Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Βρέθηκαν τμήματα της πόρτας και της ουράς του Boeing των Malaysia Airlines

porta
Τα συντρίμια του αεροσκάφους των Malaysia Airlines ψάχνουν οι αρχές, με όλα τα διεθνή ΜΜΕ να αναφέρονται στην εξαφάνιση αεροσκάφους που μετέφερε 239 επιβάτες, από 14 χώρες.
Το αεροσκάφος αγνοείται τις τελευταίες ώρες, και ενώ πραγματοποιούσε τη διαδρομή Κουάλα Λουμπούρ-Πεκίνο.
Σύμφωνα με τις αρχές του Βιετνάμ, ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου έχασε την επαφή του με το αεροπλάνο, ενώ αυτό βρισκόταν στα βόρεια της χώρας.
Στο αεροπλάνο επέβαιναν 227 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος.
Οι αρχές ενημέρωσαν τα μέλη των οικογενειών των επιβατών, και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.
Οι έρευνες επικεντρώνονται στη θάλασσα, και συμμετέχουν σε αυτές αεροπλάνα και ελικόπτερα του στρατού, καθώς και σκάφη.
Δύο μεγάλες κηλίδες πετρελαίου που ενδέχεται να προέρχονται από το αγνοούμενο Boeing 777 της εταιρείας Malaysia Airlines εντόπισαν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Βιετνάμ.
Οι κηλίδες εντοπίστηκαν ανοιχτά της νότιας ακτής του Βιετνάμ.
Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν πως στέλνουν ένα πολεμικό τους πλοίο στην περιοχή για να βοηθήσει στις έρευνες, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και πάλι το πρωί της Κυριακής, με το πρώτο φως της ημέρας.
Οι αρχές σε επίσημη ενημέρωση δεν έχουν εντοπίσει τους λόγους της εξαφάνισης, αλλά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.
Οι ΗΠΑ πήραν τον κατάλογο των επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους και ελέγχουν αν κάποιος από αυτούς έχει σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις. Σύμφωνα με τις αρχές υπάρχουν υποψίες, καθώς 4 επιβάτες φαίνεται να χρησιμοποίησαν πλαστό διαβατήριο.
Το ενδεχόμενο του τρομοκρατικού χτυπήματος ενισχύεται, καθώς τα ραντάρ κατέγραψαν αλλαγή πορείας και απόπειρα να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, όταν χάθηκε η επικοινωνία.
Οι έρευνες συνεχίζονται και μετά το νέο στοιχείο, ότι Κινέζοι κατάφεραν να συνδεθούν με το κινητό ενός συγγενή τους που βρισκόταν στη μοραία πτήση, και έτσι οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τη θέση του αεροπλάνου.
Μια άλλη πληροφορία που ήρθε στη δημοσιότητα αναφέρει ότι το Boeing είχε επικοινωνήσει με άλλο αεοσκάφος, μετά την απώλεια του στίγματός του!
Σύμφωνα με Bιετναμέζους αξιωματούχους, βρέθηκε τμήμα της πόρτας και της ουράς του  Boeing των Malaysia Airlines
Οι αρχές που ερευνούν την εξαφάνιση του Μπόινγκ της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους στην πιθανότητα το αεροσκάφος να διαλύθηκε εν πτήσει, δήλωσε την Κυριακή το βράδυ υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

ysterografa.gr