Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Τι γυρεύει ο πρόεδρος του ΣΕΒ στο Μαξίμου;

Theodoros-Fessas2

Στην Ελλάδα… προ κρίσης, ο ΣΕΒ είχε έναν συγκεκριμένο και διακριτό ρόλο στη δημόσια σφαίρα, πολλές φορές αντιμετωπίζοντας “κακοποίηση”, όπως τότε που ο Κώστας Λαλιώτης τον παρομοίαζε με “παραμάγαζο της Δεξιάς”.
Τα χρόνια πέρασαν, και επί θητείας Δημήτρη Δασκαλόπουλου ο ΣΕΒ άλλαξε. Έγινε περισσότερο ουσιαστικός και παρεμβατικός, ήρθε δηλαδή πιο κοντά στις καινούριες πραγματικότητες που έφερε στην Ελλάδα η βαθιά, σύνθετη και πολυεπίπεδη κρίση των τελευταίων ετών.
Ο επίτιμος πλέον πρόεδρος του ΣΕΒ, δέχτηκε κριτική για την πληθωρική παρουσία και ρητορική του, ενώ κατηγορήθηκε και για “φλερτ” με την Κεντροαριστερά, ειδικότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όλο το παραπάνω μωσαϊκό ωστόσο συνιστά την κληρονομιά που καλείται να διαχειριστεί και να… πολλαπλασιάσει ο Θεόδωρος Φέσσας, ο οποίος διαδέχτηκε τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο στην προεδρία του ΣΕΒ, αν και εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα οι τόνοι θα… κατέβουν.
Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ λοιπόν περνάει σήμερα την είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, για μια συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, που έχει τα χαρακτηριστικά διυπουργικής σύσκεψης, με τη συμμετοχή και των αρμοδίων υπουργών για την Οικονομία και την Ανάπτυξη.
Ο Θόδωρος Φέσσας αφήνει τα πρώτα αποτυπώματα δημόσιας παρουσίας και παρεμβατικής ρητορικής. Το στοίχημα για τον ίδιο θα είναι να μην χαθεί η προίκα που του κληρονόμησε ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, και να συνεχίσει ο ΣΕΒ να λειτουργεί προωθητικά για το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, αντί να… κλειστεί στο καβούκι του

ysterografa.gr