Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Νίκη... παραμονής για Παναιτωλικό – Παράπονα από την Ξάνθη

Ο Παναιτωλικός επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές, επικρατώντας εντός έδρας της Skoda Ξάνθη με 1-0 και έκανε αποφασιστικό βήμα για παραμονή στην κατηγορία. Παράπονα από τους Ακρίτες, που αγωνίστηκαν από το 5' με παίκτη λιγότερο, λόγω αυστηρής αποβολής του Κάλβο, παρέμειναν στην επικίνδυνη ζώνη και πλέον νιώθουν την... ανάσα των Απόλλωνα, Βέροια και Πλατανιά

Η Ξάνθη μπήκε με το... αριστερό στην αναμέτρηση, αφού μόλις στο 5' έχασε τον Κάλβο με κόκκινη κάρτα (χτύπησε εκτός φάσης τον Μίγα, αλλά ήταν αυστηρή αποβολή).
 Η φάση που στιγμάτισε τον αγώνα και εξώθησε τον Χρήστο Πανόπουλο να εκδώσει την πρώτη ανακοίνωσή του πριν καν συμπληρωθούν 15 λεπτά παιχνιδιού σημειώθηκε στο 5'.
Τότε που ο Κάλβο συγκρούστηκε με τον Μύγα , με τον πρώτο ν' αποβάλλεται για χτύπημα εκτός φάσης στον παίκτη του Παναιτωλικού, που έπεσε στο έδαφος. Απόφαση για κάποιους αυστηρή, αν και στο ριπλέι φαίνεται πως ο Κάλβο χτυπά με το αριστερό του πόδι τον Μύγα στο καλάμι (εκτός φάσης). Με λίγα λόγια έχει πρόθεση και δικαίως τιμωρείται από τον διαιτητή.

Οι δυο ομάδες ήταν πολύ νευρικές στο παιχνίδι τους μέχρι το 30λεπτο, με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να δείχνει πέντε κίτρινες κάρτες, κάτι που βέβαια δεν βοήθησε στον ρυθμό της αναμέτρησης.
Με το πέρας της ώρας, οι Ακρίτες οπισθοχώρησαν και αμύνθηκαν σωστά (δεν είχαν καμία τελική στο πρώτο μέρος), αφού η μοναδική καλή στιγμή που είχε ο Παναιτωλικός ήταν από μια προσπάθεια του Καμαρά (20'). Στην συνέχεια όμως οι Αγρινιώτες βρήκαν τα κενά στην αντίπαλη άμυνα και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 44', μετά από προσπάθεια του Ανέν και τέρμα του Μαρτίνες.

Το ίδιο σκηνικό είδαμε και στο δεύτερο μέρος, με τον Παναιτωλικό να έχει την υπεροχή, να χάνει κλασική ευκαιρία στο 51' με τον Μπικέι και την Ξάνθη να αμύνεται πίσω από την σέντρα και με την έναρξη της επανάληψης να έχει βγάλει δυο ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας. Οι Αγρινιώτες έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες για να “καθαρίσουν” το ματς, την ίδια ώρα που ο Νίκος Κεχαγιάς τόνωσε -με τις αλλαγές που έκανε- την επίθεση των Ακριτών.
Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί, αλλά ούτε αυτοί, ούτε και οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να φτάσουν σε κάποιο γκολ.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Μπακάκης, Μπικέ, Κούσας, Ανέν, Γοδόι, Σφακιανάκης, Μύγας (71' Παπουτσογιαννόπουλος), Μαρτίνες, Καμαρά, Μπούντιμιρ (65' Μπόγιοβιτς).
SKODA Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπέρτος, Χοσέμι, Γούτας, Παϊτο, Ντε Γκούζμαν, Φλίσκας (82' Νάκας), Μαρίν (60' Τριάδης), Βασιλακάκης (70' Σολάρι), Κάλβο, Σολτάνι.