Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Οι υποψήφιοι των ΑΝΕΛ για δήμους και περιφέρειες – τα ονόματα που συζητούνται

Σε κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης  που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου την ερχόμενη εβδομάδα, θα αποφασιστεί η στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα διεκδικήσουν τους δήμους Αθηναίων και Πειραιώς με υποψηφιότητες βουλευτών του κόμματος, ενώ αναμένουν εξελίξεις στις περιφέρειες.
Συγκεκριμένα στο δήμο Αθηναίων θα υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του βουλευτή του κόμματος Βασίλη Καπερνάρου, ενώ στον Πειραιά θα υποστηριχθεί ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς.
Ήδη νωρίτερα ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  εφόσον «καταθέσει την την κομματική του ταυτότητα και παραμείνει συνεπής στις δηλώσεις του κατά των Μνημονίων και των μνημονιακών πολιτικών»
Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες περιμένουν απάντηση από τον Γιάννη Δημαρά για την περιφέρεια Αττικής, και εάν ο συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Ελληνες βουλευτής απαντήσει αρνητικά, τότε πιθανότατα θα στηριχθεί η υποψηφιότητα του Νίκου Νικολόπουλου.
Στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ με την γραμματεία Αυτοδιοίκησης θα συζητηθεί επίσης το ενδεχόμενο στήριξης της υποψηφιότητας του εκ Κοζάνης Θ. Καρυπίδη, για την Δυτική Μακεδονία, τον οποίο δεν θα στηρίξει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του κ.Καμμένου που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το θέμα θα διερευνηθεί, ενώ θα ληφθεί υπόψη και η εισήγηση της βουλευτού Κοζάνης Ραχήλ Μακρή, η οποία εκλέγεται στην Κοζάνη.
Αναφορικά με την περιφέρεια Ιονίου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναμένουν τις εισηγήσεις των συντονιστικών επιτροπών τους για την πιθανή στήριξη του προερχόμενου από την κεντροαριστερά Θόδωρου Γαλιατσάτου, ο οποίος ήταν και κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση υποψήφιος. Εάν τελικά δεν προταχθεί η υποψηφιότητα Γαλιατσάτου, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πιθανότατα θα υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του νυν αντιπεριφερειάρχη ιονίων Νήσων Χρήστου “Ανθης.
Στην περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηριχθεί η υποψηφιότητα του στελέχους του κόμματος Γιώργου Αναγνωστάκου, ενώ στο δήμο Λέσβου θα είναι υποψήφιος ο γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σπύρος Γαληνός.
Στην Στερεά Ελλάδα αναμένεται να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του Θανάση Γιαννόπουλου υπό τον όρο ότι θα καταθέσει την κομματική του ταυτότητα και θα τοποθετηθεί εναντίον του Μνημονίου.
Στην Κρήτη συζητείται η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή της ΝΔ Κώστα Γύπαρη, ενώ για το δήμο Θεσσαλονίκης, οι  θα ληφθούν υπόψη οι εισηγήσεις των τοπικών στελεχών και βουλευτών ανάλογα και με τις εξελίξεις στη ΝΔ.
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Ο Κλούνεϊ υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα

clooney
Τη συμπαράστασή του για την επιστροφή των ελληνικών μαρμάρων του Παρθενώνα εξέφρασε σε ερώτηση Ελληνίδας δημοσιογράφου ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζορτζ Κλούνεϊ στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε το μεσημέρι στο Βερολίνο, με αφορμή την προβολή, εκτός συναγωνισμού, της ταινίας «Μνημείων Άνδρες» («The Monuments Men»), που  σκηνοθέτησε και στην οποία πρωταγωνιστεί.
 «Είναι ένα δίκαιο αίτημα», είπε ο Κλούνεϊ που χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους. Στη συνέντευξη κυριάρχησε το χιούμορ με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη και τους άλλους συμπρωταγωνιστές του, σε μια στιγμή, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη χρήση της μουσικής, ν’ αρχίσουν να σφυρίζουν όλοι μαζί το μουσικό σκοπό.

«Εικασίες τα περί πρωτογενούς πλεονάσματος»

rader
«Δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστοι αριθμοί για το έλλειμμα και το ύψος του χρέους για το 2013», επισημαίνει ο επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ σχετικά με το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα και τονίζει ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου «όλα είναι καθαρές εικασίες». Αναφέρει μάλιστα ότι η υπηρεσία του «δεν υπολογίζει τους αριθμούς έτσι όπως θα το επιθυμούσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Σαμαράς, αλλά όπως το προβλέπουν οι νόμοι και τα πρότυπα».
Με τίτλο «Ωραίοι λογαριασμοί από την Αθήνα» και υπότιτλο «Ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας σχετικοποιεί την δήλωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι η χώρα πέτυχε το 2013 για πρώτη φορά και πάλι ένα πλεόνασμα στον προϋπολογισμό. Ανθεκτικοί αριθμοί θα υπάρχουν μόλις στο τέλος Μαρτίου, μέχρι τότε όλα είναι καθαρές εικασίες», η Sueddeutsche Zeitung δημοσιεύει συνέντευξη του επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ, ο οποίος θεωρεί τις δηλώσεις επιτυχίας της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με θετικούς αριθμούς του προϋπολογισμού του 2013 ως υποθετικές. «Δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστοι αριθμοί για το έλλειμμα και το ύψος του χρέους για το 2013», δηλώνει ο κ. Ραντερμάχερ, διευκρινίζοντας ότι τα στοιχεία ακόμη συγκεντρώνονται και αυτή η συγκέντρωση διαρκεί ως το τέλος Μαρτίου. «Μέχρι τότε, όλοι οι άλλοι αριθμοί οι οποίοι ανακοινώνονται είναι καθαρές εικασίες», τονίζει.

Τσίπρας: Η τρόικα δεν μπορεί να αλλάξει τις ζωές μας

Tsipras_EU
Τρία τέταρτα διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέττα, στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι.
Στο τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να κουβεντιάσω με τον Ενρίκο Λέττα, με τον Ιταλό Πρωθυπουργό και να τον ενημερώσω για τις βασικές θέσεις της υποψηφιότητάς μου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μπερναντέτ Σιράκ: Ο Σαρκοζί θα είναι υποψήφιος και θα κερδίσει το 2017

Nicolas-Sarkozy-Bernadet-Chirac
Twitter@EmOikonomidis
Η Γαλλία που αισθάνεται πλέον προφανή αποστροφή για τον Φρανσουά Ολάντ, ετοιμάζεται… ψυχολογικά για τη μεγάλη επιστροφή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, του πολιτικού που η ίδια επέλεξε να τιμωρήσει για την έπαρσή του πριν από περίπου δυο χρόνια.
Κάθε άλλο παρά μυστικό αποτελεί φυσικά η πρόθεση του Νικολά Σαρκοζί να είναι και πάλι υποψήφιος Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας στις προεδρικές εκλογές του 2017, με σχεδόν δεδομένη τη βεβαιότητα της επικράτησης απέναντι στον  βαθιά απαξιωμένο Φρανσουά Ολάντ, στην περίπτωση που οι Σοσιαλιστές δεν τολμήσουν να ξεφορτωθούν τον εν ενεργεία Πρόεδρο, και να στηριχτούν σε κάποια άλλη προσωπικότητα στην αναμέτρηση που έρχεται σε περίπου τρία χρόνια.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν με… σκανδαλιστική επιμονή ότι ο Νικολά Σαρκοζί είναι και πάλι ο δημοφιλέστερος Γάλλος πολιτικός, και φυσικά ο καταλληλότερος για την Προεδρία της Δημοκρατίας στα μάτια των συμπολιτών του, στο σύνολο του πολιτικού φάσματος. Στον δε χώρο της Κεντροδεξιάς μοιάζει να μην έχει αντίπαλο, καθώς δυνητικές υποψηφιότητες όπως του Φρανσουά Φιγιόν ή ακόμη και της Κριστίν Λαγκάρντ, στερούνται εκτοπίσματος, δυναμικής, και αποδοχής στην κοινωνία.
Πριν από περίπου έναν μήνα, η άλλοτε Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, σύζυγος του Ζακ Σιράκ, Μπερναντέτ, που ποτέ δεν έκρυψε την προτίμησή της στον Νικολά Σαρκοζί, ακόμη κι αν κάτι τέτοιο προκαλούσε… εγκεφαλικά εντός της οικογένειάς της, είχε αποκαλύψει ότι ο “Σαρκό” της εκμυστηρεύτηκε πως επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος για την Προεδρία.
Σήμερα, το επανέλαβε, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα. Σύμφωνα με τη Μπερναντέτ Σιράκ, ο Νικολά Σαρκοζί όχι μόνο θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας στην προεδρική αναμέτρηση του 2017, αλλά και θα επικρατήσει με χαρακτηριστική άνεση.
Η Μπερναντέτ Σιράκ πρόσθεσε ακόμη ότι ο Νικολά Σαρκοζί είναι ο καλύτερος υποψήφιος για το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, και, πιάνοντας το νήμα από τις πρόσφατες ερωτικές περιπέτειες του Φρανσουά Ολάντ, σχολίασε ότι η Κάρλα Μπρούνι είναι μια εξαιρετική Πρώτη Κυρία, που προσθέτει αντί να αφαιρεί.

ysterografa.gr

Ο Νικήτας αποκαλύπτει τον ρόλο του Καραμανλή

Nikitas-Kaklamanis
Ο… μύθος που περιβάλλει την παρουσία του Κώστα Καραμανλή στο πολιτικό σκηνικό και τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στις εξελίξεις, αποτελεί συχνά αντικείμενο ρεπορτάζ και αναλύσεων. Όπως και δημοσίων τοποθετήσεων.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η αποστροφή του Νικήτα Κακλαμάνη για τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τέως πρωθυπουργό, με συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”, όπου ο βουλευτής Α’ Αθηνών της κυβερνητικής παράταξης αποκαλύπτει συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
“Ο Κώστας Καραμανλής δεν συνηθίζει να δημοσιοποιεί τις απόψεις του μέσω κύκλων ή εκπροσώπων. Αυτό, πάντως, που μπορώ να σας πω, είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί εγγύηση ενότητας για την παράταξη, αλλά και τους δημοκρατικούς θεσμούς της πατρίδας μας. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε όλοι βέβαιοι”, σχολιάζει με νόημα ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Σύμφωνα με τον βουλευτή Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δήμαρχο Αθηναίων, πρόσφατα τα είπε με τον Αντώνη Σαμαρά για τις τρέχουσες εξελίξεις, αλλά και τις υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εκεί όπου ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει εκφράσει την επιθυμία του να διεκδικήσει και πάλι την πρωτεύουσα.
“Σας επιβεβαιώνω ότι, ναι, συναντήθηκα με τον πρόεδρο του κόμματός μου. Μετά από δική του πρόσκληση είχαμε μια πολύ καθαρή συζήτηση, το περιεχόμενο της οποίας αφορά εκείνον και εμένα. Συναποφασίσαμε ότι θα επαναλάβουμε τη συζήτηση στο άμεσο μέλλον. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί μια συνάντησή μου με τον Αντώνη Σαμαρά συνιστά είδηση. Υπενθυμίζω ότι γνωριζόμαστε από το 1977. Αυτό τα λέει όλα”, δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης για τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά.
ysterografa.gr

Πολύδωρας: Τον Καμμένο τον έλεγα… Αλ Γκορ

Vyron-Polydoras
Πηγή: www.enikos.gr
«Ας κάνει ο Σαμαράς αυτά που υποστηρίζω κι ας χάσω εγώ» είπε ο ιδρυτής του νέου κόμματος «Ένωση για την πατρίδα και τον λαό», Βύρων Πολύδωρας μιλώντας στον Άκη Παυλόπουλο και τον Μάνο Νιφλή στον Realfm .
«Ακολουθώ τον ορισμό του Θουκυδίδη “τον των κοινών μη μετέχοντα ουκ απράγμονα αλλά αχρείον νομίζω…» και μετέχω για την πατρίδα και τον λαό» είπε εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στη δημιουργία της «Ένωσης για την πατρίδα και τον λαό».
«Τα συνθήματα μου είναι αυτονόητα και είναι αποτυπωμένο στον τίτλο του νέου κόμματος» είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κι επισήμανε: «Εγώ λέω πράγματα που δεν έχουν ακουστεί ποτέ στις Βρυξέλλες και ρητορικά ερωτώ γιατί δεν ακούγονται οι ενστάσεις αυτές… “Θα τους πάω στο δικαστήριο για γενοκτονία”, ελέχθηκε ποτέ αυτό, θέλει θάρρος και γενναιότητα » και ομολόγησε ότι έχει μετανιώσει για όσα έχει ψηφίσει στη Βουλή.
Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο είπε ότι είναι αγαπημένο του παιδί: «Τον έλεγα με το ψευδώνυμό Αλ Γκορ» ενώ έκανε κάλεσμα προς όλα τα κόμματα να ενωθούν για τη σωτηρία της πατρίδας.

Ο Σαμαράς μονομαχεί και με την… παράσταση νίκης

Antonis-Samaras-Alexis-Tsipras
Δεν είναι η πρώτη φορά που μια δημοσκόπηση επιβεβαιώνει ότι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παραμένει το τελευταίο, συγκριτικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, και λειτουργεί ως ανάχωμα που φρενάρει το άνοιγμα της “ψαλίδας” υπέρ του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λόγω της φυσικής υπεροχής του απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, τόσο σε επίπεδο προσωπικής δημοφιλίας όσο και πρωθυπουργικής καταλληλότητας.
Καμία έκπληξη λοιπόν για το γεγονός ότι την παραπάνω πραγματικότητα επιβεβαιώνει και η δημοσκόπηση της εταιρείας “Metrisi”, τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύει σήμερα η εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”. Ενώ λοιπόν το, οριακό έστω, προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, δείχνει τάσεις παγίωσης τους τελευταίους μήνες, η υπεροχή του Αντώνη Σαμαρά διατηρεί αντίστοιχες αντοχές στον χρόνο.

Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορινθίας - Τοπική αυτοδιοίκηση και αριστερά

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορινθίας σάς καλεί στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Τοπική αυτοδιοίκηση και αριστερά», στην οποία θα συζητηθεί και το κάλεσμα των Τοπικών Επιτροπών Πελοποννήσου για τη συγκρότηση αριστερού, αντικαπιταλιστικού, αγωνιστικού σχήματος παρέμβασης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η εκδήλωση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου (Κολοκοτρώνη 54) αυτή την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στις 6:30 μμ και εισηγητής θα είναι ο Άγγελος Χάγιος, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με το συνδυασμό «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή».

Ντέρμπι για 'ανοδο στη Β Κορινθίας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgW3T_bn2F5xdVbJz0KxcSuK73SUybv2m9BtJKsL9O7lOiZJFsTWdDnwLbGeS7BdsY2Vm_MVHNla28DqqbB-ANy7jPrE3rEcyb0aPzXZmKrRR3jjDUAuK0ZAJyYbZs7QqvHTuvkyOhWjBg/s1600/SAM_1251.JPG
Με τους αγώνες της 18ης αγωνιστικής  συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο  το πρωτάθλημα των ομίλων της Β κατηγορίας Κορινθίας. Η αυλαία της αγωνιστικής άνοιξε στη Β2 σήμερα με τον αγώνα του ΑΟ Λεχαίου με τον Κεραυνό Βάλτου όπου οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 2 - 2.
Ενδιαφέρον οι αυριανοί αγώνες ντέρμπι στη Β1 κατηγορία ανάμεσα στις δύο πρωτοπόρες του ομίλου του Αίαντα Αγιονορίου και της Δάφνης Εξαμιλίων , καθώς και της Περαχώρας με τον Αστέρα Κορίνθου

Β2 Κατηγορία 
18η αγωνιστική 
8.2.14 
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ -ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ  2 - 2
9.2.14
ΦΩΚΑΣ -ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ-ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
ΤΑΡΣΙΝΑ 97 - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΠΕΣΣΑΣ -ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΡΕΠΟ ο ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

Β1 Κατηγορία
18η αγωνιστική
 ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΟ ΡΟΜΑ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡΥΣΗΣ
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ -ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΑΟ ΜΑΨΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ -ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ

<

Έχασαν στα γήπεδά τους, Κόρινθος ΄06 και Άρης Αρχα/ιας Κορίνθου

Με νίκες των φιλοξενουμένων  άνοιξε σήμερα Σάββατο η αυλαία της 20ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας Κορινθίας. Η Κόρινθος '06 έχασε 0 - 1 από τον Ισθμιακό στον Συνοικισμό, ενώ στην Αρχαία Κόρινθο  ο τοπικός Άρης ηττήθει  με το βαρύ 1 - 4 τον τυπικά φιλοξενούμενο Ηρακλή Λεχαίου, και τώρα βρίσκεται μέσα στην επικίνδυνη ζώνη .
Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή. Ο πρωτοπόρος ΑΟ Ζευγολατιού δοκιμάζεται στο Σολωμό, ενώ εκτός έδρας αποστολές έχουν η Θύελλα Κάτω Διμηνιού στο Κρυονέρι και ο Τενεάτης στο Λέχαιο, κόντρα στην ουραγό Στιμάγκα.
Ο Πανευρωστινιακός φιλοξενεί το Αγγελόκαστρο και στα Εξαμίλια, ο Ολυμπιακός Άσσου περιμένει την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου.
Μεγάλο ματς για την παραμονή διεξάγεται στην Ξυλοκέριζα, ανάμεσα στον Εθνικό και την Προοδευτική Περιγιαλίου. 

Η 20η αγωνιστική
Τ΄ αποτελέσματα του Σαββάτου
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06 - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                                           0 - 1
ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ    1 - 4
Κυριακή (9/2, 15:00)
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΣΟΛΩΜΟΣ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ.
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ

Ο ΑΟ Λουτρακίου κέρδισε και πάλι στο ντέρπι τον Ολυμπιακο Λουτρακίου

http://www.aoloutraki.gr/uploads/pics/olympiakosaol6.jpg
Ο ΑΟ Λουτρακίου αν και τυπικά φιλοξενούμενος πάλι νίκησε με 0 - 1, σε ένα ακόμη Λουτρακιωτικό ντέρμπι στο Θώδειο, τον τυπικά γηπεδούχο Ολυμπιακό Λουτρακίου, στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής της Α1 Κορινθίας.
Έτσι οι "οράνιε" πήραν τη νίκη και παραμείναν στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τον Παννεμεατικό  πήρε το τρίποντο στα χαρτιά επί του Σαρωνικού, καθώς η  ομάδα του Γαλατακίου έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος. 
Στο Πετρί η Θύελλα επικράτησε με 1 - 0 επί του Κύψελου, ενώ στο Κιάτο, ο Πέλοπας νίκησε με 3 - 2  τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου.
Στο Ξυλόκαστρο  ο Πανκαμαριακός νίκησε με 1 - 0 την Αναγέννηση Κιάτου, ενώ στο Σολωμό, το Σπαθοβούνι έχασε με 2 - 4 από τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου.
Τέλος ο Αστέρας Δερβενίου πήρε τον πρώτο του βαθμό για το 2014 καθώς απέσπασε ισοπαλία με σκορ 4 - 4 με τον Πανσολυγειακό, στο Σοφικό , ενώ με το ισόπαλο 1 - 1 τελείωσε ο αγώνας των Αγίων Θεοδώρων  με την την Ελλάδα Βέλου.  


Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής: 
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΚΥΨΕΛΟΣ  ΚΟΡΙΝΘΟΥ               1 - 0
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ               4 - 4
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ             1 - 0
ΑΟ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΩΝ - ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ              1 - 1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ            0 - 1
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ     3 - 2
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ         2 - 4
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ         0 - 3 α.α.

Η βαθμολογία
( Επί 20 αγώνες)


ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
47
- 8
51
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
47
-12
49
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
42
-24
42
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
35
-17
39
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
40
-21
34
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
34
-24
31
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
24
-25
31
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
31
-36
30
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
22
-22
29
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
29
-24
28
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
31
-32
28
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
26
-30
26
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
24
-46
19
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
22
-41
14
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
21
-53
 7
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
  0
-60
-2

Πανετοιμη η Κόρινθος για το ντέρμπι απέναντι στην Καλαμάτα στο Συνοικισμό

http://4.bp.blogspot.com/_z_xe3c8TYfc/TSoCSu8pRuI/AAAAAAAAAZg/peeDw4gjucw/s1600/%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%259D%25CE%2598%25CE%259F%25CE%25A3+16+06+.jpg
Η Κόρινθος επιστρέφει την Κυριακή (9/2) στο γήπεδο του Συνοικισμού για το μεγάλο ντέρμπι με την Καλάματα και φιλοδοξεί να πάρει τους τρεις βαθμούς.
Ο Θύμιος Γεωργούλης έχει εξαιρετική παράδοση ως προπονητής απέναντι στη Μαύρη Θύελλα και θέλει να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στην τεχνική ηγεσία της Μπάρτσα, ενώ δήλωσε "Είμαστε Κόρινθος και θα μιλήσουμε μες τον αγωνιστικό χώρο" Για το ντέρμπι δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Γκεοργκίεφ, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Κουλού, ο οποίος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού.
Στο πλευρό των ποδοσφαιριστών της Κορίνθου αναμένεται να βρεθεί και ο κόσμος της ομάδας, που ετοιμάζεται να δώσει βροντερό παρών στον Συνοικισμό, ενώ τη συμπαράσταση των οπαδών της θα έχει και η Καλαμάτα. Η Λέσχη Φίλων της Κορίνθου "Θύρα 3" εξέδωσε ανακοίνωση - κάλεσμα, για το αυριανό ντέρμπι που αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Η συμμετοχή μας είναι η δύναμη μας. Όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε τους παίκτες και τον προπονητή, στη μεγάλη αυτή προσπάθεια που κάνουν και στο τέλος, όλοι μαζί θα πανηγυρίσουμε την μεγάλη νίκη!
Σας περιμένουμε την Κυριακή όλους στο γήπεδο να βοηθήσουμε την ομάδα μας και όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε την μεγάλη μας νίκη". 

Το πρόγραμμα των αγώνων της 17ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου:
Κόρινθος-Καλαμάτα
Παναργειακός-Αρης Αιτωλικού
ΑΕ Ερμιονίδας-ΠΑΟ Βάρδας
Αχαϊκή-ΠΦΟ Πανόπουλου
ΑΕ Καραϊσκάκης-Εθνικός Σαγέικων
Δόξα Νέας Μανωλάδας-Ατρόμητος Αχαΐας
Μεσσηνιακός-Πανναυπλιακός
ΑΕ Μεσολογγίου-Παναρκαδικός

Τι αλλάζει στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Οι νέες προθεσμίες

Νέες προθεσμίες τόσο για τους συνδυασμούς όσο και για τις αποφάσεις για τα εκλογικά τμήματα και τους δικαστικούς αντιπροσώπους, θέτει η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που καθορίζει τις (νέες) ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.
Συγκεκριμένα:
1)      Η δήλωση κατάρτισης του συνδυασμού στον Άρειο Πάγο πρέπει να γίνεται 12 και όχι 13 ημέρες από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου (παράγραφος 4).
2)      Η κοινοποίηση από τον αντιπεριφερειάρχη στον Άρειο Πάγο της λίστας με τα εκλογικά τμήματα και τα καταστήματα ψηφοφορίας πρέπει να γίνεται εντός 10 ημερών από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και όχι 15, όπως ίσχυε έως σήμερα (παράγραφος 5).
3)      Οι κατάλογοι με τα ονόματα των δικαστικών αντιπροσώπων στον Άρειο Πάγο πρέπει να αποστέλλονται εντός 10 και όχι 15 ημερών από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Επιτέλους ξεμπλόκαρε η παράκαμψη του Δερβενίου

Είναι γνωστό το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Δερβένι λόγω των έργων που πραγματοποιούνται στην περιοχή (κατασκευή Σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων και ΠΑΘΕ). Λόγω των έργων αυτών, η κίνηση των οχημάτων έχει αυξηθεί τόσο που το κέντρο του Δερβενίου –ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες- είναι σχεδόν απροσπέλαστο, προξενώντας μεγάλη ταλαιπωρία στους πολίτες.
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής,  από τον Ιανουάριο του 2011 η Δημοτική αρχή κατέβαλε προσπάθειες για την διάνοιξη του παρακαμπτήριου δρόμου στο Δερβένι, από το Δημαρχείο έως τον κόμβο της Νέας Εθνικής οδού.
Το έργο αυτό είναι μεγάλης σημασίας για την κυκλοφοριακή αποφόρτιση στο κέντρο του Δερβενίου.
Στις συνεχείς επαφές του Δημοτικής αρχής Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε. τον Φεβρουάριο του 2012 «ανακάλυψαν» ότι η διάνοιξη δεν μπορούσε να γίνει, γιατί δεν το επέτρεπαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου της σιδηροδρομικής γραμμής που εγκρίθηκαν το 2004. (ΚΥΑ 123137/4-11-2004).
Για την λύση του προβλήματος, με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο  ζήτησε την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων, προκειμένου να ενταχθεί στο προς υλοποίηση έργο της σιδηροδρομικής γραμμής και η κατασκευή του παρακαμπτήριου δρόμου του Δερβενίου.
Με συνεχείς πιέσεις, η ΕΡΓΑ ΟΣΕ έκανε δεκτό το αίτημα  και αφού ετοίμασε φάκελο με την εισήγηση της τον έστειλε στην Ειδική Υπηρεσία περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ).
Μετά από πολλές παρεμβάσεις τόσο του Δημάρχου κ. Αντώνη Κλαδούχου, αλλά περισσότερο του Προέδρου της τοπικής Κοινότητας Δερβενίου  Χαρίλαου Β. Λαζανά , του Αντιδημάρχου Ευρωστνίης κ. Ανδρέα Καραβά και  του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νίκου Κεκερή με την ΕΥΠΕ κατάφεραν μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία να έχει αίσιο αποτέλεσμα.
Την 06.02.2014 έφθασε  η απόφαση για την Τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του έργου « Νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου – Πατρών από χιλ. θέση 47+600 έως χιλ. θέση 59+068 ( περιοχή Δερβενίου)» στην οποία αναφέρεται ότι «… εμπίπτει πλέον στο αντικείμενο του συνολικού έργου της κ.υ.α. με α.π. 123137/04.11.2004 η υλοποίηση του εν λόγω οδικού τμήματος» δηλαδή του τμήματος της οδού από το κέντρο του Δερβενίου μέχρι το νεκροταφείο του οικισμού.
 Με τις ενέργειες αυτές  εντάχθεικε στο προς υλοποίηση έργο της σιδηροδρομικής γραμμής και η διάνοιξη του παρακαμπτήριου δρόμου στο Δερβένι, από το Δημαρχείο έως τον κόμβο της Νέας Εθνικής Οδού.

Το Αιγάλεω θυμάται και τραγουδά τον μεγάλο Γιώργο Ζαμπέτα

Το Αιγάλεω θυμάται και τραγουδά τον μεγάλο Γιώργο Ζαμπέτα
 Μια ιστορία που δεν είναι ευρέως γνωστή καταδεικνύει τους στενούς δεσμούς ενός διάσημου πολίτη με την πόλη του. Ο Γιώργος Ζαμπέτας, τρανός πια στο μουσικό στερέωμα, βρέθηκε να μαζεύει τα υπάρχοντά του και να μετακομίζει από το Αιγάλεω. Για την ακρίβεια, η σύζυγός του είχε επιλέξει ένα διαμέρισμα, το άπαν της πολυτέλειας της δεκαετίας του ’60, σε μια πολύ καλή συνοικία, στο τέρμα Πατησίων, όπου θα μπορούσαν να ζήσουν πιο άνετα.

Δεν κάθισε ούτε μια μέρα όμως στο νέο του περιβάλλον. Γύρισε πίσω στη γειτονιά του, στην πόλη του, όπου ανδρώθηκε• στο σπίτι του, στα μπουζούκια του, στα κέντρα του, στις παρέες του, στους φίλους του από τον «Προμηθέα». Τα λαϊκά, τότε, στέκια του, με τους μεροκαματιάρηδες και τους εργάτες του Μπαρουτάδικου, τους πιο εύπορους θαμώνες των κέντρων διασκέδασης, τον περίμεναν.

«Θα πάρω σβάρνα μια βραδιά / όλες τις συνοικίες / δεν θέλω πολυτέλειες / και πολυκατοικίες» λένε οι στίχοι του στο τραγούδι «Πού ‘σαι Θανάση», ενδεικτικό της «περιπέτειάς» του σε μακρινές γειτονιές. Άλλωστε καταλήγει: «Εκεί θα βρω της νιότης μου / τα φίνα τα ωραία / τον Μάνθο, τον Θεμιστοκλή / και την παλιά παρέα...».

Μια πλατεία και μια στάση του ΟΑΣΑ, στην Ιερά οδό, κοντά στον νέο σταθμό Αγία Μαρίνα του μετρό, θυμίζει τώρα τον πιο γνωστό ίσως Αιγαλιώτη. Εκεί ήταν το σπίτι του. Στην πόλη μετακόμισε με τους γονείς του στην ηλικία των 15 ετών. Το ’50 είχε αρχίσει να λάμπει το άστρο του.

Ο δήμος της πόλης του, που έχει τιμήσεις δύο φορές εν ζωή τον Γιώργο Ζαμπέτα, αποφάσισε να τον τιμήσει το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου (19.30), σχεδόν ένα μήνα πριν συμπληρωθούν 22 χρόνια από τον θάνατό του. Στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» (Δημαρχείου & Κουντουριώτου) θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Γιώργος Ζαμπέτας – Βαθιά στη θάλασσα θα πέσω…» της κόρης του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Κατερίνας Ζαμπέτα.

Εν συνεχεία, η μουσική ομάδα του 4ου Λυκείου Αιγάλεω και η παιδική χορωδία του Εξωραϊστικού Συλλόγου Άνω Λιούμη θα παρουσιάσουν ένα μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια του μεγάλου λαϊκού μουσικού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 tovima.gr

Αίγιο: Με άδεια από τις φυλακές ο ένας από τους τρεις που συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών

Αίγιο: Με άδεια από τις φυλακές ο ένας από τους τρεις που συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών Τελικά "λαβράκι" φαίνεται πως έβγαλε η Δίωξη Ναρκωτικών  Πάτρας με την επιχείρηση που οργάνωσε και έγινε χθες, έπειτα από πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί της, στην περιοχή της Καλλιθέας Αιγίου.
Ο 44χρονος Έλληνας και οι δύο Αλβανοί ηλικίας 35 και 34 ετών, συνελήφθησαν χθες και σε βάρος τους καθώς και ενός ακόμα συνεργού τους που αναζητείται,
σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, για διάπραξη διακεκριμένων φθορών, αντίσταση και οπλοκατοχή.

Μετά από πλητορφορίες ότι οι κατείχαν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα τους και επιχείρησαν να τους ελέγξουν. Οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν αρχικά εμβολίζοντας το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και στη συνέχεια πεζοί.
Τελικά συνελήφθη ο 44χρονος και οι δύο αλλοδαποί, ενώ ένας συνεργός τους κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.

Στο αυτοκίνητο των δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

Μία νάιλον συσκευασία ηρωίνης, σε μορφή βράχων, συνολικού βάρους 338 γραμμαρίων, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, ένα ξύλινο ρόπαλο, τέσσερα κινητά τηλέφωνα με ισάριθμες κάρτες sim και τέσσερις τηλεκάρτες με υπoλείμματα ηρωίνης.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, στα σπίτια του 44χρονου και του 35χρονου στην Πάτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:
Μια νάιλον συσκευασία με 142 σπόρους κάνναβης, έναν πλαστικό τρίφτη κάνναβης, οκτώ φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, εννέα συσκευές κινητών τηλεφώνων με 63 κάρτες sim

Σύμφωνα με το PatrasTimes, από τον έλεγχο των στοιχείων του 34χρονου αλλοδαπού που συνελήφθη, διαπιστώθηκε ότι είναι τρόφιμος των φυλακών Κέρκυρας και του είχε χορηγηθεί οκταήμερη άδεια.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου, ενώ το όχημα των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

.Σεισμός 4 ρίχτερ στο Ναύπλιο

seismos
Σεισμός 4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Ναύπλιο.
Ο σεισμός σημειώθηκε συγκεκριμένα 10 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

Αγοραστός: Πλαφόν θητείας για όλους

Kostas-Agorastos
Να τεθεί πλαφόν στις θητείες για όλους τους αιρετούς αλλά και τους διορισμένους κρατικούς αξιωματούχους σε όλα τα επίπεδα, πρότεινε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην ομιλία του σήμερα στην ημερίδα για την διαφάνεια. Την ημερίδα διοργάνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Π.Θ. και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας.
Ο κ. Κ. Αγοραστός εξέφρασε την άποψη ότι η επιβολή πλαφόν στις θητείες είναι «απόλυτα επιβεβλημένη στις σημερινές συνθήκες», σημείωσε όμως ότι «για να εφαρμοστεί επιτέλους, πρέπει να εφαρμοστεί σε σωστές βάσεις. Με άλλα λόγια να μην επαναληφθεί ό,τι έγινε με τους αιρετούς νομάρχες για τους οποίους αρχικά προβλέφθηκε πλαφόν δύο θητειών και στη συνέχεια αυτό καταργήθηκε».
Ως εκ τούτου, ο κ. Κ. Αγοραστός έθεσε τις εξής τρεις προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί το μέτρο με επιτυχία:
-«Να έχει καθολική εφαρμογή, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Απολύτως καμία.
-Να υπάρξει δέσμευση και αυτοδέσμευση τόσο από τον πολιτικό κόσμο όσο και από τα θεσμικά όργανα των αιρετών ότι δεν θα τεθεί από κανέναν θέμα κατάργησής του.
-Το πλαφόν να ισχύσει μετά τις πρώτες εκλογές.
Δηλαδή, στην αυτοδιοίκηση να καλύψει τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές που θα προκύψουν μετά τις εκλογές του Μαΐου, ενώ στην κεντρική κυβέρνηση τους υπουργούς, τους βουλευτές και τους υπόλοιπους κρατικούς αξιωματούχους (γενικούς γραμματείς, προέδρους οργανισμούς) μετά τις πρώτες βουλευτικές εκλογές».
Όσον αφορά τον ανώτατο αριθμό θητειών, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέφερε: «Παντού στον κόσμο το πλαφόν είναι δύο θητείες. Επειδή στην Ελλάδα ζούμε, ας το κάνουμε και τρεις θητείες, αρκεί να γίνει επιτέλους η αρχή και να μην έχουμε πισωγυρίσματα. Αφού θεσπιστεί, στην πορεία μπορεί να μειωθεί εκ νέου στις δύο ή έστω στις δύο συν μία θητείες με ενδιάμεσο όμως διάλειμμα».
Για τη γραφειοκρατία ο περιφερειάρχης τόνισε: «Να «σκοτώσουμε» τη γραφειοκρατία. Να γίνεται προληπτικός έλεγχος και όχι πυροσβεστικές λύσεις αλλά διαγενεακές λύσεις γιατί δεν μπορεί κανείς να φτιάξει ένα σύστημα τόσο τέλειο ώστε να μην χρειάζονται καλοί άνθρωποι. Όλα είναι θέμα παιδείας», σημείωσε ο κ.Κ. Αγοραστός

Ντόρα Μπακογιάννη: "Η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε κρίση, πρέπει να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέφτη."

 http://fe-mail.gr/media/Image/interviews/2009/10/bakogianni/dora_bakogianni_500_2.jpg
Η βουλευτής της ΝΔ  Ντόρα Μπακογιάννη  συμμετείχε σήμερα στη συνάντηση της Αθήνας που διοργάνωσε, ο Nouvel Observateur και η «Καθηµερινή» και μίλησε στη θεματική ενότητα: «Αύριο, η Ευρώπη: Και αν ο βορράς απαλλασσόταν από το νότο;».
 Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία της:
«Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι το όραμα της Ευρώπης έχει ξεθωριάσει. Είναι επίσης αλήθεια ότι η μεγάλη οικονομική κρίση η οποία χτύπησε ολόκληρη την Ευρώπη δημιούργησε τελείως αρνητικά αντανακλαστικά στις χώρες. Δηλαδή αντί να προχωρήσουν μπροστά στην ενδυνάμωση της Ευρωπαϊκής συνεργασίας, τα αντανακλαστικά ήταν αντανακλαστικά σκαντζόχοιρου. Κλείστηκαν στον εαυτό τους, ανέβηκαν οι εθνικιστικές φωνές, ανέβηκαν οι τόνοι στο εσωτερικό των χωρών και έτσι φτάσαμε στο περίφημο επιχείρημα -το οποίο αν δείτε τον αγγλοσαξονικό τύπο είναι γεμάτος από αυτά τα επιχειρήματα- γιατί οι Γερμανοί να πληρώνουν τους Έλληνες, γιατί να πληρώνουν τους Πορτογάλους κοκ. Ξεχνάμε όμως ότι η Ευρώπη όταν έκανε το πρώτο της άνοιγμα προς ανατολάς, μια ανατολή η οποία κατεξοχήν ενδιαφέρει οικονομικά την Γερμανία, ήταν επίσης μια πολιτική η οποία και τότε είχε ένα σημαντικό κόστος. Με λίγα λόγια αυτό το οποίο θέλω να πω είναι ότι η Ευρώπη δεν είναι Ευρώπη αν γίνει μια συνάθροιση κάποιων χωρών του Βορρά. Δεν έχει καμία σχέση με το οικοδόμημα το οποίο θα μπορεί να σταθεί πραγματικά ανταγωνιστικά στη νέα οικονομική πραγματικότητα η οποία δημιουργείται. Ούτε απέναντι στις νέες δυνάμεις οι οποίες δημιουργούνται ούτε στις παλιές δυνάμεις.
Η Ευρώπη λοιπόν βρίσκεται σήμερα σε κρίση, πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της, πρέπει να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέφτη, πρέπει να δει ποιες είναι οι αδυναμίες της και οι αδυναμίες της σίγουρα είναι πολλές. Από το θεσμικό επίπεδο,  ξέρω ότι ο κ. Αλιβιζάτος λέει ότι αν υπάρχει πολιτική βούληση τότε το θεσμικό πλαίσιο φτάνει, δεν είμαι απολύτως βεβαία ότι δεν θέλει και προσαρμογή το θεσμικό πλαίσιο, το βέβαιο όμως είναι ότι αυτή η έλλειψη πολιτικής βούλησης και αυτός ο φόβος μπροστά στο πολιτικό κόστος, στο εσωτερικό των χωρών, κινδυνεύει να καταστήσει την Ευρώπη παράλυτη.  Και επειδή είμαστε μια γενιά που δεν ζήσαμε τον  Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, πήραμε  την Ευρώπη ως δεδομένη, δηλαδή πήραμε τα καλά της Ευρώπης “for granted” όπως λέμε στη Βελωτά Ευρυτανίας και  αυτό είναι το δομικό πρόβλημα σήμερα. Η δικιά μας  γενιά θεώρησε τα καλά δεδομένα και δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε πολιτικά την υπέρβαση η οποία χρειάζεται για να μπορέσουμε να στηρίξομε αποτελεσματικά την Ευρώπη. Και αν θέλετε, αυτό από το οποία σήμερα πάσχει η Ευρώπη είναι η έλλειψη πολιτικής ηγεσίας.
Θα κλείσω με μια πραγματικότητα την οποία κανονικά ένας άνθρωπος σαν και μένα δεν πρέπει να την πει, δεν είναι τυχαία η επιλογή των προσώπων η οποία γίνεται για να υπηρετήσουν στην Ευρώπη. Βλέπετε ότι η διακυβερνητική με την Κομισιόν έχει πλέον μια τεράστια διαφορά. Η διακυβερνητική έχει τη δύναμη, η Κομισιόν είναι εντολοδόχοι. Δεν ήταν αυτό το όραμα της Ευρώπης. Το όραμα της Ευρώπης ήταν να υπάρχουν προσωπικότητες μέσα στην Ευρώπη οι οποίες θα σύρουν αυτό το ευρωπαϊκό κάρο προς τα μπρος. Προσωπικότητες τέτοιες οι οποίες όποτε υπήρξαν σημάδεψαν την Ευρώπη. Και άρα σήμερα μπροστά σε αυτές τις ευρωεκλογές έχουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο δίλημμα: εμείς που πιστεύουμε στο ευρωπαϊκό όραμα, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μάχη γι’ αυτό το ευρωπαϊκό όραμα, θα μπορέσουμε όμως να περάσουμε το μήνυμα απέναντι στον λαϊκισμό τον οποίο αντιμετωπίζουμε καθημερινά; Διότι είναι εύκολο να χτυπήσεις την Ευρώπη, την γραφειοκρατία, την αδυναμία αποτελέσματος. Είναι δύσκολο να υπερασπιστείς ένα όραμα, το οποίο, αν θέλεις να πεις τα πράγματα με το όνομά τους, συμπεριλαμβάνει ότι θα δώσεις και ένα κομμάτι της δικής σου κυριαρχίας στην ενωμένη Ευρώπη. Αυτό θα είναι το ζητούμενο αυτών των εκλογών και εγώ κυρίες και κύριοι τρέμω πραγματικά τη Δευτέρα το πρωί μετά τις Ευρωπαϊκές εκλογές, εάν αυτή η προσπάθεια δεν έχει πετύχει και αν το μόνο πράγμα το οποίο μείνει στο μυαλό των ευρωπαίων πολιτών είναι η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία και το όραμα έχει τελείως ξεθωριάσει και έτσι ο στόχος χαθεί».

Πιπιλή: «Ο Κασιδιάρης έχει ένα (μεγάλο) θεματάκι με τις γυναίκες» (VIDEO)

«Ο κ. Κασιδιάρης και γενικά οι χρυσαυγίτες, τους το έχω πει και δημόσια, κάποιο προβληματάκι το έχουν με τις γυναίκες! Όχι light, βαρύ!» δήλωσε στον Πέτρο Κωστόπουλο η Φωτινή Πιπιλή, τονίζοντας ότι τα έχει βάλει με όλες τις γυναίκες-βουλευτές, για αυτό και μια μέρα δεν άντεξε και του είπε: «Κ. Κασιδιάρη έχω την αίσθηση ότι κάποιο πρόβλημα έχετε με τις γυναίκες και ειδικά τις ξανθιές»!
Μάλιστα όπως είπε, ήταν μια μέρα, που σίγουρα είχε πάρει κάτι ο κ. Κασιδιάρης για τη γυμναστική του…
Δείτε το βίντεο:

aftodioikisi.gr