Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Occupy ΕΡΤ... τέλος! ΜΑΤ και Εισαγγελέα​ς στο Ραδιομέγαρ​ο της ΕΡΤ

mat
Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, προκειμένου να προχωρήσουν τις διαδικασίες εκκένωσης του χώρου.
Στο σημείο βρίσκεται και εισαγγελέας, ο οποίος θα ζητήσει από τους εργαζομένους να αποχωρήσουν από το ραδιομέγαρο, στο οποίο η κυβέρνηση επιθυμεί να στεγάσει τη νέα Δημόσια Τηλεόραση.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν τον κόσμο να σπεύσει για συμπαράσταση στο ραδιομέγαρο και όπως ενημερώνουν ήδη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν αρκετοί καλλιτέχνες, που εξαρχής είχαν εναντιωθεί στο “μαύρο”.
Με παρέμβαση της αστυνομίας το πρόγραμμα της ΕΡΑ σταμάτησε να μεταδίδεται λίγο πριν από τις έξι τα ξημερώματα. Η αστυνομία έδωσε εντολή στον παραγωγό της ΕΡΑ να κλείσει το μικρόφωνο και κάπως έτσι η ελληνική ραδιοφωνία σίγησε…
Στο μεταξύ έγινε γνωστό πως έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ αρκετοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ, καθώς και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Λίγο μετά τις 6 στο ραδιομέγαρο επικράτησε ένταση, με την Αστυνομία να προσπαθεί να απωθήσει τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στο σημείο για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους εργαζομένους.
Στο ραδιομέγαρο βρέθηκαν και αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οκτώ εκ των οποίων ζήτησαν και πήραν άδεια να μπουν στο κτίριο, ώστε να είναι παρόντες στις έρευνες της αστυνομίας στα στούντιο και τα μηχανήματα της ΕΡΤ.