Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

epideinosi-kairouΗ Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.
Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
“ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (28-10-2014) ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ).
ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
1. ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (28-10-2014) ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ (ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ), ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ), ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ).
2. ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (29-10-14) ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ”.


Από το κύμα κακοκαιρίας, θα επηρεαστούν το επόμενο 24ωρο, περιοχές του νότιου Ιονίου, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Δείξτε μεγάλη προσοχή μέσα στη Τετάρτη, στη Πελοπόννησο και τη κεντρική Στερεά Ελλάδα, καθώς θα πέσουν αρκετά χιλιοστά βροχής και κάποιες πλημμύρες δεν αποκλείονται. Χαλάζι θα πέσει κυρίως σε ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Πελοπόννησο πάνω από τα 1500-1600 περίπου μέτρα υψόμετρο και στη Στερεά Ελλάδα πάνω από τα 1400-1500 περίπου μέτρα υψόμετρο. Το βράδυ της Τετάρτης και προς τα ξημερώματα της Πέμπτης, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού, βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα πέσουν στη Θράκη, πάνω από τα 1200-1300 μέτρα υψόμετρο.

Η βροχή ματαίωσε τις παρελάσεις στη Ζάκυνθο και στο Ρέθυμνο

Ματαιώθηκε η μαθητική παρέλαση στη Ζάκυνθo, λόγω της ισχυρής βροχής που έπληξε τις πρωινές ώρες το νησί.
Έτσι, οι εορτασμοί περιορίστηκαν στην καθιερωμένη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, καθώς και στην κατάθεση στεφάνου από τους επισήμους στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Aκυρώθηκε επίσης η παρέλαση και στο  Ρέθυμνο, λόγω της συνεχούς νεροποντής, καθώς κρίθηκε ότι θα δημιουργούσε ανυπέρβλητα προβλήματα στη διαδικασία.

Πάντως στο Ρέθυμνο είχαν στηθεί τα γνωστά κιγκλιδώματα και όλα ήταν έτοιμα, όταν στους ελάχιστους (λόγω της βροχής) συγκεντρωμένους ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα ότι η παρέλαση ματαιώνεται.