Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ο Αβραμόπουλος “έκαψε” τα σενάρια “Μεγάλου Συνασπισμού” Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ

Dimitris-Avramopoulos
Εκτός από Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Και, σε κάθε περίπτωση, είναι ένα στέλεχος με ιστορική διαδρομή στον χώρο της Κεντροδεξιάς, και αναγνώριση από ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, κάτι που σημαίνει ότι ο λόγος του αποκτά πρόσθετη βαρύτητα.
Έχει λοιπόν τη σημασία του το γεγονός ότι με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στην εφημερίδα “Real News”, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος “καίει” τα σενάρια ενός μελλοντικού “Μεγάλου Συνασπισμού” της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση του τόπου, σενάρια που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα από μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα και συστημικά ΜΜΕ.
Σε ερώτηση της Χριστίνας Κοραή για το αν η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να συνεργαστεί σε κυβερνητικό επίπεδο με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι ξεκάθαρος, και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών των απόψεών του.
“Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι χρήσιμες όταν υπηρετούν μια εθνική αποστολή, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή, ή όταν υπάρχουν κοινοί προγραμματικοί στόχοι, ή πολιτικές αρχές που να μπορούν να οδηγήσουν σε σύγκλιση και σχέσεις συνεργασίας δυο ή περισσότερα πολιτικά κόμματα.
Κάτω από τις σημερινές συνθήκες, δεν νομίζω ότι υπάρχουν οι προγραμματικές ή πολιτικές προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να φέρουν κοντά τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια κυβέρνηση συνεργασίας”, σημείωσε με έμφαση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα “Real News” και τη Χριστίνα Κοραή.

ysterograga.gr