Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις Σκουρλέτη για τους 180!

koutzamani
Tη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη στον Προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών, για τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, αναφορικά με την συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές (ψήφοι) για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Από την έρευνα να διαπιστωθεί  εάν έχει τελεστεί  το αδίκημα της δωροδοκίας βουλευτή.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκουρλέτης, σε τηλεοπτική εκπομπή  επικαλούμενος Κυριακάτικο δημοσίευμα ανέφερε, μεταξύ άλλων πως: «Διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα».

Ο Αντώνης Σαμαράς με δήλωσή του συνεχάρη την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη για την απόφασή της να δώσει εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, σχετικά με ενδεχόμενο χρηματισμό βουλευτών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Χαιρετίζω την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού Βουλευτών», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Πρωθυπουργός και προσθέτει:
«Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία.
Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές».

«Ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη.
«Θεωρούμε πως ο Πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης,  έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας έτσι έμμεσα και τη δήλωση του Πρωθυπουργού.
Η Ντόρα Μπακογιάννη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Έψιλον τόνισε πως η παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις δηλώσεις Σκουρλέτη, αποτελεί μία λογική εξέλιξη.
«Είναι λογικό να κινηθεί η Δικαιοσύνη στο θέμα των δηλώσεων Σκουρλέτη», τόνισε η κα. Μπακογιάννη συμπληρώνοντας:
«Δεν εκλέγει η κυβέρνηση ΠτΔ αλλά η Βουλή. Η ακραία πόλωση δεν βοηθά κανέναν και κυρίως δεν βοηθά τους πολίτες».
Ακόμη πρόσθεσε πως «διακρίνεται η έλλειψη σοβαρότητας απο τον ΣΥΡΙΖΑ στην τακτική του».
Η κα. Μπακογιάννη αναφέρθηκε ακόμη στην τροπολογία που η ίδια κατέθεσε για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών, αλλά και για τη θέσπιση μέτρων εκλογίκευσης της φορολογίας ακινήτων και τόνωσης της κτηματαγοράς και της οικοδομικής δραστηριότητας.
«Η τροπολογία που κατέθεσα είναι μια σύνθετη τροπολογία με 5-6 σημεία που θα εξορθολογίσουν την φορολογία των ακινήτων», σημείωσε η κα. Μπακογιάννη και συνέχισε:
«Η μείωση των αντικειμενικών αξιών θα αυξήσει τα έσοδα του κράτους. Η θεωρία η δικιά μου, που είναι και βάσική ιδέα του φιλελευθερισμού, λέει ότι αν έχεις μικρότερους φόρους θα έχεις μεγαλύτερα έσοδα. Ο Έλληνας είναι υπερφορολογημένος σήμερα. Οι φόροι κατεδάφισαν την κτηματαγορά
Κανένας τροϊκανός δεν μπορεί να απαιτήσει φορολογική πολιτική επί πλασματικών τιμών».
Για το πώς η ίδια οραματίζεται τη Νέα Δημοκρατία είπε:
«Είμαι οπαδός της παράταξης του “όλον” στην Νέα Δημοκρατία. Πρέπει να αποδείξουμε στους πολίτες ότι ο σίγουρος δρόμος είναι αυτός που προτείνει η κυβέρνηση..
Θέλω να ξαναδώ την παράταξη με το ιδεολογικό, κοινωνικό και πολιτικό εύρος το οποίο είχε».