Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΝΤ: Καμία επίσημη ενημέρωση για πρόωρη λήξη του προγράμματος

DNT

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει επίσημο αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση για πρόωρη λήξη του προγράμματος που εφαρμόζεται στην χώρα μας.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι το πρόγραμμα του Ταμείου είναι προγραμματισμένο να λήξει τον Μάρτιο του 2016, ενώ υπογράμμισε ότι η προσοχή του ΔΝΤ είναι εστιασμένη στην έκτη αξιολόγηση και ενδεχόμενη πρόωρη έξοδος της Ελλάδος από το πρόγραμμα του Ταμείου δεν θα απασχολήσει την επικείμενη αξιολόγηση.
Ο Ράις υπογράμμισε πως σε μερικούς τομείς η Ελλάδα έχει επιτύχει προόδους και επεσήμανε πως το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα ξεκινήσει να δουλεύει στην Ελλάδα στις 30 Σεπτεμβρίου με τα «θέματα κλειδιά», όπως είπε, να είναι ο προϋπολογισμός 2015 και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Το κλιμάκιο του Ταμείου θα επιστρέψει πίσω στην Ουάσιγκτον για τις εργασίες της Ετήσιας Συνόδου και προσέθεσε πως θα επιστρέψει στην Αθήνα σε πλήρη σύνθεση «αργότερα μέσα στο φθινόπωρο».
Για το αν η Κριστίν Λαγκάρντ έχει δεχθεί επιστολή του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης για το θέμα των απειλών που ανέφερε στους Financial Times, ο Ράϊς επιβεβαίωσε πως έχει λάβει τη σχετική επιστολή και διευκρίνισε εκ νέου πως η διευθύντρια του ΔΝΤ είχε δεχθεί απειλές πριν από κάποια χρόνια απειλές μέσω των social media. 

ysterografa.gr