Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Η Κυπαρισσία τιμά και γιορτάζει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

DSC00886.
 Με λαμπρότητα και επισημότητα παρουσία επισήμων και αρχών.  η Κυπαρισσία, τιμά και γιορτάζει σήμερα την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού!
Χθες, παραμονή της εορτής, πλήθος πιστών  παρακολουθήσε το Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στην «Πανηγυρίστρα».
Σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου,  ετελέστει Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου
πλαισιωμένου από τον  ιερό κλήρο της περιοχής.

 
Ακολούθως στις 11 το πρωί έγινε λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνας, συνοδεία μαθητών, πιστών και της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, στους δρόμους που εκτείνεται το πανηγύρι.
Τις εκδηλώσεις λάμπρυναν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης η Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντινα Νικολάκου οι περιφερειακοί συμβούλοι κα Αντωνία Μπουζα, κ. Χρονάς , κ. Παν. Αλευράς και άλλοι, ο βουλευτής κ. Δ. Σαμπαζιώτης, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας με τους Αντιδημάρχους κ. Σπύρο Χρονόπουλο, Ι. Μερκούρη, Μ. Πανουσιοπούλου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Καλκαβούρας, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κουτσούλης, ο πολιτευτής κ .Χρυσομάλλης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Μαντάς, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κόλλιας, εκπρόσωποι φορέων. 

 Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε φώτιση με δύναμη από το ανέσπερο φως του σταυρού προς τους αιρετούς αλλά και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητρόπολης. 
 Δηλώσεις με ευχές έκανε και ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης όπου μίλησε για πανηγυρικό κλίμα στην πόλη με την γιορτή που λαμπρύνει η παρουσία του κόσμου ευχόμενος χρόνια πολλά με το Σταυρό του κυρίου να εμβαθύνει την αξία της ψυχής μας.
 Ακολούθως έγινε μικρή δεξίωση στο ξενοδοχείο Κανελλάκης όπου οι αρχές αντάλλαξαν ευχές.
Η μεγάλη εμποροπανήγυρη του «Σταυρού» της Κυπαρισσίας έχει ήδη ξεκινήσει και σήμερα, όπως και αύριο, αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες.
Θα διαρκέσει, δε, μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, και διαθέτει ποικιλία εμπορευμάτων σε προσιτές τιμές. 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ