Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Μιχελάκης: Πρόταση πολιτικής ανωμαλίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

mixelakisvouli
«Πρόταση αποσταθεροποίησης και πολιτικής ανωμαλίας», χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μιχελάκης άφησε αιχμές για την κίνηση αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα από τις ΗΠΑ, όπως επίσης και για δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «υπεράσπισης της Δημοκρατίας με αγώνες και αίμα», σε σχέση με τις πρόσφατες δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και των δύο μελών της Χρυσής Αυγής.
Οι στυγερές αυτές δολοφονίες, «είναι μέρος των πιο άθλιων και επικίνδυνων σεναρίων. Όσοι μιλούν για αίμα δεν έχουν συναίσθηση ευθύνης. Όσοι απεργάζονται εξεγερτικές κινητοποιήσεις αγνοούν τα συμφέροντα του τόπου. Όσοι ονειρεύονται ανατροπές στα πεζοδρόμια, παίζουν με τη φωτιά», παρατήρησε ο κ. Μιχελάκης.
Ο υπουργός Εσωτερικών προδίκασε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Κυριακής, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του πως θα είναι απορριπτικό της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και θα συνιστά «ψήφο εμπιστοσύνης στον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση» και προσέθεσε: «Άλλωστε, σε ολόκληρη την Ευρώπη μιλούν θετικά για τον Α. Σαμαρά και την τεράστια προσπάθεια του λαού. Εμείς δεν εξωραΐζουμε, δεν λέμε ότι βγήκε η χώρα απ’ την κρίση και λέμε ευθέως πως βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη καμπή του δρόμου, που μας βγάζει ωστόσο απ’ την κρίση. Ξέρουμε πως οτιδήποτε άλλο θα έφερνε εθνική περιπέτεια -οι συνταγές ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγούσαν στην καταστροφή, θα διέλυαν τη χώρα, θα έφερναν ανεξέλεγκτες καταστάσεις».
Στο παραπάνω πλαίσιο, ο κ. Μιχελάκης εκτίμησε πως για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας «άλλος λόγος δεν υπάρχει πέραν της αδυναμίας συσπείρωσης και προσπάθειας αντισυσπείρωσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στο εσωτερικό του οποίου κανείς δεν συμφωνεί με κανέναν». Από την άλλη, ο υπουργός Εσωτερικών αναρωτήθηκε και «τι σημαίνει η απόφαση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Τέξας».
Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών, αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο του υπουργείου του, υπενθυμίζοντας τη ρύθμιση για αναστολή της χρηματοδότησης των κομμάτων που εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ μίλησε για την τροποποίηση του νόμου για τις εκλογές στους ΟΤΑ, την προώθηση πρωτοβουλίας για ψήφο των ομογενών, την κατάστρωση νέου κώδικα ιθαγένειας κ.ά.

ysterografa.gr