Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

"Με δόξα τιμή" αλλά και έξοδα η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη - Μεταφέρουν άρματα και από Ξάνθη!

`Με δόξα τιμή` αλλά και έξοδα η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη - Μεταφέρουν άρματα και από Ξάνθη!

"Οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται με τη δόξα και την τιμή που αναλογεί στις σπουδαίες αυτές στιγμές που γιορτάζουμε στον τόπο μας, χωρίς μιζέρια, αλλά με υψηλό αίσθημα υπερηφάνειας δυναμώνοντας το φρόνημα του ελληνικού λαού αλλά και των ενόπλων δυνάμεων", δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την τελετή ορκωμοσίας των νέων Αξιωματικών στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη.

Σε ερώτηση για την απόφασή του να παρελάσουν και άρματα μάχης καθώς και μηχανοκίνητα τμήματα του στρατού, την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε:

"Η πόλις αυτή, η ιστορική πόλις της Θεσσαλονίκης, αξίζει να ζει τέτοιες στιγμές και η απόφαση που πήρα φέτος, η παρέλαση να γίνει όπως αναλογεί στην ιστορική αυτή επέτειο, στην ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης, στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και ανταποκρινόμενος στο βαθύτερο αίσθημα του ελληνικού λαού, είναι μια απόφαση που αγκάλιασε πάνω από όλα ο ελληνικός λαός και είμαι βέβαιος ότι οι Θεσσαλονικείς όχι μονάχα αποδέχθηκαν με χαρά, αλλά και με τη μαζική παρουσία τους θα στείλουν το δικό τους μήνυμα προς όλους μας. Προς την πολιτική τάξη της χώρας και προς την ελληνική κοινωνία, μέσα σε πνεύμα ομοψυχίας, με υψηλό το εθνικό μας φρόνημα να αγωνιστούμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ετσι ώστε η πατρίδα μας να βρει και πάλι την προοπτική, τον προσανατολισμό και το βηματισμό της και οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι ένας χώρος όπου υπάρχει αυτό που λέμε πάντοτε: "Αλλη Ελλάδα, της τιμής,των αξιών, της υπερηφάνειας". Στη Θεσσαλονίκη θα ζήσουμε πράγματι όμορφες στιγμές που θα θυμίζουν την ιστορία μας και θα δείχνουν δρόμους για το μέλλον".
Με δόξα και τιμή βεβαίως πρέπει να γίνονται οι παρελάσεις ,όπως είπε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος και αυτό είναι σωστό. Ωστόσο επειδή η περίοδος που διανύει η χώρα δεν είναι η καλύτερη ως γνωστόν δεν καταννοούμε γιατί αυτή η “δόξα και τιμή” επιβεβαιώνεται μόνο με τ΄ άρματα μάχης, τα οποία όπως μαθαίνουμε μεταφέρνται ακόμη και από τη Ξάνθη ,για να έχει και Leopard 2 A6 HEL η παρέλαση. Να μην δούμε τα άρματα που πληρώσαμε χρυσάφι αλλά μέχρι πρόσφατα δεν είχαν πυρομαχικά και σήμερα έχουν τα ...απαραίτητα;


Να υπενθυμίσουμε ότι το Υπουργείο Αμυνας, το ΓΕΣ, το ΓΕΕΘΑ και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν δημοσιοποιήσει επισήμως - ακόμα και με δηλώσεις του κ Αβραμόπουλου - ότι για λόγους οικονομίας δεν θα μεταφέρουν στην Θεσαλονίκη για την παρέλαση άρματα μάχης από μακριά και ότι θα χρησιμοποιηθούν μόνο άρματα από κοντινές μονάδες ( Λιτόχωρο και Άσσηρος) .

Αυτά θα είναι τα παλαιότερου τύπου Λέοπαρντ 1 Α5, σήμερα έγινε γνωστό ότι ήδη μεταφέρθηκαν από την Ξάνθη στην Θεσσαλονίκη τα υπερσύγχρονα άρματα Λέοπαρντ 2 A6 ΗΕL!

Στρατιωτικές πηγές του ΓΕΣ αναφέρουν ότι αυτή την ώρα καθορίζεται πόσα από τα 14 αρχικώς προγραμματισμένα Λέπαρντ 1 Α5 θα παρελάσουν, πόσα και αν θα αντικατασταθούν από Λέοπαρντ 2 A6 ΗΕL ή αν θα πάρουν μέρος όλα! Ωστόσο την ίδια ώρα το ΓΕΕΘΑ ανέφερε ότι θα είναι τα 14 Λέοπαρντ 1Α5 και 6 Λέοπαρντ 2 Α6 ΗΕL και ότι όλα θα πάρουν μέρος στην παρέλαση...

Δεν γνωρίζουμε αν η παρουσία κι άλλων αρμάτων στην ...έδρα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη αποτελεί την απάντηση Αβραμόπουλου για τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος για το θέμα των υποβρυχίων.
ONALERT.GR