Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Η μεγάλη αλήθεια που είπε η Ντόρα για τις εκλογές

Dora-Bakoyannis
Η Ελλάδα της κρίσης, που κάνει τα πρώτα βήματά της πέρα και μακριά από το Μνημόνιο, έχει ανάγκη από ισχυρή εκπροσώπηση στην επόμενη σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κάτι που σημαίνει ότι η ψήφος των πολιτών αποκτά πρόσθετη βαρύτητα, με φόντο τις εξελίξεις που έρχονται, έστω κι αν τα ευρωψηφοδέλτια τα οποία συγκροτήθηκαν από τα κόμματα, χαρακτηρίζονται στην πλειοψηφία τους από μάλλον ελλειμματικές προσωπικότητες.
Στο πλαίσιο αυτό, η πραγματική συζήτηση που θα έπρεπε να γίνεται προεκλογικά, θα εστίαζε στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται σε διεθνές επίπεδο, στην Ευρώπη όπως θα θέλαμε να τη δούμε, και στον ρόλο της Ελλάδας σε ένα τέτοιο πολιτικό μόρφωμα εθνών και κοινωνιών.
Μια συζήτηση που έχει… παρακαμφθεί στην Ελλάδα, κάτι το οποίο διαπίστωσε με προβληματισμό και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία παραχώρησε συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Alpha με τον Σπύρο Χαριτάτο.
Είμαστε η μοναδική χώρα που πάμε σε ευρωεκλογές, και κανένας δεν μιλάει για το μέλλον της Ευρώπης”, σημείωσε με νόημα η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία πρόσθεσε: “Θα παρθούν αποφάσεις ουσιαστικές. Το ποιόν θα στείλουμε στην Ευρωβουλή λοιπόν, θα έχει μεγάλη σημασία για τη ζωή μας”.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών και τέως δήμαρχος Αθηναίων, αναφέρθηκε και στις επικείμενες εκλογές του Μαϊου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. “Όταν πήρα 60% στις εκλογές για τον Δήμο της Αθήνας, δεν ήταν φυσικά αυτά τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα. Οι δημοτικές εκλογές έχουν τη δική τους δυναμική”, ήταν τα λόγια της Ντόρας Μπακογιάννη.
Η αντίπαλος του Αντώνη Σαμαρά στη μάχη για τη διαδοχή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας το 2009, εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια καινούρια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν περισσότερα κόμματα.
Πιστεύω οτι θα ξανασυναντηθούμε στο μέλλον με πολλά κόμματα, όπως με τη ΔΗΜΑΡ”, υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη.