Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Επίσκεψη Υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στη Φωκίδα


Εμφάνιση εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων της Φωκίδας.JPG


Όλα τα θέματα που απασχολούν τον παραγωγικό ιστό της Φωκίδας τέθηκαν επί τάπητος στην ανοιχτή συζήτηση που είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Φωκίδας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άμφισσας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χρίσσου, του Συλλόγου Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας και του Συλλόγου Αρισταίος.

Εμφάνιση ΚοιΣΠΕ Φωκίδας.JPGΟ αποκλεισμός της Στερεάς από τα προγράμματα απασχόλησης (Στόχος 2) ήταν ο κυρίαρχος προβληματισμός που διατυπώθηκε ενώ, επίσης, αναφέρθηκαν η ανάγκη χωροθέτησης του ΒΙΟΠΑ, η δημιουργία κόμβου φυσικού αέριου, η τουριστική ανάπτυξη, η ανάγκη αξιοποίησης της Λίμνης του Μόρνου, η αποκατάσταση του κομμένου ελαιώνα και οι αποζημιώσεις, η ένταξη του Ελαιώνα σε καθεστώς επιδοτούμενης καλλιέργειας, η επιτακτική ανάγκη δημιουργίας βιολογικού καθαρισμού για την υποδοχή και επεξεργασία των αποβλήτων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη λειτουργία εργοστασίου τυποποίησης των προϊόντων ελιάς, τα οποία χρειάζονται την υποστήριξη της Περιφέρειας για το άνοιγμα στις ξένες αγορές.

Εμφάνιση Αντιπεριφέρεια Φωκίδας.JPGΟ Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε τα οικονομικά δεδομένα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την επόμενη  πενταετία, αναφέρθηκε στον αποκλεισμό της Στερεάς από τη χρηματοδότηση προγραμμάτων απασχόλησης και εξήγησε ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος της επίσκεψής του στον αρμόδιο επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε ότι η πρωτογενής παραγωγή και ειδικά ο αγροτικός τομέας επιβάλλεται να αποτελέσει και για την Στερεά Ελλάδα μοχλό εξόδου από την κρίση και το κλειδί για την ανάπτυξη. Ζήτησε, μάλιστα, τη συνδρομή όλων των παραγωγικών φορέων, ώστε να δημιουργηθούν στο επίπεδο της Περιφέρειας δομές που θα υποστηρίζουν πρακτικά τους νέους αγρότες.



Τις ενημερωτικές συναντήσεις με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και σημαντικών κοινωνικών δομών συνέχισε την Τρίτη και στη Φωκίδα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Εμφάνιση Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας.JPGΕξαιρετικά χρήσιμες ήταν οι συναντήσεις που είχε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» στην αστυνομική διεύθυνση Φωκίδας και στην έδρα της Πυροσβεστικής. Ο επιτελάρχης της αστυνομικής διεύθυνσης Φωκίδας κ. Παναγιώτης Σταματέλος ενημέρωσε τον κ. Μπακογιάννη για τα τοπικά ζητήματα αστυνόμευσης και κυρίως για τη λειτουργία των φυλακών της Άμφισσας και του Μαλανδρίνου, που με τόσο τραγικό τρόπο ήρθε στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα.
Εμφάνιση Πυροσβεστική Υπηρεσία.JPG 
Κοινή ήταν η αγωνία για την αντιπυρική περίοδο, υπό το πρίσμα της έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού, στη συνάντηση με το Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Κεφαλά Δημήτρη, όπου ετέθη η ανάγκη για στενή συνεργασία προκειμένου να προστατευθούν αποτελεσματικά οι δασικές περιοχές, οι ελαιώνες αλλά και το δελφικό τοπίο κατά τη θερινή περίοδο.
Εμφάνιση IKA Άμφισσας.JPGΕξίσου χρήσιμη ήταν η επίσκεψη και στο νοσοκομείο της πόλης, που αντιμετωπίζει τα συνήθη προβλήματα των περιφερειακών νοσοκομείων, όπως εξήγησαν στον υποψήφιο Περιφερειάρχη ο Διοικητής κ. Σταμάτης Δάρρας αλλά και οι εργαζόμενοι. Ενώ και στο ΙΚΑ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης συζήτησε με τους εργαζόμενους τις δυσχέρειες, που προκαλούν στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και ασθενών η έλλειψη προσωπικού αλλά και υλικοτεχνικής υποδομής.

Εμφάνιση Ειδικό Δημοτικό Σχολείο.JPGΣτο Ειδικό δημοτικό σχολείο Άμφισσας, όπου γίνεται σπουδαία δουλειά από τη Διευθύντρια κα Αμαλία Παπαϊωάννου και όλους τους δασκάλους και εργαζόμενους, όπως παρατήρησε ο κ. Μπακογιάννης, θέμα προς αντιμετώπιση ήταν το κτιριακό. Παρά το γεγονός ότι το σχολείο είναι πλήρως εξοπλισμένο, ο χώρος είναι περιορισμένος και οι όποιες προσπάθειας για την ανέγερση νέου κτιρίου δεν απέδωσαν καρπούς. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δεσμεύθηκε το θέμα να τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα με την επικαιροποίηση της υπάρχουσας κτιριακής μελέτης και τη διεκδίκηση χρηματοδότησης


Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί αύριο ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, όπου θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Johannes Hahn.
Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διερεύνησης των καλύτερων δυνατών χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίηση των αναγκαίων για την Περιφέρεια έργων, ενόψει και της κατάρτισης του πλήρους και κοστολογημένου προγράμματος του Συνδυασμού του «Αλλάζουμε. Στην Καρδιά της Ελλάδας», το οποίο και θα παρουσιαστεί άμεσα.
Θεωρώντας δε απαραίτητη την απευθείας συνεργασία της Περιφέρειας με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Κώστας Μπακογιάννης θα έχει συνεχείς θεσμικές συναντήσεις με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής, προκειμένου να εξασφαλίσει στενούς δεσμούς άμεσης συνεργασίας, για την επόμενη ημέρα των εκλογών.