Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ματσάρα και ισοπαλία στην Τρίπολη

ASTATR(1)
Σ’ ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 σε μια… χορταστική ισοπαλία.
Στο 90'+1' οι δύο αλλαγές του Γιώργου Παράσχου, Μπρίτο και Παπαδόπουλος συνεργάστηκαν άψογα, με τον πρώτο να σκοράρει για το 2-2 και ο Ατρόμητος έτσι έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα του Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League.
Ο Στάικος Βεργέτης ξεκίνησε με ισοπαλία την καριέρα του στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης αν και η συνολική απόδοση της ομάδας θα πρέπει να τον αφήνει μόνο ευχαριστημένο, με τους παίκτες του να είναι πολύ επιθετικοί στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς.
Σε ένα πρώτο ημίχρονο με γρήγορο ρυθμό και πολλές φάσεις ο Αστέρας ήταν πιο απειλητικός και παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 11΄ ισοφάρισε στο 40΄. Με την έναρξη του αγώνα ο Αστέρας είχε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσε να απειλήσει από τα άκρα τον Ατρόμητο.
Στο 11΄ και στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα και πρώτη του Ατρόμητου, ο Ούμπιντες έκανε το 1-0 υπέρ των Περιστεριωτών μετά από πάσα του Ναπολεόνι.
Στο 40΄ο Αστέρας βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουσέρο αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης, ο Κομίνης είχε δώσει έμμεσο χτύπημα και έτσι ακύρωσε το γκολ των γηπεδούχων.
Ο Αστέρας όμως ήταν συνολικά ανώτερος και ο Καράσκο, ο Ντε Μπλάσις, ο Ουσέρο και ο Μπαράλες δημιουργούσαν ευκαιρίες και συνεργαζόμενοι έμπαιναν στην περιοχή του Ατρόμητου. Η ισοφάριση όμως ήρθε με τον Ντε Μπλάσις στο 40΄.
Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Ουσέρο η άμυνα του Ατρομήτου άφησε αφύλακτο τον μικρόσωμο παίκτη του Αστέρα ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-1.
Ο Αστέρας συνέχισε να είναι αρκετά απειλητικός και κυνήγησε ένα δεύτερο γκολ, με την άμυνα του Ατρόμητου να δίνει χώρους και να αφήνει τους παίκτες των γηπεδούχων να βρίσκουν πεδίο βολής και να σουτάρουν. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο τέλος του ημιχρόνου ο Εντό παραλίγο να κάνει το 2-1 αλλά ο Πιτού Γκαρσία έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή.
Με την έναρξη του ημιχρόνου ο Αστέρας έδειξε τις απειλητικές του διαθέσεις με τον Σηφάκη μόλις στο 46΄να αποκρούει το σουτ του Μπαράλες. Μέχρι και το 70΄ ο Αστέρας Τρίπολης ήταν εκείνος που κυριαρχούσε εντός αγωνιστικού χώρου έχοντας τον έλεγχο και τις ευκαιρίες και με τον Ατρόμητο να μη μπορεί να κρατήσει μπάλα και να προσπαθεί να αμυνθεί ως επί τω πλείστων .
Μόνη καλή στιγμή για τον Ατρόμητο ήταν το σουτ του Καραγκούνη που πέρασε δίπλα από την εστία του Σηφάκη ενώ στο 71' το σουτ του Ουσέρο είχε την ίδια τύχη.
Στο 86΄ ο Εντό ήταν εκείνος που «γύρισε» το ματς σε 2-1 με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ενώ όλα έδειχναν όμως ότι ο Αστέρας ήταν ο νικητής του ματς, ο Παπαδόπουλος στο 90'+1' έβγαλε την πάσα στον Μπρίτο, που έκανε το 2-2 και έτσι έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντεζ, Ναβάρο, Πιπίνης, Ζησόπουλος (74΄Χουάνμα), Γκοϊάν, Ουσέρο, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (90' Κοντοές), Εντό, Καράσκο (63΄Γκρατσίνι)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Σηφάκης, Γιαννούλης, Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία (64΄Μπρίτο), Ναπολεόνι (85΄Παπαδόπουλος), Καραγκούνης (72΄Γεωργίου), Ούμπιντες