Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Τι σχεδιάζουν Κυριάκος, Μιχελάκης και Άδωνις στη Β' Αθηνών (για τις εκλογές που... έρχονται)

Kyriakos-Mitsotakis-Giannis-Mixelakis
Το πολιτικό αισθητήριο αρκετών βουλευτών τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το 2014 είναι εξαιρετικά πιθανό να διεξαχθούν πρόωρες εθνικές εκλογές, και εκ των πραγμάτων σπεύδουν να χαράξουν από πολύ νωρίς τη στρατηγική τους.
Η Β’ Αθηνών, η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ευρώπης συγκεντρώνει συνήθως ηχηρά ονόματα, και πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν να συγκροτήσουν συμμαχίες-δίδυμα, ώστε να ενισχύσουν την παρουσία τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τέτοιο δίδυμο που θα “τρέξει” στις επόμενες εκλογές στη Β’ Αθηνών για τη Νέα Δημοκρατία θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο Υπουργός Υγείας έχουν πολλά κοινά στο πως αντιλαμβάνονται τον ρόλο της χώρας στο πλαίσιο της τρόικας, ενώ αμφότεροι έχουν κληθεί να σηκώσουν μεγάλο βάρος επώδυνων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση Σαμαρά, λόγω των συμβατικών υποχρεώσεων τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών της.
Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πλασαριστεί πρώτος στη Β’ Αθηνών, διατηρεί παραδοσιακά ευρύ ακροατήριο, και είναι από τα στελέχη της Κεντροδεξιάς που διεκδικούν ρόλους στο μέλλον.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του, προερχόμενος από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, έκανε ικανοποιητικό “γκελ” στην εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας, και μια συμμαχία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα βελτιώσει τις πιθανότητές του για ένα ακόμη καλό αποτέλεσμα.
Σημειώνεται ότι στη Β’ Αθηνών θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις υποψήφιος και ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, οι συμμαχίες του οποίου στρέφονται εκ των πραγμάτων στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, εκεί όπου μπορεί να βρει “συνομιλητές” δημάρχους του λεκανοπεδίου που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και θεσμικούς παράγοντες όπως τον εν ενεργεία Γραμματέα Αυτοδιοίκησης της Συγγρού και πρώην δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Καλογερόπουλο.

ysterografa.gr