Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Πέτρος Τατούλης «Οι Έλληνες μπορούν να δημιουργού​ν τη δική τους εικόνα για τη χώρα τους και η Πελοπόννησ​ος βρίσκεται μπροστά σε αυτή την προσπάθεια​».


«Ο τόπος πρέπει να σωθεί και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο για την ιστορία μας. Το δρόμο αυτό που ξεκινήσαμε με τον απανταχού Ελληνισμό θα τον συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ακόμα πίστη και θα αποδείξουμε ότι με καθαρό μέτωπο μπορούμε να τα καταφέρουμε στις πιο δύσκολες ώρες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του στο κλείσιμο του συνεδρίου «Μια Περιφέρεια, Ένας Πλανήτης» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με το ellines.com το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013.

Την ιδιαίτερη χαρά του εξέφρασε επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου γιατί το συνέδριο αυτό κατέδειξε ότι «οι Έλληνες μπορούν να δημιουργούν τη δική  τους εικόνα για τη χώρα τους. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται πολύ μπροστά σε αυτή την προσπάθεια γιατί εξαρχής πίστεψε βαθειά στην ιστορία των πατεράδων και των παππούδων της».

Ο κ. Τατούλης στάθηκε ακόμη στον άδολο πατριωτισμό που έχουν δείξει οι Πελοποννήσιοι πολίτες στις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα, όπως άλλωστε συνεχίζουν και σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία. Χαρακτήρισε τους πολίτες ως τη μόνη ελπίδα σωτηρίας της χώρας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχουν μεσσίες και σωτήρες.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε επίσης στο κλίμα αμφίδρομης φερεγγυότητας και αξιοπιστίας μεταξύ του νέου θεσμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των πολιτών, καθώς αυτή τη στιγμή υλοποιείται το σχέδιο ανάπτυξης της Πελοποννήσου, όπως ακριβώς είχε προεκλογικά συμφωνηθεί.

«Εξαρχής θέσαμε ως βασική προτεραιότητα την ανάπτυξη της εξωστρέφειάς μας και δεν περιοριστήκαμε στη μιζέρια και τη φτώχεια μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι η σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας που έχουμε κατακτήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τη βασική συνέπεια της κρίσης στη χώρα μας, που δεν είναι άλλη από την κατάπτωση της εικόνας της. Αυτό μπορούν οι Περιφέρειες να το επιτύχουν, τη στιγμή μάλιστα που η κεντρική κυβέρνηση για μεγάλο χρονικό διάστημα θα ασχολείται με τα προβλήματα δημοσιονομικής προσαρμογής»

Αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ και τη διαχείρισή του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή εκτελούνται έργα πάνω από 350 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όταν το παραλάβαμε βρισκόταν σε διαλυμένη κατάσταση με απορροφήσεις της τάξης του 7% και εντάξεις του 13 % και, το σημαντικότερο, χωρίς μελετητική προετοιμασία.

«Υιοθετήσαμε το μοντέλο ΣΔΙΤ για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων για πρώτη φορά στη χώρα και μάλιστα για το σημαντικότερο πρόβλημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, ενώ αναφέρθηκε και στη μαρίνα Ναυπλίου και Μονεμβασιάς, στη δημιουργία καταδυτικών πάρκων, τη μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης και σε πολιτικό και την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, για τα οποία θα υιοθετηθεί επίσης το μοντέλο ΣΔΙΤ.

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου για τη συνάντηση του ελληνισμού εδώ, η οποία καταδεικνύει ότι ο Ελληνισμός ξέρει να ξεπερνά τα προβλήματα όταν δεν περιορίζεται, όταν σφυρηλατεί την ενότητά του και όταν διατηρεί καθαρή την ελπίδα του» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου .