Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

«Καρδιοχτύπι» μέχρι τα μεσάνυχτα!

«Καρδιοχτύπι» μέχρι τα μεσάνυχτα!
Μετά τη νίκη της Βοσνίας στο Κάουνας επί της Λιθουανίας, η Ελλάδα είναι οριστικά στα μπαράζ του Νοεμβρίου και πλέον καλείται στις 15 και 19 του μήνα να διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ποιοι θα είναι οι πιθανοί της αντίπαλοι; Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν και θα ολοκληρωθούν όλοι οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών ομίλων και να συμπληρωθεί οριστικά ο «χάρτης» των δεύτερων των ομίλων.
Το δεδομένο είναι ότι στην κλήρωση της Δευτέρας (21/10), από την οποία θα προκύψουν τα τέσσερα ζευγάρια των μπαράζ, η Ελλάδα θα είναι στους ισχυρούς. Μαζί της, δεδομένα, θα είναι και η Πορτογαλία, που τερμάτισε δεύτερη στον 6ο όμιλο, πίσω από την Ρωσία που προκρίθηκε στα τελικά.
Οι άλλες δύο θέσεις των «ισχυρών» παραμένουν ανοικτές, με βασικές υποψήφιες τις Ουκρανία και Κροατία, οι οποίες παίζουν αυτή την ώρα και δεν έχουν εξασφαλίσει τη 2η θέση των ομίλων τους. Μάλιστα, οι Ουκρανοί μπορεί να έρθουν και πρώτοι «ρίχνοντας δεύτερη την Αγγλία και να περάσουν απευθείας, ενώ μπορεί να είναι αδύναμοι αν οι Σουηδοί νικήσουν τους Γερμανούς, ενώ οι Κροάτες σε ένα… τρελό σενάριο, μπορεί να υποχωρήσουν στους αδύναμους.
Οι πιθανοί αντίπαλοι

Ούτε και εδώ υπάρχει αυτή τη στιγμή ξεκάθαρη εικόνα. Η Σουηδία αυτή την ώρα κερδίζει την Γερμανία και αν κρατήσει τη νίκη, τότε «ανεβαίνει» στους ισχυρούς. Η Γαλλία μοιάζει η πιο… βέβαιη για τους «αδύναμους», εκτός αν έρθουν τα πάνω κάτω, νικήσουν την Φινλανδία και ηττηθεί η Ισπανία εντός έδρας από την Γεωργία. Η «μάχη» Τουρκίας και Ρουμανίας αυτή τη στιγμή βγάζει ευνοημένη την Ρουμανία (νικά την Εστονία, όπως και οι Ολλανδοί τους Ρουμάνους), ενώ η Ισλανδία προς το παρόν «κερδίζει» τη δεύτερη θέση από την Σλοβενία!
Μύλος; Οντως… Είναι λογικό να μπερδευτήκατε, γιατί τα σενάρια είναι πολλά και αρκετά ματς είναι σε εξέλιξη, τα οποία επηρεάζουν τα πάντα.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στη λήξη των αναμετρήσεων, θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τις 9 δεύτερες των ομίλων και τις 8 που θα πάνε στα μπαράζ. Και κατά 99,9% θα ξέρουμε και τα δύο γκρουπ με τους ισχυρούς και τους αδύναμους, εκτός αν οι Σουηδοί χάσουν από τους Γερμανούς. Τότε, θα πρέπει να περιμένουμε την Πέμπτη (17/10) την επίσημη ανακοίνωση του FIFA ranking, βάσει του οποίου θα χωριστούν οι 8 ομάδες, καθώς σε τέτοιο σενάριο η διαφορά Ουκρανίας και Γαλλίας στον (ανεπίσημο) υπολογισμό θα είναι μόλις 1 βαθμός (871-870).