Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ζαχάρω: «Στο απροχώρητο έφτασαν οι ελλείψεις καθηγητών»

Ως «απερίγραπτη κατάσταση» χαρακτηρίζει ο σύλλογος Γονέων του Λυκείου Ζαχάρως την έλλειψη καθηγητών στο σχολείο,  η οποία όπως τονίζει έχει φτάσει στο απροχώρητο και ενδέχεται να γίνει χειρότερη στις προσεχείς ημέρες.
Για το πρόβλημα αυτό χθες το απόγευμα έγινε  συγκέντρωση στο Λύκειο Ζαχάρως, με διοργανωτή το σύλλογο Γονέων, στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε ότι «τα περισσότερα φιλολογικά μαθήματα έχουν διδαχθεί πλημμελώς και ορισμένα από αυτά δεν έχουν διδαχθεί σχεδόν καθόλου».
Ακόμη στη συγκέντρωση επισημάνθηκε ότι «οι κενές ώρες που έχουν συσσωρευτεί,  σαράντα ημέρες μετά από την έναρξη των μαθημάτων, στις τρεις τάξεις του Λυκείου (Α,Β,Γ) ξεπερνούν τις 120 και καθημερινά, όσο διαρκεί το ίδιο πρόβλημα, οι ώρες χωρίς διδασκαλία θα αυξάνονται».
Συγχρόνως εκφράστηκε η ανάγκη ώστε άμεσα να βρεθεί λύση για την ταχύτατη κάλυψη των κενών θέσεων με καθηγητές και λύση για τη ρύθμιση της εξεταστέας ύλης στις Πανελλήνιες Εξετάσεις τις Γ Λυκείου και στην ύλη της Τράπεζας Θεμάτων για την Α και Β τάξη.
Από τους παρευρισκόμενους γονείς , αλλά και μαθητές εκφράστηκε ανησυχία σχετικά με την εξέλιξη των πραγμάτων , εφόσον η πολιτεία δεν προχωρήσει έγκαιρα στην ενίσχυση του Λυκείου με το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό.

Κώστας Αντωνόπουλος
 protinews.gr