Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ο Μεσογαίας Νικόλαος με τον νέο Θεσσαλιώτιδος (photo)

Mesogaias-Thessaliotidos
Πηγή: www.romfea.gr
Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος
Λαμπρό αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Ιουλίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου.
Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.
Να αναφερθεί ότι ο ναός της Αγίας Μαρίνας ήταν κατάμεστος από εκατοντάδες πιστούς, οι οποίοι κάθε χρόνο τιμούν την Αγία με την παρουσία τους.
Ο φετινός εορτασμός είχε μια ιδιαίτερη ευλογία με την μεταφορά της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυϊδ, από το ομώνυμο Μοναστήρι της Εύβοιας.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Μαρίνας.
“Η Αγία Μαρίνα έδωσε την ζωή της ολόκληρη για την αγάπη του Χριστού, κάτι το οποίο εμείς δεν μπορούμε να συλλάβουμε γιατί η πίστη μας δεν είναι ζωντανή και δυνατή όπως ήταν των Αγίων”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τιμόθεος.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος, υπογράμμισε ότι “οι άγιοι της Εκκλησίας ήταν άνθρωποι σαν εμάς, με αδυναμίες, με πάθοι και ελαττώματα, όμως έβαλαν μέσα στην καρδιά τους τον Θεό πάνω από όλα και έτσι οδηγήθηκαν στο μαρτύριο”.
“Να έχουμε στην ζωή μας οδηγό πάντοτε τον Χριστό”, πρόσθεσε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μεσογαίας απευθυνόμενος προς τον νέο Μητροπολίτη τόνισε: “Σας ευχόμαστε να σας δώσει ο Θεός δυνατή μαρτυρία, διότι η Μητρόπολη που αναλαμβάνετε είναι απο τις μεγαλύτερες σε έκταση και αριθμό ενοριών, και από τις μεγαλύτερες στα συναφή προβλήματα που έχει.”
“Την πρώτη χαρά για το γεγονός ότι η Εκκλησία δείχνει την εμπιστοσύνη της, θα την διαδεχθεί ένας καταιγισμός θεμάτων και προβλημάτων”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: “Σας ευχόμαστε με χαρά να δεχθείτε αυτά ως πρόκληση και ευλογία από τον Θεό.”
Τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικόλαος ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Νεκτάριο Παρασκευάκο και όσους συνετέλεσαν για την άρτια οργάνωση των εορτασμών της Αγίας Μαρίνας.