Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ανεξαρτητοποιείται και ο Μπούκουρας από τη Χρυσή Αυγή;

mpoukouras
Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ένας ακόμη βουλευτής υπέβαλλε αίτημα ανεξαρτητοποίησής του.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο κεντρικό του δελτίο το Mega ο βουλευτής Κορινθίας, Ευστάθιος Μπούκουρας υπέβαλε αίτημα ανεξαρτητοποίησής του από το ακροδεξιό κόμμα.
Νωρίτερα, ο προφυλακισμένος βουλευτής είχε αρνηθεί να μεταβεί στον Κορυδαλλό για να ακούσει τους υπόλοιπους βουλευτές της Χρυσής Αυγής αναφορικά με την άρση ασυλίας τους.
Είχε, ακόμη, δηλώσει πως είναι πεπεισμένος πως οι βουλευτές δεν θα ψηφίσουν για την άρση ασυλίας του ιδίου.
Ο δικηγόρος του βουλευτή, Αλέξης Κούγιας, επικοινώνησε με το Mega και τόνισε πως ο πελάτης του δεν έχει ανεξαρτητοποιηθεί. Ωστόσο, το κανάλι παρουσίασε το έγγραφο με το οποίο ο βουλευτής Μπούκουρας, ζητά από τον γνωστό δικηγόρο να στείλει την επιστολή της ανεξαρτητοποίησής του στον πρόεδρο της Βουλής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζουν ψευδή και κακοήθη την είδηση περί ανεξαρτητοποίησης του Στάθη Μπούκουρα και κατηγόρησε τον τηλεοπτικό σταθμό Mega σημειώνοντας πως αυτή η ψευδής είδηση "αποδεικνύει τον τρόμο και τον παροξυσμό του συστήματος που έχει μεταχειριστεί κάθε παράνομο μέσο, αλλά δεν μπορεί να περιορίσει την ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής.
Την διάψευση αυτής της φήμης επιβεβαιώνει και το στενό του περιβάλλον, αλλά διευκρινίζεται πως ο Στάθης Μπούκουρας είναι δυσαρεστημένος, καθώς θεωρεί πως η Χρυσή Αυγή τον έχει εγκαταλείψει.
Υπενθυμίζεται ότι οι ανακρίτριες που χειρίζονται τη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση σε βάρος βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής ζήτησαν την άρση ασυλίας του κ. Μπούκουρα για επιπλέον κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Ο βουλευτής εκφράζει  την βεβαιότητα του πως οι συνάδελφοι του δεν θα δεχθούν ποτέ να αρθεί η ασυλία του «επειδή αγαπώ το κυνήγι και πολύ πριν δεχθώ την πρόταση της Χρυσής Αυγής να συνεργαστώ μαζί της και να είμαι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Κορινθίας είχα αγοράσει από τα πιο γνωστά οπλοπωλεία της Αθήνας ένα κυνηγετικό όπλο σαν αυτά τα οποία έχουν οι μισοί τουλάχιστον βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που κατοικούν και εκλέγονται στην περιφέρεια».
Σημειώνει δε ο κατηγορούμενος βουλευτής, με κεφαλαία γράμματα, ότι για το επίμαχο όπλο η Ελληνική Αστυνομία του έχει χορηγήσει νόμιμη άδεια κατοχής κυνηγετικού.