Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ο χωροφύλαξ και ο αστυφύλαξ

kouvelis fotis













Γίνεται να επιθυμείς πολιτική συνεργασία και να μην μπορείς να κάνεις χωριό με τους όμορους πολιτικούς χώρους; Στην Ελλάδα γίνεται . Για να μην πούμε ότι μονίμως αυτό γίνεται.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, τάχθηκε χθες για μια ακόμα φορά υπέρ της συγκρότησης ενός τρίτου πόλου, προοδευτικού χαρακτήρα και σχολιάζοντας το κάλεσμα των "58" για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, επανέλαβε -για χιλιοστή φορά τα τελευταία χρόνια- την ανάγκη "σύγκλισης και ανεύρεσης πολιτικής διεξόδου από την κρίση".


Αυτά στην πρώτη ...παράγραφο των δηλώσεων. Διότι στη δεύτερη, αρχίζουν οι αποκλεισμοί:

-Ο τρίτος πόλος "δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει συνιστώσα της συντηρητικής πολιτικής".Αν κάποιος βλέπει με τα παραπάνω να φωτογραφίζεται το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι βέβαια ευφάνταστος.

-Ο τρίτος πόλος δεν μπορεί να ειναι "συνιστώσα μια αριστεράς που ρέπει στον λαϊκισμό και επαγγέλεται την επιστροφή στο χθες". Πάει κι ο ΣΥΡΙΖΑ η και το ΚΚΕ ως εν δυνάμει σύμμαχος.

Και στο τέλος μια θεσμικη έκκληση σε συστράτευση "όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της πολιτικής οικολογίας".

Δηλαδή ...και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ.

Σε ποια κόμματα είναι αυτές οι δυνάμεις που θα ...συστρατευθούν χωρίς να γίνονται συνιστώσες της συντήρησης και της λαϊκίστικης αριστεράς, θα σας γελάσω.

Γράφει ο Κάσσανδρος
για το
www.news4all.gr