Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Βενιζέλος: Με… μαγκιές δεν γίνεται «κούρεμα» του χρέους

Evangelos-Venizelos-PASOK

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ,μιλώντας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία, υπογράμμισε ότι η προστασία του κοινωνικού κράτους αποτελεί αξιακή ταυτότητα για το κόμμα του και επεσήμανε ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα χωρίς νέο Μνημόνιο, τρόικα και νέα μέτρα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη αγωνία στην Ευρώπη για το αν μπορεί να διατηρηθεί το κοινωνικό κράτος και πρόσθεσε ότι η μεγάλη κρίση δεν είναι μόνο δημοσιονομική αλλά και του αναπτυξιακού μοντέλου, η οποία επηρεάζει τις αντοχές και τις προτεραιότητες και ευαισθησίες της κοινωνίας.
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι έχουν πάντα στην προμετωπίδα τους τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και αναφέρθηκε στο ΕΣΥ, το οποίο είπε ότι είναι μεγάλη κατάκτηση ανυπολόγιστης αξίας, παρά τα προβλήματά του.
Για το θέμα του «κουρέματος» του χρέους είπε ότι όποιοι το θέλουν θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτό επιτυγχάνεται όταν δεν λες πολλά λόγια, αλλά όταν κάνεις τους κατάλληλους χειρισμούς στους κατάλληλους διαύλους. «Όλα τα άλλα είναι μαγκιές εκ του ασφαλούς που δημιουργούν τεράστιους κινδύνους», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, συμπλήρωσε για το χρέος πως η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει με καθαρό τρόπο αυτού που έχουν πει οι αγορές στην πράξη, ότι το χρέος είναι βιώσιμο.
Παράλληλα, τόνισε πως η Ελλάδα αλλάζει σελίδα χωρίς νέο Μνημόνιο, τρόικα και μέτρα και υποστήριξε ότι κάποιοι ενοχλούνται με αυτό, καθώς δεν υπάρχουν πολιτικά χωρίς την κρίση και την τρόικα.
υστερογραφα