Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Λαϊκή Συσπείρωση: Ζητούνται στοιχεία για τις οικονομικές δραστηριότητες των Αναπτυξιακών Εταιρειών ΑΕ που συμμετέχει και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια.



Τρίπολη 13-3-2014
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα: Ζητούνται στοιχεία για τις οικονομικές δραστηριότητες των Αναπτυξιακών Εταιρειών ΑΕ που συμμετέχει και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια.
κ. Περιφερειάρχη
          Στις πρώτες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και εσείς προσωπικά και άλλα μέλη της πλειοψηφίας που πρόσκεινται στα ΠΑΣΟΚ, αφήνατε υπαινιγμούς, υπονοούμενα, κύρια προς τους περιφερειακούς συμβούλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πρόσκεινται στη ΝΔ και είχαν διατελέσει και νομάρχες, τουλάχιστον για αδιαφάνεια και μη χρηστή διοίκηση στις Αναπτυξιακές Εταιρείες που είχαν συστήσει οι Νομαρχίες και οι Δήμοι τα προηγούμενα χρόνια.
Είχατε μάλιστα φτάσει στο σημείο να ψέξετε τον κ. Δράκο για τις μετοχές της Μυρτιδιώτισας που είχαν χαθεί.  
          Πέρασαν τρία χρόνια από τότε και για καμία Αναπτυξιακή ΑΕ των πρώην Νομαρχιών, για καμία περίπτωση που αφήνατε υπονοούμενα δεν φέρατε τίποτα στο ΠεΣυ. Ακόμα και για τις χαμένες μετοχές της Μυρτιδιώτησας, ακόμα και για το ίδιο το καράβι, που με άλλο όνομα εκτελεί δρομολόγια στο Β. Αιγαίο δεν δώσατε στοιχεία, παρόλο που επανειλημμένα ακόμα και με ερωτήσεις μας ζητήσαμε να τοποθετηθείτε.
          Ακολουθήσατε την ίδια τακτική συγκάλυψης που ακολουθήσατε για τα αμαρτωλά έργα στην Πελοπόννησο όπου δρόμοι βυθίζονται, γεφύρια γκρεμίζονται, προβλήτες λιμανιών σπάνε κι εσείς αρνείστε πεισματικά να τα φέρετε για συζήτηση σε συνεδρίαση του ΠεΣυ.
          Ακολουθήτε την ίδια πολιτική εκτέλεσης των δημοσίων έργων, προς το χειρότερο μάλιστα, αφού μεγάλα έργα εκατομμυρίων ευρώ τα προωθείτε με απευθείας ανάθεση με τη μέθοδο του περιορισμένου αριθμού προσφορών.
          Επειδή δουλειές και έργα εκατομμυρίων ευρώ, έχουν ανατεθεί στις Ανώνυμες δήθεν Αναπτυξιακές Εταιρείες που συμμετέχει και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησος και στην Πάρνωνας ΑΕ, για να μην λένε και να μην υπονοούν τα ίδια και για εσάς οι επόμενοι ερωτάσθε:
·        Πόσες προγραμματικές συμβάσεις έχετε υπογράψει με την κάθε αναπτυξιακή εταιρεία, κατά αντικείμενο μελέτης και έργου και με ποιο ύψος προϋπολογισμού
·        Πόσα έργα για τα οποία συντάχθηκαν μελέτες έχουν υλοποιηθεί ή έχει ξεκινήσει η υλοποίησή τους και το ύψος των προϋπολογισμών τους

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκος Γόντικας
Βαγγέλης Γούργαρης