Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Έρχεται η τρόικα, ενημέρωσε ο Ο' Κόνορ

simon
Ο “γρίφος” λύθηκε και η Τρόικα θα επιστρέψει κανονικά στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας, όπως ενημέρωσε σχετικά ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σάιμον Ο` Κόνορ.
Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε πως οι εκπρόσωποι των δανειστών έλαβαν τις πληροφορίες που ήθελαν από την ελληνική κυβέρνηση και θα πραγματοποιήσουν κανονικά το ταξίδι τους.
Nωρίτερα, εκπρόσωπος της Κομισιόν είχε δηλώσει ότι η θέση των Βρυξελλών σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της τρόικας με την Ελλάδα για το δημοσιονομικό κενό παραμένει η ίδια και πως οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στην Αθήνα «ευθύς μόλις λάβουν τις πληροφορίες που έχουν ανάγκη», προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.
Υπενθυμίζεται ότι, με αφορμή τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερς, σύμφωνα με το οποίο αναμένεται αναβολή της επίσκεψης του κλιμακίου της τρόικας, από το υπουργείο Οικονομικών έγινε σαφές ότι «η άφιξη της τρόικας δεν αναβάλλεται και ότι το πρώτο ραντεβού θα πραγματοποιηθεί κανονικά την ερχόμενη Τρίτη».
Εκτιμάται πως στη παρούσα φάση υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του ΔΝΤ και της ΕΕ, μετά και τη σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμάρα.

ysterografa.gr