάφο, Ουσέρο (25΄ Κουρμπέλης), Ντε Μπλάσις, Καράσκο (40΄ Κοντοές), Μπαράλες.

“Πάνθηρες” απέδρασαν απ΄την Ριζούπολη!

“Πάνθηρες” απέδρασαν απ΄την Ριζούπολη!
«Διπλό» με ανατροπή πανηγύρισε ο Πανιώνιος επί του Απόλλωνα μέσα στη Ριζούπολη
 Με τον Νίκο Αναστόπουλο να κάθεται για πρώτη φορά στον πάγκο του, ο Πανιώνιος πήρε νίκη σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας μέσα στη Ριζούπολη με 2-1 επί του Απόλλωνα, για την 26η αγωνισκτική της Σούπερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 16' με τον Άμπροουζ, όμως μέσα σε 8 λεπτά οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν την ανατροπή, μέ δύο γκολ του Λάζνικ, στο 31' και στο 38' με πέναλτι.
Ο Απόλλων εμφανίστηκε πιο δραστήριος στο ξεκίνημα και δίκαια προηγήθηκε στο 16', όταν σε άστοχη έξοδο του Ανέστη, ο Αμπροουζ με σουτ έκανε το 1-0. Και μέχρι το 30' ήταν πολύ καλύτερος. Ωστόσο στο 31' και σε μια αντεπίθεση, ο Λάζνικ βρέθηκε απέναντι στον Τζόρβα, πλάσαρε υποδειγματικά και ισοφάρισε.
Το γκολ αυτό άλλαξε όλη την εικόνα του αγώνα, καθώς ο Πανιώνιος όχι μόνο ισορρόπησε το ματς, αλλά έφτασε και στην ανατροπή όταν στο 38' ο Ντούνης βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Κανακούδη, ο Αμπάρκιολης υπέδειξε πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Λάζνικ. Το 45λεπτο έκλεισε με ευκαιρία του Απόλλωνα σε σουτ του Αμπροουζ στο δοκάρι (44΄).
Το β' ημίχρονο ήταν αμφίρροπο. Παρ' όλο που για αρκετή ώρα δεν έγιναν οι μεγάλες φάσεις, ωστόσο παίχθηκε πάνω-κάτω η μπάλα. Στο τελευταίο 15λεπτο ο Απόλλωνας άρχισε να ασκεί μεγάλη πίεση για να φτάσει στην ισοφάριση, όμως τις φορές που οι παίκτες του βρέθηκαν σε θέση βολής, σταμάτησαν πάνω στον Ανέστη, με κορυφαία στιγμή αυτή στο 80', όταν ο τεματοφύλακας του Πανιωνίου απέκρουσε με δυσκολία την κεφαλιά του Πετρόπουλου. Ετσι το 1-2 παρέμεινε ως το τέλος και ο Πανιώνιος πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Αργυρόπουλος (42' Φαρινόλα), Δεληζήσης, Αλβάρεζ, Κανακούδης (46' Τσιλιγκίρης), Παντελιάδης, Τσοκάνης, Μίνγκας, Αμπροουζ (75' Σόντερμπεργκ), Πετρόπουλος, Ντάλμπεργκ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κούρος, Ντούνης (93' Πάνος), Λαμπρόπουλος, Γιάννου, Κολοβός, Παντίδος, Μητρόπουλος, Λάζνικ (85' Ζαχαράκης).

Η πρώτη φωτογραφία της Τιμοσένκο μετά την αποφυλάκισή της (photo)

BhF8xQzCYAAT6UZ
Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέφεραν την παραπάνω φωτογραφία, ως πρώτη της Γιούλια Τιμοσένκο μετά την αποφυλάκισή της.
Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας αφέθηκε ελεύθερη από το νοσοκομείο στο οποίο κρατείται, και έφυγε με ένα μαύρο τζιπ, στο οποίο μεταφέρθηκε με φορείο.
Στις πρώτες δηλώσεις της υποστήριξε ότι “έπεσε η δικτατορία” στην Ουκρανία, και ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια για την Προεδρία της Ουκρανίας στις πρόωρες προεδρικές εκλογές της 25ης Μαϊου.

Ο ΑΟ Λουτρακίου πέρασε με 0 - 2 από το Πετρί και ξέφυγε με +4 του Πανεμεατικού που εμεινε στο 1 - 1 στο Λουτράκι με τον Ολυμπιακό

Μεγάλη νίκη με σκορ 0 - 2 στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας σημείωσε ο πρωτοπόρος ΑΟ Λουτρακίου επί της Θύελλας Πετρίου και εκμεταυλευόμενος της ισοπαλίας 1 - 1 του Παννεμεατικού στο Θώδειο κόντρα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου του ξέφυγαν στους +4 βαθμούς. . Στο Ξυλόκαστρο και στο τοπικό ντέρμπι νικητής με 0 - 1 αναδείχθηκε ο Ηρακλής επί του τυπικά γηπεδούχου Πανκαμαριακού, ενώ στο "Κώστας Βυζάς" Δερβενίου η Ελλάδα Βέλου νίκησε 0 - 3 τον Αστέρα που για μία ακόμα φορά δεν βρήκε τον βηματισμό του. Στο Σολομό ο ΑΟ Σπαθοβουνίου εμεινε στο 1 - 1 με τον Πέλοπα Κιάτου, ενώ στο Κιάτο η Αναγέννηση έχασε με 2 - 3 από τον Κύψελο Κορίνθου. Στο Σοφικό ο Πανσολυγειακόέχασε με 1 - 3 από  τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, ενώ οι Άγιοι Θεόδωροι κερδίσανν στα "χαρτιά" το τρίποντο απο τον Σαρωνικό Γαλατακίου που δεν μετέχει στο πρωτάθλημα.

22η αγωνιστική
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ                   2 - 3
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ           0 - 3
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ -ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ             0 - 2
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ.      1 - 3
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ -ΗΡΑΚΛΗΣ  ΞΥΛΟΚ.      0 - 1
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ       1 - 1
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ -ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ   1 - 1
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ    3 - 0

Η βαθμολογία
(Σε 22 αγώνες)


ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
51
-9
57
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
49
-13
53
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
48
-30
45
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
38
-18
43
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
41
-23
37
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
40
-24
37
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
27
-23
35
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
37
-26
34
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
28
-28
34
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
35
-37
34
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
32
-35
28
ΝΕΟΣ ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
26
-38
26
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
25
-48
20
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
28
-50
14
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
22
-59
 7
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
 0
-66
-2

15 χρήσεις του λεμονιού… που δεν γνωρίζατε!

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, εσύ φτιάξε λεμονάδα… και χρησιμοποιήστε το χυμό ως ένα φυσικό καθαριστικό που κάνει θαύματα στην κουζίνα, και όχι μόνο. Ο φρεσκοστυμμένος χυμός του μπορεί να αποτελεί «βάλσαμο» στις σαλάτες, αλλά πέρα από τη μαγειρική είναι ικανός να χρησιμοποιηθεί σε «δουλειές» του σπιτιού χάρη στο pH, το κιτρικό οξύ και τις βιταμίνες του. Παρακάτω θα βρείτε 15 εντυπωσιακές χρήσεις του λεμονιού που ίσως δεν σας έχουν περάσει από το μυαλό…

- Κάντε λευκά τα ρούχα σας με τρείς κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Μπορείτε, είτε να μουλιάσετε τα ρούχα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μερικές φέτες λεμόνι, είτε να ρίξετε μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού στον κάδο του πλυντηρίου.

- Μετατρέψτε το μαρούλι… σε τραγανό και φρέσκο! Σε περίπτωση που το μαρούλι έχει μαλακώσει πολύ στο ψυγείο, στύψτε μισό λεμόνι μέσα σε ένα μπολ με νερό και βάλτε το μέσα. Στη συνέχεια, αφήστε το στο ψυγείο για μια ώρα και θα δείτε ότι τα φύλλα του μαρουλιού θα ξαναγίνουν τραγανά.

- Δώστε τέλος στην κακή αναπνοή με το χυμό λεμονιού. Εάν κάνετε γαργάρες με χυμό λεμονιού θα απαλλαγείτε από την κακοσμία του στόματος. Εναλλακτικά, ρίξτε λίγο λεμόνι σε ένα ζεστό ποτήρι νερό και πιείτε το, ώστε να γεμίσετε με βιταμίνη C και να ενδυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας.

- Αποστειρώστε το φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι νερό με ¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού για 5 λεπτά. Βάλτε το φλιτζάνι μέσα στο φούρνο και ζεστάνετε το υγρό. Ο ατμός θα μαλακώσει τα λίπη και τα υπολείμματα φαγητού, ώστε να τα καθαρίσετε με ευκολία.

- Βγάλτε το μελάνι από τα ρούχα σας. Εάν έχει πέσει μελάνι στη μπλούζα σας, ρίξτε πάνω του λίγο χυμό λεμονιού, όσο βέβαια είναι ακόμα υγρό. Στη συνέχεια, βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο με απορρυπαντικό.

- Τρίψτε μισό λεμόνι για καθαρό πρόσωπο, χωρίς σπυράκια. Λίγο πριν το βραδινό ύπνο, ακουμπήστε ένα κομμένο λεμόνι πάνω στα σπυράκια και ξεπλυθείτε το πρωί με κρύο νερό.

- Σταματήστε το μαύρισμα των πατατών και των κουνουπιδιών. Αφού βράσετε τις πατάτες, ρίξτε μέσα στο βραστό νερό μια κουταλιά από χυμό λεμόνι και θα δείτε ότι δεν θα σας μαυρίσουν… ακόμα και εάν περιμένετε για δυο-τρεις ώρες!

- Δώστε λάμψη στα βαμμένα μαλλιά σας με χυμό λεμονιού. Απλά ανακατέψτε λίγο χυμό με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο.

-Καθαρίστε το μαύρο χρώμα από τα μπρούτζινα ή χάλκινα αντικείμενα. Ανακατέψτε λίγο λεμόνι με αλάτι ή μαγειρική σόδα και στη συνέχεια, τοποθετήστε το μείγμα πάνω στη μαυρισμένη επιφάνεια. Αφού το αφήσετε για πέντε λεπτά, ξεπλύνετε με καθαρό νερό και σκουπίστε το με ένα πανί.

- Γυαλίστε τα παπούτσια σας. Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας λάδι με 2 κουτ. χυμό λεμονιού και γυαλίστε τα παπούτσια σας.

- Καθαρίστε 100% τα λαχανικά και τα φρούτα από ζωύφια και χώματα. Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας ξύδι, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και 1 φλιτζάνι νερό για να δημιουργήσετε ένα ανέξοδο «καθαριστικό» για τα λαχανικά και τα φρούτα σας.

- Απολυμάνετε την επιφάνεια κοπής στην κουζίνα. Ακόμα και ένα έχετε τοποθετήσει πάνω στην επιφάνεια κοπής ψάρια ή κρέας, έχετε τη δυνατότητα να την απολυμάνετε με χυμό λεμονιού. Έτσι, μπορείτε να διώξετε και την έντονη μυρωδιά μετά το κόψιμο σκόρδου ή κρεμμυδιού.

- Αντιμετωπίστε τα κίτρινα νύχια. Αφήστε τα δάχτυλα σας μέσα σε ένα μικρό μπολ με νερό και χυμό μισού λεμονιού. Το αποτέλεσμα θα είναι να αποκτήσετε λευκά «φωτεινά» νύχια.

- Γεμίστε με θετική διάθεση. Η μυρωδιά ενός λεμονιού αποτελεί ένα φυσικό αντι - καταθλιπτικό. Προσπαθήστε να διατηρήσετε ένα φρέσκο λεμόνι στο γραφείο σας ή ακόμα καλύτερα πιείτε μια λεμονάδα.

- Απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά των σκουπιδιών. Ρίξτε υπολείμματα ή φλούδες λεμονιού μέσα στη σακούλα σκουπιδιών και μετά από λίγα λεπτά δεν θα μυρίζει δυσάρεστα το σπίτι σας. Εναλλακτικά, τοποθετήστε τις (μέχρι να μαυρίσουν) στο ντουλάπι του κάδου…
flowmagazine.gr

Φίλοι και συγγενείς είπαν το τελευταίο αντίο στον Σάκη Μπουλά


Το τελευταίο αντίο είπαν το πρωί του Σαββάτου στον καλλιτέχνη Σάκη Μπουλά, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 60 ετών.

Στο κοιμητήριο των Μελισσίων συγκεντρώθηκαν λίγο πριν τις 11:00 οι κοντινοί φίλοι - κυρίως καλλιτέχνες - και συγγενείς του Σάκη Μπουλά, αφού η επιθυμία της οικογένειας ήταν να γίνει η κηδεία σε στενό κύκλο. Ωστόσο υπήρξε και πλήθος απλού κόσμου που βρέθηκε στο κοιμητήριο.
Σε βαρύ κλίμα αλλά έχοντας οι παρόντες πάντα στο μυαλό τους τον τρόπο που αντιμετώπιζε ο Σάκης τα πράγματα, πραγματοποιήθηκε η κηδεία του. Στο κοιμητήριο μεταξύ άλλων βρέθηκαν ο αδερφικός του φίλος Γιάννης Ζουγανέλης, η Ελένη Ράντου, o Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Αντώνης Ρέμος, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Πέτρος Φιλιππίδης, o Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.  Συντετριμμένη ήταν και η σύντροφός του μέχρι την τελευταία του στιγμή, Αλεξάνδρα Ούστα.

newsit.gr

Καταβολή εφάπαξ σε 20.521 δημοσίους υπαλλήλους


dimosioi1 
Από τον Μάρτιο αρχίζουν οι πληρωμές των εφάπαξ σε 20.521 δημοσίους υπαλλήλους, που βρίσκονται στη λίστα αναμονής από τα τέλη του 2011.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2015 και αφορούν σε συνταξιοδοτηθέντες υπαλλήλους που προστατεύονται από τις περικοπές που ισχύουν από 1/1/2014.
Τα ποσά δηλαδή που θα λάβουν οι 20.521 συνταξιοδοτηθέντες υπάλληλοι δεν θα υπολογιστούν με βάση τον νέο τύπο, αλλά με τον παλιό τρόπο.
Πάντως σε αυτή την πρώτη φάση θα πάρουν το εφάπαξ λιγότεροι από όσοι αρχικά υπολογιστεί. Για τους υπόλοιπους 4.951 δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση.

Ήττα – σοκ της ΑΕΚ από τη Θύελλα Ραφήνας!

RAFINA_600_353
Ηττα-σοκ για την ΑΕΚ, που έχασε 1-0 από την Θύελλα Ραφήνας στο Μενίδι στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League 2.
 Μετά τις συνεχόμενες 8άρες η ΑΕΚ έμεινε... άσφαιρη στο Μενίδι και όχι μόνο δεν νίκησε, αλλά ηττήθηκε κιόλας, δεχόμενη γκολ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Μητρόπουλο, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή για την ομάδα της Ραφήνας στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης!

Σε κακή μέρα η Ενωση δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, απογοητεύοντας τους φιλάθλους της που γέμισαν τις εξέδρες, αλλά και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, που αποχώρησε στο 80ό λεπτό από το γήπεδο. Τρέλανε... κόσμο η γιατρός του αγώνα, που... αποθεώθηκε από τους φιλάθλους!
Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την ΑΕΚ απέναντι στην Θύελλα Ραφήνας σε διάταξη 4-1-4-1. Ο Βούρας ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Τσουκαλάς, αριστερό ο Πεταυράκης, στόπερ ο Ρόβας με τον Σταθάκη, αμυντικό χαφ ο Κορδέρο, μπροστά του ο Ανάκογλου, εξτρέμ ο Γροντής με τον Πλατέλλα και μπροστά ο Μπρέσεβιτς, έχοντας πίσω του τον Ντακόλ.

Η Ενωση είχε την υπεροχή και μπήκε από το ξεκίνημα δυνατά στην αναμέτρηση, όμως αυτή η υπεροχή δεν καρποφόρησε σε κάποιο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, παρά τις ευκαιρίες που είχε η ομάδα του Δέλλα, με τους Μπρέσεβιτς (17', 19'), Πλατέλλα (20'), Σταθάκη (30') και Κορδέρο (36'), αφού ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Κατσούλης, ήταν σε καλή κατάσταση και αποσόβησε όσες φορές χρειάστηκε τον κίνδυνο.

Απ' την άλλη, οι κιτρινόμαυροι άρχιζαν να εκνευρίζονται και από τα σκληρά μαρκαρίσματα της ομάδας της Ραφήνας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν 2-3 διακοπές στο ματς και μικροεντάσεις ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων.

Λίγο μετά την έναρξη του β' μέρους, ο Δέλλας προχώρησε σε διπλή αλλαγή, βγάζοντας τον Πεταυράκη και τον Γροντή και βάζοντας μέσα τον Γεωργέα και τον Ράμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Τσουκαλάς να περάσει αριστερό μπακ και ο Γεωργέας δεξί.

Η ΑΕΚ πίεζε μεν, δίχως, ωστόσο να απειλή ιδιαίτερα την εστία της Θύελλας, αφού οι αμυντικοί της Ραφήνας είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους μην αφήνοντας περιθώρια στους κιτρινόμαυρους, που πέρα από ένα σουτ του Ανάκογλου στο 67', το οποίο πέρασε άουτ δεν είχαν να επιδείξουν κάτι καλύτερο.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης που παρακολούθησε το ματς από μπουθ μαζί με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, αποχώρησε από το γήπεδο περίπου στο 80ό λεπτό, όντας απογοητευμένος από την εικόνα της Ενωσης.

Καλύτερη στιγμή στην αναμέτρηση για την ΑΕΚ στο 89ο λεπτό, όταν ο Μπρέσεβιτς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κατσούλη, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ!

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα τελείωνε 0-0, ήρθε το... σοκ για την ΑΕΚ! Η Θύελλα είχε κερδίσει κόρνερ, που εκτελέστηκε, η άμυνα της Ενωσης "κοιμήθηκε" και ο Μητρόπουλος που είχε μπει νωρίτερα στο ματς με κοντινό σουτ έκανε το 1-0!
ΑΕΚ: Βούρας, Τσουκαλάς, Πεταυράκης (52’ Γεωργέας), Ρόβας, Σταθάκης, Κορδέρο, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Ντακόλ, Γροντής (52’ Ράμα), Μπρέσεβιτς.
Θύελλα Ραφήνας: Κατσούλης, Ματζόρος, Καμπάσης, Σερέτης, Τασόπουλος, Ντούνης, Χαρακτίδης, Ανδράλας (85’ Πασάς), Γεραγωτέλης (89’ Μητρόπουλος), Κατσούγκρης, Ραμπαβήλας (67’ Δημοσπύρος).

 
 

Διάγγελμα Γιανούκοβιτς: “Πραξικόπημα. Δεν παραιτούμαι”. Σε de facto διχοτόμηση οδηγείται η Ουκρανία. Ουδετερότητα δηλώνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις (Live εικόνα)

BhFW3rQCMAACLCd-599x330

BhFW3rQCMAACLCd-599x330
Την παραίτησή του υπέβαλε το πρωί του Σαββάτου ακόμη ένας σύμμαχος του Προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς, ο Πρόεδρος της ουκρανικής Βουλής Βολοντίμιρ Ρίμπακ.
- Την ίδια ώρα, στα χέρια της αντιπολίτευσης έχει πέσει το Προεδρικό Μέγαρο στο Κίεβο, που παρέμεινε αφύλαχτο μετά την αποχώρηση του Βίκτορ Γιανούκοβιτς.
- Οι ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο, ώστε να εξωθηθεί σε παραίτηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς, και να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές στις 25 Μαϊου.
- Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο Βίκτορ Γιανούκοβιτς παραμένει στην Ουκρανία, αλλά σε κάποιο άλλο σημείο, εκτός Κιέβου.
- Ο Πίτερ Ποροσένκο και ο Ολεκσάντρ Τιχίνοφ έθεσαν υποψηφιότητα για το αξίωμα του Προέδρου της ουκρανικής Βουλής, με τον πρώτο να αποσύρεται υπέρ του δεύτερου, ο οποίος είναι στενός πολιτικός σύμμαχος της Γιούλια Τιμοσένκο.
- Στην πόλη Χάρκοβο, όπου φέρεται να έχει μεταβεί ο Βίκτορ Γιανούκοβιτς, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση χιλιάδων υποστηρικτών του.
- Η ουκρανική Βουλή εξέλεξε τον Αρσέν Αβάκοφ, προερχόμενο από την αντιπολίτευση, νέο Υπουργό Εσωτερικών.
- Το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε την απόφαση για την αποφυλάκιση της Γιούλια Τιμοσένκο, με τις σχετικές διαδικασίες να επιταχύνονται.
- Οι ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας ξεσηκώθηκαν κατά της αντιπολίτευσης του Κιέβου, και ψηφίζουν την… προσάρτηση στη Ρωσία. Κήρυξαν αυτοδιοίκητο, με “πρωτεύουσα” το Χάρκοβο.
- Το μεσημέρι, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της, η Γιούλια Τιμοσένκο απελευθερώθηκε.
- Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι εγγυάται τη “βελούδινη” μεταβίβαση της εξουσίας στην αντιπολίτευση.
- Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, η εκπρόσωπος του Βίκτορ Γιανούκοβιτς διαψεύδει ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας σχεδιάζει να υποβάλλει την παραίτησή του.
- Η Stratfor προβλέπει μέσω ανάλυσής της, την οποία ανέβασε στο Twitter, ότι η Ουκρανία οδηγείται σε διχοτόμηση, με τις ανατολικές επαρχίες να επιλέγουν την προσάρτηση στη Ρωσία.
- Από το Χάρκοβο, ο Βίκτορ Γιανούκοβιτς εκφώνησε διάγγελμα, σημειώνοντας τα εξής: “Πυροβόλησαν το αυτοκίνητό μου, αλλά δεν παραιτούμαι. Θα παραμείνω στην Ουκρανία. Δεν παραιτούμαι. Προσπαθώ να προστατεύσω τους πολίτες από συμμορίες κακοποιών. Η σημερινή Βουλή παίρνει παράνομες αποφάσεις, και αποτελεί ντροπή για τη χώρα. Βρίσκεται σε εξέλιξη πραξικόπημα. Η κατάσταση θυμίζει την άνοδο του Ναζισμού. Δεν πρόκειται για αντιπολιτευόμενες δυνάμεις, αλλά για φασίστες. Κάποια στελέχη του κόμματός μου απειλήθηκαν, και υποχρεώθηκαν να στηρίξουν την αντιπολίτευση”.
- Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς αποφάσισε να ξεκινήσει περιοδεία στις ανατολικές και νότιες επαρχίες της χώρας, ώστε να ηγηθεί ουσιαστικά του κινήματος διαμελισμού και προσάρτησης στη Ρωσία.
- Με ανακοίνωσή τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δηλώνουν ότι θα τηρήσουν ουδετερότητα, και δεν θα παρέμβουν στην πολιτική αντιπαράθεση.
Παρακολουθήστε εδώ live εικόνα από την πλατεία Ανεξαρτησίας 

ysterografa.gr

Τιτανομαχία Απέσσα Χαλκίου - Δάφνης Πουλίτσας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWU_l3IsXNOnAIUXh0Ke-dthwAowH300mOHKwy3Rf3ncO9B2djbBbGJSO1hNjVlDGlahxnRwjw8HoM7RU6XHSTU5QMpqDD0yW34-eDkDcYtWaAf0IunudUINhZv_7d7ajIWbrgn7RXgv5j/s1600/59625db612310396fe8256eac7f34376_L.jpg
Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής του 2ου ομίλου ανάμεσα στον Απέσσα και τη Δάφνη Πουλίτσας μαγνητίζει τα βλέμματα στο πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της Β' κατηγορίας Κορινθίας.
Η σπουδαία αναμέτρηση θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Κυριακής στο γήπεδο του Πετρίου. Στα άλλα ματς του ομίλου, τα Ταρσινά υποδέχονται τη Θύελλα Λεοντίου, ο Φωκάς φιλοξενεί τη Λυκοποριά, ενώ ο Παμφενεατικός δοκιμάζεται στον Ασπρόκαμπο. Ο ΠΑΟ Κουταλάς περιμένει τον Κεραυνό Μ. Βάλτου, ενώ το Σάββατο ο ΑΟ Λεχαίου κοντράρεται με τη Λαύκα.

2ος όμιλος 
Σάββατο (22/2)
15:00 ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΛΑΥΚΑ
Κυριακή (23/2)
ΦΩΚΑΣ - ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
ΤΑΡΣΙΝΑ ’97 - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.Β.
ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΣ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
 ΡΕΠΟ: ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
  
1ος όμιλος
Στο πρόγραμμα του 1ου ομίλου, η Δάφνη Εξαμιλίων θα πάρει στα χαρτιά το τρίποντο με τον Ολυμπιακό Κορίνθου, που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Στον Σολωμό, ο Αίας Αγιονορίου φιλοξενεί τον ΑΣ Λουτρακίου, ενώ η Περαχώρα έχει εκτός έδρας αποστολή στο Σοφικό.  Ο Άρης Κορίνθου υποδέχεται τον Μαψό και ο Αίας τον Άγιο Γεώργιο.
Το πρόγραμμα  της 20ης αγωνιστικής:

Κυριακή (23/2)
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.Β. - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝ. - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΑΟ ΡΟΜΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΜΑΨΟΣ
ΣΟΦΙΚΟ ’05 - ΠΕΡΑΧΩΡΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ. - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. 0-3 α.α.

Οι μάχες της Α2 Κορινθίας

Η αυλαία της 22ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας ανοίγει σήμερα Σάββατο με τη διεξαγωγή δύο αναμετρήσεων. Στον Συνοικισμό, η Κόρινθος '06 θέλει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στους Νέους Στιμάγκας, ενώ στην Αρχαία Κόρινθο, ο τοπικός Άρης φιλοξενεί τον Τενεάτη.
Στο πρόγραμμα της Κυριακής, στα Αθίκια, η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου, που τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού της έδρας της για 1 αγωνιστική, υποδέχεται τον Αετό Αγγελοκάστρου, σε ένα καθοριστικό ματς για την παραμονή.
Στα Εξαμίλια, διεξάγεται το τοπικό ντέρμπι Άσσος - Περιγιάλι, ενώ στην Ξυλοκέριζα, ο Εθνικός υποδέχεται τον Αετό Κρυονερίου. Στο Βέλο, ο πρωτοπόρος ΑΟΖ φιλοξενεί τον Ισθμιακό, ενώ το Διμηνιό δοκιμάζεται στο Σολωμό. Τέλος, επικίνδυνη εκτός έδρας αποστολή έχει στην Ευρωστίνη ο Ηρακλής Λεχαίου. Συνοπτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

Σάββατο (22/2, 15:00)
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06 - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. - ΤΕΝΕΑΤΗΣ
Κυριακή (23/2, 15:00)
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ. - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ.
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ.
ΣΟΛΩΜΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

"Ιερή Συμμαχία" ενόψει... μέλλοντος, από τους Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Δημητριάδος

Ierarxia
Ο χώρος της Εκκλησίας δεν στερήθηκε ποτέ το… παρασκήνιο. Ιεράρχες πρωταγωνιστές σε ζυμώσεις και κινήσεις για το παρόν και το μέλλον της Εκκλησίας της Ελλάδας, υπήρχαν, υπάρχουν και προφανώς θα συνεχίσουν να υπάρχουν.
Αξίζει ωστόσο να παρακολουθεί κανείς προσεκτικά τις ισορροπίες όπως διαμορφώνται σε στιγμές… άκαιρες, για να διαγνώσει εγκαίρως αυτά που έρχονται.
Στο παραπάνω πλαίσιο θα πρέπει να ειδωθεί η πρόσκληση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου προς τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, να μεταβεί ο δεύτερος στην Καλαμάτα, για να είναι ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα “Οικογένεια, η κατ’ οίκον Εκκλησία”.
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ίσως ο πλέον αναγνωρίσιμος Ιεράρχης, λόγω και της πολυετούς παρουσίας του στην τηλεόραση με την εκπομπή “Αρχονταρίκι”, υπήρξε πνευματικό τέκνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, τον οποίο άλλωστε και διαδέχτηκε στη Μητρόπολη στον Βόλο.
Στην εκλογή Αρχιεπισκόπου το 2008 διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επικράτηση του κ. Ιερωνύμου απέναντι στον Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιο, καθώς στον πρώτο γύρο ήταν υποψήφιος, με αποτέλεσμα να υπάρξει διάσπαση των “χριστοδουλικών” ψήφων, ενώ στον δεύτερο γύρο στάθηκε στο πλευρό του μέχρι τότε Μητροπολίτη Θηβών, ο οποίος και κέρδισε τελικά την αρχιεπισκοπική εκλογή.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος αναδείχτηκε επίσης από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, και μάλιστα ήταν εκ των πρωταγωνιστών της κόντας με το Φανάρι και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Και εκείνος ωστόσο έπαιξε ρόλο στην εκλογή Ιερωνύμου, ενώ στη συνέχεια αποκατέστησε τις σχέσεις του με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Αμφότεροι, καθώς μάλιστα προέρχονται από τη νεώτερη γενιά των Ιεραρχών, δείχνουν να έχουν φιλοδοξίες για το μέλλον, αναπτύσσουν έντονη εξωστρέφεια, και η στρατηγική συμπόρευσής τους έχει τη σημασία της για τις εξελίξεις στην Εκκλησία της Ελλάδας.

ysterografa.gr

Ο Καραμανλής σε ειδική αποστολή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

 
Η συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον υποψήφιο της ΝΔ για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Ιωαννίδη εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συνολικής στρατηγικής για τον έλεγχο των γαλάζιων αντάρτικων. Ο Απ. Τζιτζικώστας που διεκδικεί την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ θεωρείται ακραιφανής καραμανλικός και ο πρώην πρωθυπουργός, συναντώντας τον Γ. Ιωαννίδη, του έστειλε το μήνυμα ότι η ανυπακοή του τον έχει θέσει εκτός καραμανλικού συστήματος. Ανάλογη κίνηση αναμένεται να κάνει και με τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, τον άλλοτε εξ απορρήτων του με τον οποίο στην πορεία του χρόνου απομακρύνθηκαν, ακριβώς για να αποθαρρύνει τον Νικήτα Κακλαμάνη, με τον οποίο τελευταία βρίσκονταν πολύ κοντά.
Η Συγγρού προσβλέπει στη δραστηριότητα του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος έχει υψηλό κύρος και επιρροή στο εσωτερικό της ΝΔ, ενώ θέλει, όπως προκύπτει από το περιβάλλον του, να έχει την εικόνα

aftodioikisi.gr

Μητσοτάκης: Οι 15.000 απολύσεις δεν επιβάλλονται από την τρόικα – έτσι θα γίνει πιο λειτουργικο το κράτος

Οι 15.000 απολύσεις θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2014, επανέλαβε σε δηλώσεις του στην Καρδίτσα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Kυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι απολύσεις αυτές δεν επιβάλλονται από την τρόικα, αλλά έπρεπε να γίνουν ώστε να γίνει πιο λειτουργικό το κράτος.
Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «πέραν των 15.000 απολύσεων οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2014 δεν πρόκειται η ελληνική κυβέρνηση να συμφωνήσει σε κανέναν άλλο δεσμευτικό στόχο που αφορά σε απολύσεις για το 2015 ή μετά. Αυτή είναι η στάση μας και θα την επαναλάβω στην τρόικα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Καρδίτσας υπήρξε ένταση μεταξύ εργαζομένων και ΜΑΤ που είχαν στήσει οδοφράγματα, ώστε να μην πλησιάσουν τον κ. Μητσοτάκη.

aftodioikisi.gr

Μουρούτης στο Twitter: Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί το Internet... τεχνοφασισμό

Giorgos-Mouroutis
Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου Γιώργος Μουρούτης, έστειλε νέα… μηνύματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο των μέτρων της κυβέρνησης του Νικολά Μαδούρο στη Βενεζουέλα κατά του διαδικτύου.
“Η χώρα πρότυπο του κ. Τσίπρα, η Βενεζουέλα έκλεισε το Ίντερνετ για τους πολίτες της.
Αλλωστε και στην Ελλαδα τεχνοφασισμο το θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ”, έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Γιώργος Μουρούτης.

ysterografa.gr

Ο Δημοσθένης Δαββέτας υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία

Dimosthenis-Davvetas
Ένας άνθρωπος του Πολιτισμού θα δώσει τη μάχη για μια θέση στη νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως αυτή θα προκύψει από τις ευρωεκλογές του Μαϊου, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων στις Βρυξέλλες.
Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά επί θεμάτων πολιτισμού Δημοσθένης Δαββέτας, θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις επικείμενες ευρωεκλογές, διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών, στο πλαίσιο της μεγάλης θεσμικής αλλαγής που αποφάσισαν ο Πρωθυπουργός και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με την απευθείας εκλογή με σταυρό προτίμησης, αντί για τη λίστα που… ταλαιπώρησε επί πολλά χρόνια το πολιτικό σύστημα.
Ο Δημοσθένης Δαββέτας είναι ποιητής, συγγραφέας και ζωγράφος, με δημόσιες παρεμβάσεις εξωστρέφειας για θέματα Πολιτισμού, του συγκριτικού πλεονεκτήματος της Ελλάδας το οποίο αφέθηκε στην τύχη του από πολλές κυβερνήσεις στο παρελθόν. Είναι χαρακτηριστικό από το 2010 αρθρογραφεί τακτικά στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”.

ysterografa.gr

Superleague 26η αγωνιστική: Οι “μάχες” της Κρήτης

 

Λίγες μέρες πριν το μεγάλο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με αρκετές αλλαγές στην σύνθεση του, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα του ΟΦΗ με στόχο να διατηρήσει το αήττητο. Τελικός παραμονής στα Περιβόλια ανάμεσα στον Πλατανιά και τον Άρη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της Superleague:

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου


Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης 15:00

Απόλλων – Πανιώνιος 17:15

ΟΦΗ – Ολυμπιακός 19:30

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Παναθηναϊκός – Εργοτέλης 15:00

Ατρόμητος – Skoda Ξάνθη 17:15

ΠΑΣ Γιάννινα – Βέροια 17:15

Πλατανιάς – Άρης 17:15

ΠΑΟΚ – Πανθρακικός 19:30

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου


ΑΕΛ Καλλονής – Παναιτωλικός 19:30

Οι αγρότες πέταξαν πορτοκάλια έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη - ΒΙΝΤΕΟ

Οι αγρότες πέταξαν πορτοκάλια έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη - ΒΙΝΤΕΟ
 Μετά τη συγκέντρωση στα διόδια της Νεστάνης, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου προχώρησαν σε πορεία από τον κόμβο του Βασιλόπουλου μέχρι την Πλατεία Ανεξαρτησίας, όπου βρίσκεται το κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Μπροστά ήταν κάποια αγροτικά αυτοκίνητα γεμάτα με πορτοκάλια και πίσω ακολουθούσε κόσμος με πανό και φωνές.

Όπως διαβάζουμε στο kalimera-arkadia, μόλις έφτασαν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας, έριξαν πορτοκάλια στην πόρτα και άφησαν εκεί κλούβες γεμάτες με πορτοκάλια!

Κατόπιν, ανέβηκε πάνω η συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από αγρότες όλων των περιοχών.
Η συντονιστική κατέθεσε αιτήματα και ζήτησε έμπρακτη στήριξη, ξέροντας ότι η περιφέρεια δεν μπορεί μεν να αποφασίσει τουλάχιστον όμως μπορεί να πιέσει και όχι απλά να εκδώσει ένα ψήφισμα άνευ ουσίας.
 Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης έκανε τις καθιερωμένες διαπιστώσεις ότι πρέπει να στηριχτεί ο πρωτογενής τομέας και ότι ο αγροτικός κόσμος είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Είπε επίσης ότι δυστυχώς η κυβέρνηση παρά τις δεσμεύσεις δεν κάνει αυτά που έχει υποσχεθεί και ότι το θέμα θα το συζητήσουν στο περιφερειακό και θα εκδώσουν ψήφισμα συμπαράστασης.

Τελειώνοντας η σύσκεψη, κατεβαίνοντας κάτω οι αγρότες ενημέρωσαν με ντουντούκα τους υπόλοιπους οι οποίοι άρχισαν τα γιουχαΐσματα και είπαν ότι θα παραμείνουν στα μπλόκα και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους…