Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Σαμαράς: Χρειάστηκαν πολλές θυσίες για να σταθούμε όρθιοι

G
Συνέντευξη στο «Έθνος» παραχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς, όπου στέλνει το μήνυμα του ενόψει των ευρωεκλογών. «Θα ήταν λάθος να αφήσουμε να δημιουργηθεί αστάθεια ξανά, εξαιτίας των ευρωεκλογών. Γιατί η αστάθεια μπορεί να έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες…», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:
«Χρειάστηκαν πολλές θυσίες για να σηκωθεί η Ελλάδα στα πόδια της. Αλλά θα αρκούσε ένα “ατύχημα” ή μια χαλαρή στάση στην εκλογική αναμέτρηση για να πάνε όλα στράφι. Και να γυρίσουμε πάλι εκεί που βρεθήκαμε πριν από τέσσερα χρόνια.

Τώρα χρειαζόμαστε σταθερότητα περισσότερο από ποτέ. Αποφύγαμε τα χειρότερα, μπήκαμε στην ανάκαμψη, αλλά ο κίνδυνος να γυρίσουμε πίσω δεν έχει αποτραπεί πλήρως» , επισημαίνει ο κ. Σαμαράς, που τονίζει ότι οι πολίτες την Κυριακή ψηφίζουν για την ευρωβουλή.
 «Οι κάλπες που στήθηκαν την περασμένη Κυριακή, αλλά και αυτές που θα στηθούν, δεν αφορούν κάποιο “δημοψήφισμα” (…). Το να δίνει όποιος θέλει, όποιο νόημα θέλει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για άλλο ζήτημα, είναι εκβιαστικό και επικίνδυνο» υπογραμμίζει.
Τονίζει ότι ο λαός δεν θέλει πρόωρες εκλογές, «γιατί καταλαβαίνει ότι κάτι τέτοιο τώρα θα προκαλούσε αποσταθεροποίηση, που θα κινδύνευε να βυθίσει τη χώρα, σε πολύ μεγάλες περιπέτειες» και συμπληρώνει: «Έχουμε κάποιους που θέλουν να “σχίσουν τα μνημόνια”, αλλά δεν ξέρουν πως. Θέλουν να δώσουν αυξήσεις στον κόσμο με λεφτά που ..δεν υπάρχουν. Δεν λένε από που θα τα βρουν, δεν λένε από ποιους θα δανειστούν, γιατί δεν υπάρχει κανείς να μας δανείσει να επιστρέψουμε σε.. “αναδιανομή” από δανεικά. Δεν λένε ποιους θα φορολογήσουν μέσα στη χώρα. Κι όταν πήγαν να πουν κάτι για “έκτακτο αναγκαστικό δανεισμό”, τρόμαξαν και οι ίδιοι με αυτά που είπαν…»
Για τα όσα έχει καταφέρει η κυβέρνηση είπε ότι «έκανε μια σειρά από πραγματικούς άθλους που δεν πίστευε κανείς ότι μπορούν να γίνουν(…). Τώρα που πέρασαν τα δύσκολα, τώρα που αρχίζει η ανάκαμψη, οι δυνατότητες να σταθεί η κυβέρνηση είναι μεγαλύτερες» και προσθέτει ότι «εάν αποδοκιμαστούν όσοι θέλουν αποσταθεροποίηση και επιστροφή στην κρίση, τότε η Βουλή μπορεί να εξαντλήσει την τετραετία».
Σε ερώτηση, εάν ένα άσχημο αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚθα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες κάλπες είπε: «Τώρα είμαστε μπροστά στις εκλογές. Δεν μπορώ και δεν πρέπει να απαντήσω για λογαριασμό άλλου κόμματος… Το βασικό είναι να αποδοκιμαστούν όσοι θέλουν να προκαλέσουν πρόωρες εκλογές. Εφόσον γίνει αυτό, θα βρεθεί λύση για όλα τα άλλα».
Χαρακτηρίζει ως «ψήφο οργής και απόγνωσης» την ψήφο στη Χρυσή Αυγή, εκτιμά ότι «όσο βγαίνουμε από την κρίση τόσο θα εξαλείφεται η απόγνωση και θα εκτονώνεται η οργή» και καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκλιπαρεί τους ψηφοφόρους του νεοναζιστικού μορφώματος.

ysterografa.gr