Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Πέτρος Τατούλης «Μεγάλη η νίκη μας την Κυριακή, πιο δυνατή η Πελοπόννησος»



«Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα έκφρασης της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το έργο της Περιφερειακής Αρχής τα 3,5 αυτά χρόνια, αλλά και μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι βγάζουμε τη Λακωνία από την περιθωριοποίηση και την παραμεθωριοποίηση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στο δημοσιογράφο κ. Γιάννη Παυλάκο και το ραδιοφωνικό σταθμό Πολιτεία Fm της Λακωνίας την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014.
Ο κ. Τατούλης τόνισε επίσης ότι «μόνη ανταπόδοση στην επιβράβευση του έργου μας είναι ακόμα περισσότερη δουλειά για την επέκταση του σχεδίου μας για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου» και συμπλήρωσε ότι «η επόμενη πενταετία θα είναι η περίοδος των μεγάλων ανατροπών και εξελίξεων για τη Λακωνία».
Πανωλεθρία χαρακτήρισε ο κ. Τατούλης την προσπάθεια λασπολογίας και χάλκευσης της αλήθειας του εκλεκτού του κ. Τσίπρα, σχετικά με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, «ιδίως μετά τη δημοσιοποίηση των εγγράφων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα οποία χαρακτηρίζουν το έργο μας απόλυτα εναρμονισμένο με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία και απόλυτα διάφανη και απροβλημάτιστη την εξέλιξη του έργου».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την απορία «πως είναι δυνατόν να ταυτίζονται οι χαλκευμένες αυτές απόψεις με τη μαφία των σκουπιδιών που διέπραττε το περιβαλλοντικό έγκλημα στην Πελοπόννησο για δεκαετίες» και έκανε λόγο για την αποτυχημένη προσπάθεια από «γυρολόγους, αλεξιπτωτιστές που προσπαθούν με τραγικό τρόπο να διεγείρουν και να χειραγωγήσουν τις συνειδήσεις των πολιτών, απλά και μόνο για να κάνουν θόρυβο και να επισημάνουν την παρουσία τους».
«Το μεγάλο μας έργο για τη διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί το παράδειγμα μετατροπής μιας Περιφέρειας εθισμένης στην παρανομία και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα σε Περιφέρεια της αειφορίας» τόνισε ακόμη ο κ. Τατούλης και ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη θα υπογραφεί η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων εντός των προσεχών ημερών, αλλά και ότι η Περιφέρεια θα βραβευτεί το 2015 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αυτό το έργο.   
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την Ελαφόννησο ο κ. Τατούλης τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα αφήσει τις παραλίες της και τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία σε οποιαδήποτε ανεξέλεγκτη διάθεση και διαχείριση. Είμαστε παρόντες, διεκδικητικοί και αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε σε κανένα τη μονομερή αξιοποίηση των περιουσιακών μας στοιχείων. Η Ελαφόννησος αποτελεί ένα σημαντικό προορισμό για την Πελοπόννησο και θα τη φυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού».
Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε τέλος τους «ελευθερόφρονες Λάκωνες» για την  εμπιστοσύνη που έδειξαν στο συνδυασμό της Νέας Πελοποννήσου και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι την Κυριακή στις 25 Μαΐου οι πολίτες θα επιβραβεύσουν εκ νέου την προσπάθειά μας για ανάταξη της Πελοποννήσου σε μια Ευρωπαϊκή Περιφέρεια στη Νέα Ελλάδα των ισχυρών Ευρωπαϊκών Περιφερειών.