Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ματσάρα και μοιρασιά στους “Ζωσιμάδες”

Ματσάρα και μοιρασιά στους “Ζωσιμάδες”
 Μετά από ένα καταπληκτικό ματς, ΠΑΣ Γιάννινα και Σκόντα Ξάνθη έμειναν στο 2-2. Δύο φορές προηγήθηκαν οι “Ακρίτες” που τελειώσαν το ματς με δέκα παίκτες. Έχασαν πέναλτι αμέσως μετά την δεύτερη ισοφάριση οι γηπεδούχοι.
Μετά το πρώτο αναγνωριστικό 15λεπτο, η Ξάνθη ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ, καθώς ο Σολτάνι ευνοήθηκε από τις κόντρες και μα σουτ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 26΄ο Κοροβέσης σούταρε άουτ από εξαιρετική θέση.
Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν εξαιρετικά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάνε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Τσιώλη λίγο έλειψε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ αλλά ο Καπετάνος από εξαιρετική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ.
Ο ΠΑΣ απάντησε στο 52΄ όταν ο Κυριακίδης κράτησε το μηδέν στο τετ α τετ με τον Ίλιτς. Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι ανέβαζαν την πίεση τους και λυτρώθηκαν στο 71ο λεπτό όταν ο Ίλιτς μετά από εξαιρετική προσπάθεια και ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Η χαρά των παικτών του ΠΑΣ όμως κράτησε μόνο πέντε λεπτά καθώς στο 76΄ο Σολτάνι με σουτ στην κίνηση, μετα το κόρνερ, έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ξάνθη.
Οι γηπεδούχοι κάθε άλλο παρά πτοήθηκαν από αυτή την εξέλιξη και στο ακριβώς επόμενο λεπτό κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Τσάβες. Μάλιστα, δευτερόλεπτα μετά το 2-2 λίγο έλειψε να γίνει και το 3-2, καθώς ο Κοροβέσης κέρδισε πέναλτι για τον ΠΑΣ, αλλά ο Τσουκαλάς δε μπόρεσε να νικήσει τον Κυριακίδη από την άσπρη βούλα.
Οι γηπεδούχοι κυνήγησαν την ολική ανατροπή μέχρι το τέλος και στο 86΄ ο Κυριακίδης είπε “όχι” στο μακρινό σουτ του Τσάβες. Η Ξάνθη έμεινε με 10 παίκτες στο 90΄, καθώς ο Ομπόντο είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Τσουκαλά, ενώ ο ΠΑΣ άγγιξε το τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις, αλλά ο Κυριακίδης είπε “όχι” στο τετ α τετ με τον Τσουκαλά.
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος (46' Τσουκαλάς), Μιχαήλ (63' Μανιάς), Τζημόπουλος, Στρούνα (19' Μπέριος), Λίλα, Τσάβες, Ακόστα, Γιάκος, Κοροβέσης, Ίλιτς.
Skoda Ξάνθη (Τσιώλης):
Κυριακίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Μπέρτος, Κομεσίδης (81' Μπαξεβανίδης), Ομπόντο, Λουσέρο, Φλίσκας, Σολτάνι, Ουάλας (46' Ρέναν), Καπετάνος (68' Γούτας).