Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Απόψε και αύριο η παράσταση «Ξύπνα Ραγιά» στο Κράθιο

Απόψε και αύριο η παράσταση  «Ξύπνα Ραγιά» στο Κράθιο Ακράτας Από τη Θεατρική Ομάδα Συλλόγου «Αναγέννησις» Ακράτας και τη Χορωδία του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Φιλαρμονικής Ακράτας Η Μουσικοθεατρική παράσταση «Ξύπνα Ραγιά» θα παρουσιαστεί την Κυριακή 11 και την Δευτέρα 12 Αυγούστου στις 9.30μ.μ. από τη Θεατρική Ομάδα Συλλόγου «Αναγέννησις» Ακράτας και τη Χορωδία του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Φιλαρμονικής Ακράτας, στο 2οΔημοτικό Σχολείο, Παραλία Ακράτας, Κράθιο.

Η παράσταση που είχε πρωτοπαρουσιαστεί φέτος με την ευκαιρία της εορτής της Εθνικής παλιγγενεσίας, αποτελείται από σκηνές του θεατρικού έργου «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», του Ιάκωβου Καμπανέλλη αλλά και από τα έργα «Προστάτες» και «Σηκωμός» των Μήτσου Ευθυμιάδη και Δημήτρη Φωτιάδη αντίστοιχα.

Η παράσταση έχει ανέβει σε σκηνοθεσία Κώστα Κλάγκου, μουσική διδασκαλία Μαρίας Γερολύμου ενώ η επιλογή, επιμέλεια και διασκευή των κειμένων είναι του Παναγή Παναγόπουλου.

Το έργο αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση σε μορφή και περιεχόμενο του τρόπου εορτασμού των εθνικών επετείων, αναδεικνύει την ανθρώπινη πλευρά των αγωνιστών, τις αντιφάσεις και τις δυσκολίες της εποχής, αποκαλύπτει το ρόλο των Μεγάλων Δυνάμεων και προβάλλει τις ιδέες της Ελευθερίας και της Ειρήνης ενοποιώντας θέατρο, απαγγελία και μουσική σε ένα ενιαίο σύνολο.