Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής του ΕΚ για τη λειτουργία και τα αποτελέσματα της Τρόικα - Πέμπτη 09 Ιανουαρίου και ώρα 11:30

Description: Description: Description: Description: Description: Description: Image

 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ:

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής του ΕΚ για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική στην Αθήνα στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2014

 
Στο πλαίσιο της εξέτασης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της λειτουργίας και των αποτελεσμάτων της Τρόικα στα κράτη μέλη τα οποία βρίσκονται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, Αντιπροσωπεία της Επιτροπής για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική, υπό τον Αντιπρόεδρο του ΕΚ Otmar Karas, θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα, στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2014.

Η Αντιπροσωπεία θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου στις 11:30, στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Αμαλίας 8, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της θα έχει συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων, τους αντιπροέδρους της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος, εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στελέχη του ΣΕΒ, της ΓΕΣΕΒΕΕ, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της ΓΕΣΕΕ, ακαδημαϊκούς, εμπειρογνώμονες καθώς και με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.


Για περισσότερες πληροφορίες:
 
 
ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ Κωνσταντίνος
Εκπρόσωπος Τύπου
Γραφείο Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα        
 
(+30) 210 32 71 011 (Αθήνα)
(+30) 6973 699 886  (κινητό)
(+33) 3 881 73822    (Στρασβούργο)
ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Λεωνίδας              
Επικεφαλής
Γραφείο Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα
(+30) 210 32 71 011 (Αθήνα)
(+30) 6943 100 303  (κινητό)
(+33) 3 881 74356    (Στρασβούργο)

 
Δείτε εδώ την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:


Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας: http://www.europarl.gr/

 

Με την Συνθήκη της Λισαβόνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες.  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε. Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

Description: Description: Description: Description: Description: Description: ImageEurope Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου